Moja familokowa oaza spokoju cz. 3
- JAKUCH
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Moja familokowa oaza spokoju cz. 3
Ano też myślałam to nawet by przeszło . To sa dopiero nowe nasadzenia ,ale myśle tez o zlikwidowaniu tej przy pergoli NN . Niedosyc ,że ma małe gronka to jeszcze mase pestek a miąższu jak na lekarstwo . To nic ,ze w smaku dobra . Mogłabym równiez za płotem posadzić . Miejsca jest dosyć tylko w ogródku mam takie kiepskie oświetlenie . Całe podwórko tonie w słońcu do samego zachodu .Tu po lewej rosną winorośle 

- Comcia

- Od: 9 maja 2008, o 14:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jadziu - jak dla mnie to od teraz jesteś nie tylko właścicielką Generała, czy generałową ale samym GENERAŁEM

- dominikams

- Od: 21 sty 2008, o 10:48
Widzisz, to byłoby super miejsce w takim razie. Te gorsze odmiany (które z jakichś względów ci się nie podobają), wywalaj bez skrupułów. Szkoda miejscaJAKUCH pisze:Ano też myślałam to nawet by przeszło . To sa dopiero nowe nasadzenia ,ale myśle tez o zlikwidowaniu tej przy pergoli NN . Niedosyc ,że ma małe gronka to jeszcze mase pestek a miąższu jak na lekarstwo . To nic ,ze w smaku dobra . Mogłabym równiez za płotem posadzić . Miejsca jest dosyć tylko w ogródku mam takie kiepskie oświetlenie . Całe podwórko tonie w słońcu do samego zachodu .Tu po lewej rosną winorośle
- JAKUCH

Masz rację Dominiko szkoda miejsca na "byle co "
- iwa27
- 1000p

- Od: 19 maja 2009, o 07:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jadziu gratuluję serduszka
Przesyłam buziaki 
Życie jest jak bajka, nie ważne żeby było długie, ale ważne żeby było ciekawe
Mój kawałek świata.
część 3
Mój kawałek świata.
część 3
- aguskac

- Od: 9 kwie 2007, o 22:28
Ja też dołączam się z gratulacjami
Jeśli masz miejsce na słonku, to nie wahaj się, tylko wywalaj te stare winogrona z dużą pestką. A gluta to one czasem nie mają?
Jeśli masz miejsce na słonku, to nie wahaj się, tylko wywalaj te stare winogrona z dużą pestką. A gluta to one czasem nie mają?
- ada.kj

- Od: 2 gru 2008, o 12:03
Również w tym roku wywaliłam stary krzew winogron,. Mam posadzone dwie odmiany winogron deserowych, które liczę, że w tym roku wreszcie zaowocują, a w tym miejscu posadziłam dwie pnące róże. 
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
-
gloriadei

- Od: 25 sty 2009, o 17:22
- Kontakt:
Jadzieńko
moje gratulacje!

moje gratulacje!
- AniaDS

- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Kontakt:
Jadziu, gratuluję

- JAKUCH

Witam wszystkich miłych forumowiczów.
AGA Dzięki za gratulacje . Nie wiem co to jest ten GLUT . Mogłabyś to łopatologicznie okreslić .
ANUŚKO ,EWUNIU ,IWONKO,ROMCIU ,dziękuję za gratulacje
Nawet nie macie pojecia jak się cieszę z takiego wyróżnienia . Nos mam wyzej niż głowę
KRYSIU miło Cię było zobaczyć w poznańskim wątku .Pergolę mam w kształcie kąta prostego i na jednej stronie mam róże a na drugiej wino i chciałabym to tak zostawić . Nie powiem ,że cała pergola w różach tez ładnie by wyglądała . Te krzewy mam 6 lat to nie jest znowu taki długi czas . W smaku są dobre tylko gdyby nie ta ilość pestek w bardzo małych owocach
U nas dzisiaj jest pochmurnie i deszczowo . Poszłam sprawdzić na ogródku jak tam wygląda . Moje ciemierniki nie kwitna szkoda . Poprzykrywałam Delospermy ,fiołki alpejskie i Lewisje szybkami tak jak radziła Krysia -Goryczka . Tak się zastanawiałam po co te szybki . Człowiek całe życie się uczy . Teraz widzę ,że szybki są zaparowane i w tych miejscach na pewno jest cieplej i bardziej sucho . Fiołki jeszcze kwitną a ich kępka sie powiększyła . Ma to jednak dodatni wpływ na roślinki chociaż nie jest to szczelne przykrycie . Zobaczymy na wiosne
ŻYCZĘ WSZYSTKIM MIŁEGO DNIA
AGA Dzięki za gratulacje . Nie wiem co to jest ten GLUT . Mogłabyś to łopatologicznie okreslić .
ANUŚKO ,EWUNIU ,IWONKO,ROMCIU ,dziękuję za gratulacje
KRYSIU miło Cię było zobaczyć w poznańskim wątku .Pergolę mam w kształcie kąta prostego i na jednej stronie mam róże a na drugiej wino i chciałabym to tak zostawić . Nie powiem ,że cała pergola w różach tez ładnie by wyglądała . Te krzewy mam 6 lat to nie jest znowu taki długi czas . W smaku są dobre tylko gdyby nie ta ilość pestek w bardzo małych owocach
U nas dzisiaj jest pochmurnie i deszczowo . Poszłam sprawdzić na ogródku jak tam wygląda . Moje ciemierniki nie kwitna szkoda . Poprzykrywałam Delospermy ,fiołki alpejskie i Lewisje szybkami tak jak radziła Krysia -Goryczka . Tak się zastanawiałam po co te szybki . Człowiek całe życie się uczy . Teraz widzę ,że szybki są zaparowane i w tych miejscach na pewno jest cieplej i bardziej sucho . Fiołki jeszcze kwitną a ich kępka sie powiększyła . Ma to jednak dodatni wpływ na roślinki chociaż nie jest to szczelne przykrycie . Zobaczymy na wiosne
ŻYCZĘ WSZYSTKIM MIŁEGO DNIA
- ada.kj

- Od: 2 gru 2008, o 12:03
Jadziu. Ja również mam "pergolę" w kształcie kąta prostego. Dotąd winorośl zasłaniała moją wstrętną budę działkową, a umyśliłam sobie,że róże pnące wraz powojnikiem będą lepsze, ale nim róże podrosną to jeszcze potrwa. Ten kąt nie będzie pokazywany i już.
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
- tara

- Od: 16 mar 2008, o 22:01
Jadziu gratuluję

- JAKUCH

KRYSIU tam gdzie jest pergola tam mam wode i tez nie najlepiej cały kąt wygląda . Dlatego wino i róże,które zasłonią wszystko . Chociaz na jesień sobie obmyśliłam ,że tam gdzie róże będzie stała ławeczka i dobre miejsce do obserwacji na cały ogród . Jakis niebieski albo taki wpadający w bordo powojnik by się tez przydał .
ANIU serdecznie dziękuję
nawet nie wiesz ,jak się ciesze z tego wyróżnienia
ANIU serdecznie dziękuję