Adios słoneczko, świeże powietrze na co najmniej 5 miesięcy.

A Echino tak bardzo jeszcze chciał zakwitnąć

Nawet się nie obejrzysz. Zobacz tak wyglądała rok temu w sierpniu, jak ją zaanektowałam z parapetu na klatce schodowej:Delete pisze:Ale duża opuncjaCiekawe kiedy moja tak urośnie
A co ze złota polską jesienią i porannymi mgłami dla kaktusów,czemu im tego zabraniacieDAK pisze:Utuliłam do snu moje skarby. Dobrze, że w niedzielę zrobiłam im tę przeprowadzkę, bo pelargonie, których nie zabrałam dziś w nocy się zeszkliły.
![]()
![]()
![]()
![]()
Echino jednak przedłuża pęd kwiatowy - może zakwitnie ten największy jak słoneczko wyjdzie![]()
Drugi Echino ma pąk chyba jednak za mały. Ale i tak jest tak cudny, że nie mogę się na niego napatrzeć:
W innym kąciku do spania ułożone są duże opuncje, aloesowo-haworcjowy i sukulentowy.
Zasypiajcie cierniaczki spokojnych snów.
Złota? Jaka tam złota. Była całkiem BIAŁA. Zamiast porannej mgły, to jakieś białe kłaczki spadały.Krzysztof Nowicki pisze:A co ze złota polską jesienią i porannymi mgłami dla kaktusów,czemu im tego zabraniacie
Zakwitł już po przeprowadzce do domu, ale stało się to w bardzo pochmurny dzień i otworzył się tak na pół gwizdka.ewasz29 pisze: Mam nadzieję ,że zdąży też pokazać kwiatka