Ogródek AGNESS cz. 5
- mariasen
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 10 paź 2006, o 21:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogródek AGNESS cz. 5
Agnieszko, ale kolorowo u Ciebie
Życzę dużo słońca.

- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aniu faktycznie różowe pierzaste goździki wspaniale pachna
Co do mszyc to do mnie jeszcze na szczęście nie dotarły, ale liście róż zjadają mi piękne zieloniutkie żuczki
U mnie też pogoda była piękna i całą sobotę spędziłam na pracach w ogródku, powstała nowa rabata
i mnóstwo podeszczowego ziela zostało wyeksmitowanego
Eluś ten żółty kwiatuszek to posłonek
Majeczko dziękuję
Słoneczko zawsze mile widziane, i Tobie dużo dużo

Co do mszyc to do mnie jeszcze na szczęście nie dotarły, ale liście róż zjadają mi piękne zieloniutkie żuczki
Eluś ten żółty kwiatuszek to posłonek
Majeczko dziękuję
- JacekP

- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Agnieszko, Twoje goździki pierzaste mają intensywny różowy kolor. Moje też oszałamiająco pachną ale są białe lub delikatnie muśnięte różem więc poproszę Cię o kawałeczek 
- aage

- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Agnieszko goździczki masz śliczne. Ja mam tylko czerwone i dopiero zaczynają kwitnąć. Chciałabym jeszcze takie różowe co tak slicznie pachną.
-- Pn 07 cze 2010 07:02 --
Dziekuje również za nazwę odmiany RH
-- Pn 07 cze 2010 07:02 --
Dziekuje również za nazwę odmiany RH
- tara

- Od: 16 mar 2008, o 22:01
witaj Aguś, wyczytałam w ogródku u Goryczki, ze masz problem z kwitnieniem bodziszka, przyczyna tego może być tylko brak wody one potrzebują dużo wody, miejsce nie jest dla nich bardzo ważne u mnie rosną naprawdę nawet
tam gdzie nie powinny. Oczywiście piszę o tym niebieskim który jest na fotce u Goryczki.
W tym roku maja dużo wody i są naprawdę wielkie, bardzo szybko się rozrastają, jeśli chcesz to może porzucę Ci mój.
tam gdzie nie powinny. Oczywiście piszę o tym niebieskim który jest na fotce u Goryczki.
W tym roku maja dużo wody i są naprawdę wielkie, bardzo szybko się rozrastają, jeśli chcesz to może porzucę Ci mój.
-
iga23

- Od: 1 paź 2008, o 20:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Witaj Agnieszko, będę powoli odmładzać roślinki na skalniaku, robić sadzonki dla Ciebie? 
- aage

- Od: 7 mar 2008, o 13:01
OCZYWIŚCIE 
- AGNESS

Jacku naturalnie
już dopisałam
Aga, nie ma za co
Taruś, ten mój bodziszek chyba powinien mieć dość dużo wody, już sama nie wiem
może faktycznie spróbuję go jeszcze mocniej podlewać
Ale i tak będę musiała go przesadzić, bo rośnie w głębokim cieniu i nie służy mu to najlepiej. Biegnę do Ciebie obejrzeć Twojego bodziszka 
-- Pn 07 cze 2010 12:51 --

Aga, nie ma za co
Taruś, ten mój bodziszek chyba powinien mieć dość dużo wody, już sama nie wiem
-- Pn 07 cze 2010 12:51 --
Iguniu jeśli to dla Ciebie naprawdę nie kłopot, to będę bardzo wdzięcznaiga23 pisze:Witaj Agnieszko, będę powoli odmładzać roślinki na skalniaku, robić sadzonki dla Ciebie?
- tu.ja

- Od: 21 lip 2008, o 09:18
Żółty posłonek? Pierwszy raz widzę. Ja mam mixa - tzn. są w kępie różowe i białe kwiatki
U mnie bodziszki muszą sobie radzić w różnych warunkach: i w cieniu, i w słońcu. Mam takiego jednego który dopiero teraz zakwitł w 3 roku po posadzeniu - rośnie w cieniu i ma raczej sucho
U mnie bodziszki muszą sobie radzić w różnych warunkach: i w cieniu, i w słońcu. Mam takiego jednego który dopiero teraz zakwitł w 3 roku po posadzeniu - rośnie w cieniu i ma raczej sucho
Przepięknie kwitnie krzewuszka i jakie śliczne goździki :P Będzie wielkie przesadzanie czy jakiś trawnik poległ 
-
gloriadei

- Od: 25 sty 2009, o 17:22
- Kontakt:
Agnieszko,
z tego co widzę w ogródku, to bodziszki właśnie słabo kwitną w cieniu/półcieniu a dobrze radzą sobie z suszą.
Kiedyś przesadziłam kawałek bodziszka do cienia i prawie zamarł i wcale nie kwitł
Te w słońcu na suchym piasku kwitną wspaniale
z tego co widzę w ogródku, to bodziszki właśnie słabo kwitną w cieniu/półcieniu a dobrze radzą sobie z suszą.
Kiedyś przesadziłam kawałek bodziszka do cienia i prawie zamarł i wcale nie kwitł
Te w słońcu na suchym piasku kwitną wspaniale
- AGNESS

Izuś taki posłonkowy mix musi pięknie wyglądać
Te kwiatuszki są śliczne, takie chmury kolorowych kwiatów i w każdym kolorze prezentują się wspaniale
JA jak tylko gdzieś trafię to będę chciała dokupić sobie jeszcze inne kolorki. Pojawiło mi się trochę miejsca na skalniaku, ponieważ kilka kęp goździków po kwitnieniu okazało się takich samych i zostały wyeksmitowane
Beatko nowa rabata powstała na granicy z sąsiadem, pod siatką
Był tam taki mało atrakcyjny pas, na którym hodowałam kwiaty na cięcie do bukietów. Teraz wszystko wykopałam, zamówiłam u stolarza 3 pergole na których będą rosły pnące róże( już posadzone ) i clematisy, a pomiędzy nimi będą wysokie smukłe iglaczki. Na ich tle będą rosły irysy, floksy, wspomniany wcześniej bodziszek i jak siebie znam na pewno znajdzie się miejsce dla jeszcze jakichś roślinek
Chcę, żeby to miejsce było atrakcyjne, ponieważ jest na wprost tarasu, przed remontem na całej długości rósł winogron, teraz jest tylko na części i mam widok akurat na tę rabatę
Ewuś, rabata na którą chcę posadzić swojego bodziszka jest właśnie bardzo słoneczna, mam nadzieję, że w końcu odżyje i ruszy i wreszcie nacieszę się jego pięknymi kwiatuszkami
Wróciła z wycieczki do domku córcia z aparatem, więc jutro w końcu cyknę jakieś foteczki
Beatko nowa rabata powstała na granicy z sąsiadem, pod siatką
Ewuś, rabata na którą chcę posadzić swojego bodziszka jest właśnie bardzo słoneczna, mam nadzieję, że w końcu odżyje i ruszy i wreszcie nacieszę się jego pięknymi kwiatuszkami
Wróciła z wycieczki do domku córcia z aparatem, więc jutro w końcu cyknę jakieś foteczki
- Tajka

- Od: 23 sty 2010, o 17:32
Agnieszko pięknie kwitną Ci roślinki, goździk zakwitł mi kropkowany chyba tylko.
Myślałam, że bodziszki są bezproblemowe, u mnie rozrastają się wielkimi kępami, może zależy od odmiany. Posłonki w odcieniach różu czekają na Ciebie u mnie.

Myślałam, że bodziszki są bezproblemowe, u mnie rozrastają się wielkimi kępami, może zależy od odmiany. Posłonki w odcieniach różu czekają na Ciebie u mnie.
- AGNESS

Tajeczko strasznie się cieszę
mam nadzieję, że spotkanie dojdzie do skutku
Wczoraj kupowałam roślinki na nową rabatę. Kupiłam 12 wysokich iglaczków, 2 powojniki i 2 pnące róże. Nie wiem kiedy uda mi się to wszystko wysadzić, bo jest strasznie gorąco, a popołudniami jestem w pracy aż do 22, tak chyba dopiero w wolny poniedziałek
Wczoraj kupowałam roślinki na nową rabatę. Kupiłam 12 wysokich iglaczków, 2 powojniki i 2 pnące róże. Nie wiem kiedy uda mi się to wszystko wysadzić, bo jest strasznie gorąco, a popołudniami jestem w pracy aż do 22, tak chyba dopiero w wolny poniedziałek
- Tajka

- Od: 23 sty 2010, o 17:32
Agnieszko Skoro kupiłaś 12 iglaków, to Ty masz jeszcze bardzo dużo miejsca w ogrodzie, ja chyba bym nawet 1 nie wcisnęła.
Zostaw trochę miejsca na roślinki ode mnie.
Zostaw trochę miejsca na roślinki ode mnie.