Ogródek AGNESS cz. 5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
mariasen
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 paź 2006, o 21:58
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogródek AGNESS cz. 5

Post »

Agnieszko, ale kolorowo u Ciebie :wit Życzę dużo słońca. ;:3 ;:3
Pozdrawiam Majka
spis wątków
wizytówka
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aniu faktycznie różowe pierzaste goździki wspaniale pachna :D
Co do mszyc to do mnie jeszcze na szczęście nie dotarły, ale liście róż zjadają mi piękne zieloniutkie żuczki :roll: U mnie też pogoda była piękna i całą sobotę spędziłam na pracach w ogródku, powstała nowa rabata :D i mnóstwo podeszczowego ziela zostało wyeksmitowanego :D

Eluś ten żółty kwiatuszek to posłonek :D

Majeczko dziękuję ;:196 Słoneczko zawsze mile widziane, i Tobie dużo dużo ;:3 ;:3 ;:3
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Agnieszko, Twoje goździki pierzaste mają intensywny różowy kolor. Moje też oszałamiająco pachną ale są białe lub delikatnie muśnięte różem więc poproszę Cię o kawałeczek :)
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Agnieszko goździczki masz śliczne. Ja mam tylko czerwone i dopiero zaczynają kwitnąć. Chciałabym jeszcze takie różowe co tak slicznie pachną.

-- Pn 07 cze 2010 07:02 --

Dziekuje również za nazwę odmiany RH :lol:
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

witaj Aguś, wyczytałam w ogródku u Goryczki, ze masz problem z kwitnieniem bodziszka, przyczyna tego może być tylko brak wody one potrzebują dużo wody, miejsce nie jest dla nich bardzo ważne u mnie rosną naprawdę nawet
tam gdzie nie powinny. Oczywiście piszę o tym niebieskim który jest na fotce u Goryczki.
W tym roku maja dużo wody i są naprawdę wielkie, bardzo szybko się rozrastają, jeśli chcesz to może porzucę Ci mój.
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Witaj Agnieszko, będę powoli odmładzać roślinki na skalniaku, robić sadzonki dla Ciebie? :?:
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

OCZYWIŚCIE :D
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jacku naturalnie :D już dopisałam :D

Aga, nie ma za co :D

Taruś, ten mój bodziszek chyba powinien mieć dość dużo wody, już sama nie wiem :roll: może faktycznie spróbuję go jeszcze mocniej podlewać :? Ale i tak będę musiała go przesadzić, bo rośnie w głębokim cieniu i nie służy mu to najlepiej. Biegnę do Ciebie obejrzeć Twojego bodziszka :D

-- Pn 07 cze 2010 12:51 --
iga23 pisze:Witaj Agnieszko, będę powoli odmładzać roślinki na skalniaku, robić sadzonki dla Ciebie? :?:
Iguniu jeśli to dla Ciebie naprawdę nie kłopot, to będę bardzo wdzięczna ;:196 ;:65
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18

Post »

Żółty posłonek? Pierwszy raz widzę. Ja mam mixa - tzn. są w kępie różowe i białe kwiatki :roll:
U mnie bodziszki muszą sobie radzić w różnych warunkach: i w cieniu, i w słońcu. Mam takiego jednego który dopiero teraz zakwitł w 3 roku po posadzeniu - rośnie w cieniu i ma raczej sucho :oops:
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 sie 2007, o 18:40

Post »

Przepięknie kwitnie krzewuszka i jakie śliczne goździki :P Będzie wielkie przesadzanie czy jakiś trawnik poległ :wink:
gloriadei
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 sty 2009, o 17:22
Kontakt:

Post »

Agnieszko,
z tego co widzę w ogródku, to bodziszki właśnie słabo kwitną w cieniu/półcieniu a dobrze radzą sobie z suszą.
Kiedyś przesadziłam kawałek bodziszka do cienia i prawie zamarł i wcale nie kwitł :(
Te w słońcu na suchym piasku kwitną wspaniale :shock:
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Izuś taki posłonkowy mix musi pięknie wyglądać :D Te kwiatuszki są śliczne, takie chmury kolorowych kwiatów i w każdym kolorze prezentują się wspaniale :D JA jak tylko gdzieś trafię to będę chciała dokupić sobie jeszcze inne kolorki. Pojawiło mi się trochę miejsca na skalniaku, ponieważ kilka kęp goździków po kwitnieniu okazało się takich samych i zostały wyeksmitowane :D

Beatko nowa rabata powstała na granicy z sąsiadem, pod siatką :D Był tam taki mało atrakcyjny pas, na którym hodowałam kwiaty na cięcie do bukietów. Teraz wszystko wykopałam, zamówiłam u stolarza 3 pergole na których będą rosły pnące róże( już posadzone ) i clematisy, a pomiędzy nimi będą wysokie smukłe iglaczki. Na ich tle będą rosły irysy, floksy, wspomniany wcześniej bodziszek i jak siebie znam na pewno znajdzie się miejsce dla jeszcze jakichś roślinek :roll: :lol: Chcę, żeby to miejsce było atrakcyjne, ponieważ jest na wprost tarasu, przed remontem na całej długości rósł winogron, teraz jest tylko na części i mam widok akurat na tę rabatę :D

Ewuś, rabata na którą chcę posadzić swojego bodziszka jest właśnie bardzo słoneczna, mam nadzieję, że w końcu odżyje i ruszy i wreszcie nacieszę się jego pięknymi kwiatuszkami :D

Wróciła z wycieczki do domku córcia z aparatem, więc jutro w końcu cyknę jakieś foteczki :D
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Agnieszko pięknie kwitną Ci roślinki, goździk zakwitł mi kropkowany chyba tylko.
Myślałam, że bodziszki są bezproblemowe, u mnie rozrastają się wielkimi kępami, może zależy od odmiany. Posłonki w odcieniach różu czekają na Ciebie u mnie. :) :) :)
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tajeczko strasznie się cieszę ;:196 mam nadzieję, że spotkanie dojdzie do skutku :D

Wczoraj kupowałam roślinki na nową rabatę. Kupiłam 12 wysokich iglaczków, 2 powojniki i 2 pnące róże. Nie wiem kiedy uda mi się to wszystko wysadzić, bo jest strasznie gorąco, a popołudniami jestem w pracy aż do 22, tak chyba dopiero w wolny poniedziałek :roll:
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Agnieszko Skoro kupiłaś 12 iglaków, to Ty masz jeszcze bardzo dużo miejsca w ogrodzie, ja chyba bym nawet 1 nie wcisnęła.
Zostaw trochę miejsca na roślinki ode mnie. :)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”