Nowy ogród Jacka cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Cieszę się Aniu-Zanno :) Dostosuję się.

Pelagio, to garnek marokański do tażinu. Tam stawia się go na piecach węglowych, ja wstawiam go co najwyżej do piekarnika :)
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Mniemam że to danie jest dietetyczne ,nie kaloryczne więc chętnie spróbuję .
Genia
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Geniu :!: A czy ja wyglądam na takiego, który musiałby liczyć kalorie :;230
Żartuję oczywiście, podam Ci za chwilę przepisik :)
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jacek P.... pisze:Witaj Geniu :!: A czy ja wyglądam na takiego, który musiałby liczyć kalorie :;230
Żartuję oczywiście, podam Ci za chwilę przepisik :)
Jacusiu kochany ja mówiłam o sobie ,a chyba widziałeś że ja powinnam .
A widząc Cię pomyślałam że to danie małokaloryczne ,że takie sobie przygotowujesz i dlatego tak świetnie wyglądasz po mnie to widać że jadam kaloryczne posiłki
Genia
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Śliczny skalniak Jacku! Oczy mi sie zaświeciły na widok tych pięknych kamieni :lol: ale dojrzałam kwitnącą cotulę :D Bardzo się cieszę, że tak dobrze się przyjąła :D
Słoneczniczki półpełne? :shock: Coś podobnego! Nie podejrzewałam nawet, ze mogą i takie byc.
A cóż to jest czarcikęsik Kluka? :lol: Przypomina trochę drakiew, ale to coś innego, prawda?
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Geniu, no więc ja kalorii nie liczę i jak się ostatnio dowiedziałem u lekarza mam przyspieszony metabolizm. Ot co :?

Izo-Chatte, też się cieszę z kamieni i najbardziej, że już są na swoim miejscu, bo to jednak ciężkie było :)
Kotula jest piękna :!: Kończy właśnie kwitnienie ale sama kępka liści wygląda atrakcyjnie.
Czarcikęsik Kluka jest spokrewniony przede wszystkim z czarcikęsem a dalej z driakwią, bo wszystkie należą do tej samej rodziny szczeciowatych. Jednak różni się od driakwi tym, że ma kwiatostany kuliste a liście lancetowate. Na razie nie widziałem form ogrodowych.
Słoneczniczek półpełny prezentuje się bardzo okazale i w tej chwili jest najmocniejszym akcentem kolorystycznym w ogrodzie.
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ostatnio wzięło mnie na robienie zdjęć tego, co upichcę w kuchni. Więc jak ktoś głodny, to zapraszam :)
warzywa w jogurcie po indyjsku
Obrazek
to była taka dygresja ale wracam do ogrodu
fuksje już pokazywałem teraz jednak w zestawieniu; niestety padła fuksja 'Thalia' i jeszcze jedną podarowałem znajomemu więc zostały tylko trzy
Obrazek
jedyna znana z nazwy 'Royal Velvet'
Obrazek
ta brudna po deszczu
Obrazek
kokorycz złota - ładnie się rozkrzewiła mała sadzoneczka
Obrazek
przywrotnik alpejski; kwiaty niepozorne ale rozetka liści bardzo kształtna
Obrazek
i jakiś kwiatek polny przycupnął przy liliowcu; oszczędziłem go, bo nie stanowi konkurencji dla przekwitłych liliowców :)
Obrazek
a to ogród z perspektywy mojej kocicy :wink:
Obrazek
Awatar użytkownika
Grzesiu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 13:31

Post »

Taaa...koty wszędzie widzą tylko kuwetki.....
Kokorycz piękna..... :shock:
Awatar użytkownika
grzech77
200p
200p
Od: 29 maja 2008, o 10:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jacuś jak można o tej porze ludzi takimi apetycznymi zdjęciami męczyć... Aż mi ślinka pociekła :lol: Pewnie zejdę zjeść jakiś jogurcik bo inaczej padnę tu... a jutro zrobię parę kilometrów więcej na rowerku :wink: Co zaś transportu kamieni... zapraszam... może coś wybierzesz :wink: Ale póki co trzymam kciuki za Twoje malwy...ja mam żółtą ale pojedynczą ... :cry:
Witam serdecznie Wszystkich. Pozdrawiam ciepło z Mogilan, tam gdzie do słońca bliżej. www.mogilany.pl
Moje zacisze.
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lut 2009, o 17:12

Post »

Jacku ale zmiany w Twoim ogródeczku widzę... chyba aż z ciekawości go odwiedzę :) kupidynek może zostać już wykopany a do ostróżek może się się jakoś dostanę bo strasznie zarosły :lol: jakieś jeszcze zamówienia? może irysy jakieś? pysznogłówka, nachyłek żółty z brązowym środkiem? i kiedy Cię mogę zastać? :wink:
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Grzesiu :!: Na szczęście kot nie załatwia się w tym piaseczku, bo to mój taras. Pogoniłbym go zaraz :twisted:

Grzechu77, zaproszenie przyjęte :) Najpierw jednak naciesz sie wyjazdem i wróć :!: :wink:
Sorki, fotę z jedzeniem miałem wstawiać w porze obiadowej ale jakoś tak się zeszło....
Po jogurciku nie przytyjesz więc zjadaj na zdrowie :!:

Witaj Alu po urlopie :!: Zapraszam Cię serdecznie. Jutro wyjeżdżam ale już od środy będę na miejscu.
Przecież nie będziesz tego wszystkiego taszczyć na rowerze :shock: :?: Kupidynka poproszę, a ten nachyłek, masz go na zdjęciach? Bo z opisu brzmi ciekawie. Cieszę się też na ostróżki :) Pysznogłówki szukam białej i jasnoróżowej.
Awatar użytkownika
pelagia72
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2009, o 21:09

Post »

Cześć Jacku !
Znów mnie dręczysz mega apetycznymi i oryginalnymi daniami !
Chyba trzeba Cię najechać ! Strasznie żałuję, że nie spotkamy się z Tobą u Marcina !
A roślinka przy liliowcu, przypominająca odrobinę lwią paszczę, to lnica.

:lol: :D
"Krewnych daje nam los. Przyjaciół wybieramy sami"
Moje linki
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

pelagia72 pisze:Cześć Jacku !
Znów mnie dręczysz mega apetycznymi i oryginalnymi daniami !
Chyba trzeba Cię najechać ! Strasznie żałuję, że nie spotkamy się z Tobą u Marcina !
A roślinka przy liliowcu, przypominająca odrobinę lwią paszczę, to lnica.

:lol: :D
Aguś ja właśnie dziś o tym myślała, żeby wprosić się na te wszystkie wspaniałe dania do Jacka bo ja na pewno tego dobrze nie zrobię i czy można te wszystkie produkty kupić .
Jacku przepraszamy że o tym a nie o ogrodzie
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Pell :!: Myślę, że jeszcze będzie okazja sie spotkać, bo bardzo Was lubię i myślę, że w realu też jesteście fajni :) Wszyscy forumkowie poznani osobiście okazali się świetnymi ludźmi. Jutro poznam Gabrielę ze Śląska i też się cieszę :)
Dziękuje za identyfikację, właściwie powinienem znać tę roślinę ale jakoś mi umknęło. Przypopmina mi miniaturową lwią paszczę :wink:

Geniu, nie ma sprawy, wpraszajcie się i najeżdżajcie ;:1 Ja będę pichcił w kuchni i zrobimy piknik na moim nowym trawniczku :lol:
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jacku odłożymy to na przyszły rok a wtedy sobie poucztujemy .
Genia
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”