Pelagio, to garnek marokański do tażinu. Tam stawia się go na piecach węglowych, ja wstawiam go co najwyżej do piekarnika
Nowy ogród Jacka cz.3
- e-genia
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jacusiu kochany ja mówiłam o sobie ,a chyba widziałeś że ja powinnam .Jacek P.... pisze:Witaj GeniuA czy ja wyglądam na takiego, który musiałby liczyć kalorie
![]()
Żartuję oczywiście, podam Ci za chwilę przepisik
A widząc Cię pomyślałam że to danie małokaloryczne ,że takie sobie przygotowujesz i dlatego tak świetnie wyglądasz po mnie to widać że jadam kaloryczne posiłki
Genia
- chatte
- Przyjaciel Forum

- Od: 19 paź 2006, o 08:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Śliczny skalniak Jacku! Oczy mi sie zaświeciły na widok tych pięknych kamieni
ale dojrzałam kwitnącą cotulę
Bardzo się cieszę, że tak dobrze się przyjąła 
Słoneczniczki półpełne?
Coś podobnego! Nie podejrzewałam nawet, ze mogą i takie byc.
A cóż to jest czarcikęsik Kluka?
Przypomina trochę drakiew, ale to coś innego, prawda?
Słoneczniczki półpełne?
A cóż to jest czarcikęsik Kluka?
- JacekP

- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Geniu, no więc ja kalorii nie liczę i jak się ostatnio dowiedziałem u lekarza mam przyspieszony metabolizm. Ot co
Izo-Chatte, też się cieszę z kamieni i najbardziej, że już są na swoim miejscu, bo to jednak ciężkie było
Kotula jest piękna
Kończy właśnie kwitnienie ale sama kępka liści wygląda atrakcyjnie.
Czarcikęsik Kluka jest spokrewniony przede wszystkim z czarcikęsem a dalej z driakwią, bo wszystkie należą do tej samej rodziny szczeciowatych. Jednak różni się od driakwi tym, że ma kwiatostany kuliste a liście lancetowate. Na razie nie widziałem form ogrodowych.
Słoneczniczek półpełny prezentuje się bardzo okazale i w tej chwili jest najmocniejszym akcentem kolorystycznym w ogrodzie.
Izo-Chatte, też się cieszę z kamieni i najbardziej, że już są na swoim miejscu, bo to jednak ciężkie było
Kotula jest piękna
Czarcikęsik Kluka jest spokrewniony przede wszystkim z czarcikęsem a dalej z driakwią, bo wszystkie należą do tej samej rodziny szczeciowatych. Jednak różni się od driakwi tym, że ma kwiatostany kuliste a liście lancetowate. Na razie nie widziałem form ogrodowych.
Słoneczniczek półpełny prezentuje się bardzo okazale i w tej chwili jest najmocniejszym akcentem kolorystycznym w ogrodzie.
- JacekP

Ostatnio wzięło mnie na robienie zdjęć tego, co upichcę w kuchni. Więc jak ktoś głodny, to zapraszam
warzywa w jogurcie po indyjsku

to była taka dygresja ale wracam do ogrodu
fuksje już pokazywałem teraz jednak w zestawieniu; niestety padła fuksja 'Thalia' i jeszcze jedną podarowałem znajomemu więc zostały tylko trzy

jedyna znana z nazwy 'Royal Velvet'

ta brudna po deszczu

kokorycz złota - ładnie się rozkrzewiła mała sadzoneczka

przywrotnik alpejski; kwiaty niepozorne ale rozetka liści bardzo kształtna

i jakiś kwiatek polny przycupnął przy liliowcu; oszczędziłem go, bo nie stanowi konkurencji dla przekwitłych liliowców

a to ogród z perspektywy mojej kocicy

warzywa w jogurcie po indyjsku

to była taka dygresja ale wracam do ogrodu
fuksje już pokazywałem teraz jednak w zestawieniu; niestety padła fuksja 'Thalia' i jeszcze jedną podarowałem znajomemu więc zostały tylko trzy

jedyna znana z nazwy 'Royal Velvet'

ta brudna po deszczu

kokorycz złota - ładnie się rozkrzewiła mała sadzoneczka

przywrotnik alpejski; kwiaty niepozorne ale rozetka liści bardzo kształtna

i jakiś kwiatek polny przycupnął przy liliowcu; oszczędziłem go, bo nie stanowi konkurencji dla przekwitłych liliowców

a to ogród z perspektywy mojej kocicy

- grzech77
- 200p

- Od: 29 maja 2008, o 10:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jacuś jak można o tej porze ludzi takimi apetycznymi zdjęciami męczyć... Aż mi ślinka pociekła
Pewnie zejdę zjeść jakiś jogurcik bo inaczej padnę tu... a jutro zrobię parę kilometrów więcej na rowerku
Co zaś transportu kamieni... zapraszam... może coś wybierzesz
Ale póki co trzymam kciuki za Twoje malwy...ja mam żółtą ale pojedynczą ... 
Witam serdecznie Wszystkich. Pozdrawiam ciepło z Mogilan, tam gdzie do słońca bliżej. www.mogilany.pl
Moje zacisze.
Moje zacisze.
- JacekP

Witaj Grzesiu
Na szczęście kot nie załatwia się w tym piaseczku, bo to mój taras. Pogoniłbym go zaraz
Grzechu77, zaproszenie przyjęte
Najpierw jednak naciesz sie wyjazdem i wróć
Sorki, fotę z jedzeniem miałem wstawiać w porze obiadowej ale jakoś tak się zeszło....
Po jogurciku nie przytyjesz więc zjadaj na zdrowie
Witaj Alu po urlopie
Zapraszam Cię serdecznie. Jutro wyjeżdżam ale już od środy będę na miejscu.
Przecież nie będziesz tego wszystkiego taszczyć na rowerze
Kupidynka poproszę, a ten nachyłek, masz go na zdjęciach? Bo z opisu brzmi ciekawie. Cieszę się też na ostróżki
Pysznogłówki szukam białej i jasnoróżowej.
Grzechu77, zaproszenie przyjęte
Sorki, fotę z jedzeniem miałem wstawiać w porze obiadowej ale jakoś tak się zeszło....
Po jogurciku nie przytyjesz więc zjadaj na zdrowie
Witaj Alu po urlopie
Przecież nie będziesz tego wszystkiego taszczyć na rowerze
- e-genia

- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Aguś ja właśnie dziś o tym myślała, żeby wprosić się na te wszystkie wspaniałe dania do Jacka bo ja na pewno tego dobrze nie zrobię i czy można te wszystkie produkty kupić .pelagia72 pisze:Cześć Jacku !
Znów mnie dręczysz mega apetycznymi i oryginalnymi daniami !
Chyba trzeba Cię najechać ! Strasznie żałuję, że nie spotkamy się z Tobą u Marcina !
A roślinka przy liliowcu, przypominająca odrobinę lwią paszczę, to lnica.
![]()
Jacku przepraszamy że o tym a nie o ogrodzie
- JacekP

Witaj Pell
Myślę, że jeszcze będzie okazja sie spotkać, bo bardzo Was lubię i myślę, że w realu też jesteście fajni
Wszyscy forumkowie poznani osobiście okazali się świetnymi ludźmi. Jutro poznam Gabrielę ze Śląska i też się cieszę
Dziękuje za identyfikację, właściwie powinienem znać tę roślinę ale jakoś mi umknęło. Przypopmina mi miniaturową lwią paszczę
Geniu, nie ma sprawy, wpraszajcie się i najeżdżajcie
Ja będę pichcił w kuchni i zrobimy piknik na moim nowym trawniczku 
Dziękuje za identyfikację, właściwie powinienem znać tę roślinę ale jakoś mi umknęło. Przypopmina mi miniaturową lwią paszczę
Geniu, nie ma sprawy, wpraszajcie się i najeżdżajcie
Ja będę pichcił w kuchni i zrobimy piknik na moim nowym trawniczku