Irlandzki Ogrod Ani.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Agulina
200p
200p
Od: 27 maja 2009, o 15:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

czesc Aniu! ;:7
Sliczny ten Twoj ogrodeczek! Dobry pomysl z rabatkami i kora! lepiej prezentuja sie roslinki! Zazdroszcze Ci spacerow nad morzem..no a pieski... przeurocze! pozdrawiam! :D
Awatar użytkownika
fela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lut 2009, o 17:51

Post »

Pomyliłam się Aniu :oops: i u mnie napisałam informacje dotyczące niebieskiej hortensji. To już nie będę tego powtarzać tutaj ;:100 .
Ogródek Feli
A tu wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Awatar użytkownika
Ania.1
500p
500p
Od: 15 kwie 2009, o 17:53

Post »

Agulino Dziękuję :oops: :oops: :D Witam Cię serdecznie w moim ogródku ;:79

Uffff...Rabatki skończone..ledwo,ledwo wszystkiego starczyło,w sumie zużyłam 7 worków kory po 50 litrów i jedną rolkę agrowłokniny.Gdzieniegdzie są małe prześwity ale to już nie problem dosypać kiedyś tam :lol:
Zbierało się na burze ale przeszła bokiem :roll: Będę musiała podlewać przesadzone roślinki :roll: No właśnie-nie wiem czy nie narobiłam głupot :? ;:179 Przesadziłam bratki,kilka lili,irysy i magnolie ;:129 :oops: :oops: Dopiero teraz wyczytałam,że magnolie nie lubią przesadzania i że to w pażdzierniku się robi ;:124 No i nie wiem co teraz będzie :? :oops: :oops: Korzeni nie uszkodziłam bo ogromną bryłe ziemi wykopałam naokoło..(ależ tam było błoto :shock: i gniazda ślimaków :shock: :shock: :x )a przesadziłam bo nie rosła bidulka,ślimaki ją żarły i miała zielony nalot na łodyżkach od wilgoci.. :roll: Czy przeżyje :? :? :?: :cry:

Tak teraz wygląda mój ogródek:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Pozdrawiam Ania.
x-T-s
---
Od: 15 cze 2008, o 20:23

Post »

Ania

ale fajnie juz zrobiłaś... :shock: magnolia to lubi trochę kwaśną ziemię to wiesz?
Awatar użytkownika
Ania.1
500p
500p

Post »

Tess Dziękuję :oops: :oops: a to wszystko dzięki Tobie ;:79 ;:79 ;:79 ;:168
A ja się nie znam na ziemi.. :? :oops: Mam taką do kwiatów i warzyw i taką jej podsypałam..bo ta druga magnolia świetnie na niej rośnie. :roll:
Awatar użytkownika
g.kiecko
1000p
1000p
Od: 19 wrz 2007, o 23:19

Post »

Witaj :P Aniu

Cóż ja widzę, jakie postępy poczyniłaś :shock: Mam wrażenie, że ostatimi czasy tylko Ty bierzesz się za robotę w ogródku, ja przez ostatnie upały mam MEGA LENIA :lol:
Jestem zdolna tylko wyjść na dwór, zasiąść na huśtawce i z wielkim ustęsknieniem w oczach ... patrzeć na dojrzewające gruszki :lol:
Pozdrawiam Gośka
Mój ogród
Awatar użytkownika
krzysiek86
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 maja 2008, o 20:29
Kontakt:

Post »

Hejka
Aniu widzę że dzielnie pracujesz na działce. Fajne zmiany :D
No a widok działki na początku i teraz nie porównywalne :lol: :lol: :lol:
A widziałem że szukasz niebieską hortensję. Kup zwykłą i zakwaś
podłoże albo kup specjalny środek i będzie niebieska :D
Awatar użytkownika
reniazt
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ania to ty kawał ogrodu masz do urządzenia. Śliczny trawniczek i sporo kwiatów.
A czym odcięłaś sobie rabatki od trawnika?
Magnolia jak miała sporą bryłę korzeniową - powinna bez problemu przyjąc się na nowym miejscu.
Ważne, żeby po takim przesadzeniu podlewać ją z umiarem. Bo wiesz, zbyt mało wody - to źle, ale jak za dużo - to jeszcze gorzej.
Pozdrawiam, Renia
W moim ogrodzie cz.1, cz.2, cz.3
Awatar użytkownika
foggia
500p
500p
Od: 25 lis 2008, o 21:43

Post »

Aniu, świetnie te rabatki teraz wyglądają.
Pozdrawiam serdecznie.
Maria
Miiniaturowy ogród
Awatar użytkownika
Ania.1
500p
500p

Post »

Witajcie ;:7

Dziękuję wszystkim za odwiedzinki i pochwały :oops: :oops: ;:79

Gosiu tak to już jest..ktoś musi pracować,by lenić mógł się ktoś :lol: :lol:

Reniu niczym nie odcięłam,po prostu przykryłam agrowłókniną.Mam w planach położyć kostkę wzdłuż rabatek.Ale to chyba w przyszłym roku dopiero :roll: :roll: .

Życzę wszystkim miłego dnia i duuużo słoneczka ;:2
Awatar użytkownika
Ania.1
500p
500p

Post »

Witam ;:1
U nas strasznie wieje i chłodno-18 stopni w cieniu..dobrze,że nie pada :lol:
Kupiłam w końcu wymarzoną hortensje :D
Obrazek
Obrazek
I jeszcze kilka fotek:
Whiskey mac,dziś rano i po południu:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Tak wyglądają moje mieczyki :shock: -robota ślimaków :evil:
Obrazek
Miniaturka:
Obrazek

Pozdrawiam Ania.
Awatar użytkownika
fela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lut 2009, o 17:51

Post »

No to u mnie podobnie, jeśli chodzi o pogodę. Gratuluję nowej ślicznotki ;:26 . A na ślimaki to u mnie działają tylko niebieskie granulki. Nie pamiętam jak ten produkt się nazywa. Aniu, slimaki lubią też hortensje. A więc ruszaj do boju ;:163 , bo inaczej...kiepściocha. Miniaturka piękna. Trzymasz ją w doniczce, czy rośnie w ziemi? Sprzątam chłupę i zaglądam ciągle na forum. To trochę chore :roll: .
Ogródek Feli
A tu wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Awatar użytkownika
foggia
500p
500p
Od: 25 lis 2008, o 21:43

Post »

Aniu, śliczna hortensja. Czy wiesz jak się nazywa? I czy zawsze będzie kwitnąć na niebiesko?
Róże pięknie kwitną.
U mnie przed południem było całkiem przyjemnie a teraz znowu pada :evil:
Pozdrawiam serdecznie.
Maria
Miiniaturowy ogród
Awatar użytkownika
g.kiecko
1000p
1000p
Od: 19 wrz 2007, o 23:19

Post »

Aniu, Ty już "dorobiłaś" się hortensji, która tak strasznie mi się podoba, a ja dalej nie mogę ... :cry:
Czasami mam wrażenie, że na zwykłym targu u dziadka byliniarza kupię taniej i ciekawsze rośliny niż w tak zwanych dobrze zaopatrzonych "pod - jasielskich" szkółkach.
No cóż, wiem na pewno, że hortensję kupię w Irlandii ...
Pozdrawiam Gośka
Mój ogród
Awatar użytkownika
Ania.1
500p
500p

Post »

Witajcie kochane ;:7 w ten "jesienny" pochmurny i chłodny dzień :lol: :lol:
Felu te granulki muszę kupić,bo widzę,że inaczej nie da rady :evil: Tylko o psiaki się boje,żeby tego nie zjadły :roll: Będę musiała pilnować.
Miniaturkę przesadziłam do ziemi,w doniczce nieciekawie wyglądała :roll: A po przesadzeniu rośnie jak szalona i już trzeci raz w tym roku kwitnie :shock: Dwa razy miała tylko jeden,bardzo duży kwiat na długaśnej łodydze :lol: A teraz 4 pąki :shock:
Ja robię dokładnie tak samo ;:112 Sprzątam i zaglądam..gotuje i zaglądam,budzę się rano i zaglądam :lol: :lol: ;:60 ;:60

Marysiu hortensja nazywa się Hydrangea macrophylla.Nie podejrzewam żeby kwitła tylko na niebiesko :roll: Z tego co widziałam tu w ogrodach,to nie ma tylko niebieskich...tylko mix,fiolet,róż,niebieski.Ale mnie to się bardzo podoba :D :D

Gosiu ja nie mam pojęcia co jest w sklepach w Polsce teraz ale tu przeważnie są te niebieskie :roll: Do Irlandii zawsze możesz przyjechać na wycieczkę..i wrócić z hortensją :lol: Czy hortensje łatwo ukorzenić?Jeśli tak to mogę spróbować i potem Ci wysłać :D

Wczoraj byliśmy na festiwalu Seabreeze,który odbywa się w naszym mieście w ten weekend..był koncert jakiegoś nieznanego zespołu i konkurs w jedzeniu hamburgerów :lol: Zwycięzca wygrał 100 euro i zjadł 11 i pół hamburgera w 12 minut :shock: ;:152
Oto fotka uczestników konkursu:
Obrazek

Pozdrawiam Ania.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”