Sliczny ten Twoj ogrodeczek! Dobry pomysl z rabatkami i kora! lepiej prezentuja sie roslinki! Zazdroszcze Ci spacerow nad morzem..no a pieski... przeurocze! pozdrawiam!
Irlandzki Ogrod Ani.1
Agulino Dziękuję
Witam Cię serdecznie w moim ogródku
Uffff...Rabatki skończone..ledwo,ledwo wszystkiego starczyło,w sumie zużyłam 7 worków kory po 50 litrów i jedną rolkę agrowłokniny.Gdzieniegdzie są małe prześwity ale to już nie problem dosypać kiedyś tam
Zbierało się na burze ale przeszła bokiem
Będę musiała podlewać przesadzone roślinki
No właśnie-nie wiem czy nie narobiłam głupot
Przesadziłam bratki,kilka lili,irysy i magnolie
Dopiero teraz wyczytałam,że magnolie nie lubią przesadzania i że to w pażdzierniku się robi
No i nie wiem co teraz będzie
Korzeni nie uszkodziłam bo ogromną bryłe ziemi wykopałam naokoło..(ależ tam było błoto
i gniazda ślimaków
:x )a przesadziłam bo nie rosła bidulka,ślimaki ją żarły i miała zielony nalot na łodyżkach od wilgoci..
Czy przeżyje
Tak teraz wygląda mój ogródek:

Pozdrawiam Ania.
Uffff...Rabatki skończone..ledwo,ledwo wszystkiego starczyło,w sumie zużyłam 7 worków kory po 50 litrów i jedną rolkę agrowłokniny.Gdzieniegdzie są małe prześwity ale to już nie problem dosypać kiedyś tam
Zbierało się na burze ale przeszła bokiem
Tak teraz wygląda mój ogródek:

Pozdrawiam Ania.
Witaj :P Aniu
Cóż ja widzę, jakie postępy poczyniłaś
Mam wrażenie, że ostatimi czasy tylko Ty bierzesz się za robotę w ogródku, ja przez ostatnie upały mam MEGA LENIA
Jestem zdolna tylko wyjść na dwór, zasiąść na huśtawce i z wielkim ustęsknieniem w oczach ... patrzeć na dojrzewające gruszki
Cóż ja widzę, jakie postępy poczyniłaś
Jestem zdolna tylko wyjść na dwór, zasiąść na huśtawce i z wielkim ustęsknieniem w oczach ... patrzeć na dojrzewające gruszki
Pozdrawiam Gośka
Mój ogród
Mój ogród
- krzysiek86
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 15 maja 2008, o 20:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
- reniazt

- Od: 6 wrz 2007, o 20:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ania to ty kawał ogrodu masz do urządzenia. Śliczny trawniczek i sporo kwiatów.
A czym odcięłaś sobie rabatki od trawnika?
Magnolia jak miała sporą bryłę korzeniową - powinna bez problemu przyjąc się na nowym miejscu.
Ważne, żeby po takim przesadzeniu podlewać ją z umiarem. Bo wiesz, zbyt mało wody - to źle, ale jak za dużo - to jeszcze gorzej.
A czym odcięłaś sobie rabatki od trawnika?
Magnolia jak miała sporą bryłę korzeniową - powinna bez problemu przyjąc się na nowym miejscu.
Ważne, żeby po takim przesadzeniu podlewać ją z umiarem. Bo wiesz, zbyt mało wody - to źle, ale jak za dużo - to jeszcze gorzej.
Witajcie
Dziękuję wszystkim za odwiedzinki i pochwały
Gosiu tak to już jest..ktoś musi pracować,by lenić mógł się ktoś
Reniu niczym nie odcięłam,po prostu przykryłam agrowłókniną.Mam w planach położyć kostkę wzdłuż rabatek.Ale to chyba w przyszłym roku dopiero
.
Życzę wszystkim miłego dnia i duuużo słoneczka ;:2
Dziękuję wszystkim za odwiedzinki i pochwały
Gosiu tak to już jest..ktoś musi pracować,by lenić mógł się ktoś
Reniu niczym nie odcięłam,po prostu przykryłam agrowłókniną.Mam w planach położyć kostkę wzdłuż rabatek.Ale to chyba w przyszłym roku dopiero
Życzę wszystkim miłego dnia i duuużo słoneczka ;:2
- fela

- Od: 23 lut 2009, o 17:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
No to u mnie podobnie, jeśli chodzi o pogodę. Gratuluję nowej ślicznotki ;:26 . A na ślimaki to u mnie działają tylko niebieskie granulki. Nie pamiętam jak ten produkt się nazywa. Aniu, slimaki lubią też hortensje. A więc ruszaj do boju
, bo inaczej...kiepściocha. Miniaturka piękna. Trzymasz ją w doniczce, czy rośnie w ziemi? Sprzątam chłupę i zaglądam ciągle na forum. To trochę chore
.
Aniu, Ty już "dorobiłaś" się hortensji, która tak strasznie mi się podoba, a ja dalej nie mogę ...
Czasami mam wrażenie, że na zwykłym targu u dziadka byliniarza kupię taniej i ciekawsze rośliny niż w tak zwanych dobrze zaopatrzonych "pod - jasielskich" szkółkach.
No cóż, wiem na pewno, że hortensję kupię w Irlandii ...
Czasami mam wrażenie, że na zwykłym targu u dziadka byliniarza kupię taniej i ciekawsze rośliny niż w tak zwanych dobrze zaopatrzonych "pod - jasielskich" szkółkach.
No cóż, wiem na pewno, że hortensję kupię w Irlandii ...
Pozdrawiam Gośka
Mój ogród
Mój ogród
Witajcie kochane
w ten "jesienny" pochmurny i chłodny dzień
Felu te granulki muszę kupić,bo widzę,że inaczej nie da rady
Tylko o psiaki się boje,żeby tego nie zjadły
Będę musiała pilnować.
Miniaturkę przesadziłam do ziemi,w doniczce nieciekawie wyglądała
A po przesadzeniu rośnie jak szalona i już trzeci raz w tym roku kwitnie
Dwa razy miała tylko jeden,bardzo duży kwiat na długaśnej łodydze
A teraz 4 pąki
Ja robię dokładnie tak samo
Sprzątam i zaglądam..gotuje i zaglądam,budzę się rano i zaglądam
Marysiu hortensja nazywa się Hydrangea macrophylla.Nie podejrzewam żeby kwitła tylko na niebiesko
Z tego co widziałam tu w ogrodach,to nie ma tylko niebieskich...tylko mix,fiolet,róż,niebieski.Ale mnie to się bardzo podoba
Gosiu ja nie mam pojęcia co jest w sklepach w Polsce teraz ale tu przeważnie są te niebieskie
Do Irlandii zawsze możesz przyjechać na wycieczkę..i wrócić z hortensją
Czy hortensje łatwo ukorzenić?Jeśli tak to mogę spróbować i potem Ci wysłać
Wczoraj byliśmy na festiwalu Seabreeze,który odbywa się w naszym mieście w ten weekend..był koncert jakiegoś nieznanego zespołu i konkurs w jedzeniu hamburgerów
Zwycięzca wygrał 100 euro i zjadł 11 i pół hamburgera w 12 minut
Oto fotka uczestników konkursu:

Pozdrawiam Ania.
Felu te granulki muszę kupić,bo widzę,że inaczej nie da rady
Miniaturkę przesadziłam do ziemi,w doniczce nieciekawie wyglądała
Ja robię dokładnie tak samo
Marysiu hortensja nazywa się Hydrangea macrophylla.Nie podejrzewam żeby kwitła tylko na niebiesko
Gosiu ja nie mam pojęcia co jest w sklepach w Polsce teraz ale tu przeważnie są te niebieskie
Wczoraj byliśmy na festiwalu Seabreeze,który odbywa się w naszym mieście w ten weekend..był koncert jakiegoś nieznanego zespołu i konkurs w jedzeniu hamburgerów
Oto fotka uczestników konkursu:

Pozdrawiam Ania.