Moje storczykowo - Jeanne
Jeanne - Falenopsis piękny .. ja też zawsze znajduję sobie pretekst do kupna storczyka .. ach takie nasze kobiece ;) Muszę się zastanowić nad tym, że po otrzymaniu 5 z egzaminu kupuję storczyka ... hahaha - jeden już będzie ;) - ale tak poważnie to może na zakończenie pomyślnie zdanej sesji
Może jednak nie, bo wczoraj przybyło do mnie dwóch nowych mieszkańców - szerzej o tym wkrótce w moim wątku ;)

Może jednak nie, bo wczoraj przybyło do mnie dwóch nowych mieszkańców - szerzej o tym wkrótce w moim wątku ;)
- Jeanne
- 1000p
- Od: 21 gru 2007, o 16:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wczoraj rozwinął się pierwszy pączek mojego różowego falenopsisa :P (ponowne kwitnienie)
Wieczorem wyglądał tak:

a rano już tak:

Cieszę się niezmiernie, bo to pierwsze "moje" kwiaty 8)
P.S. Przepraszam za jakość zdjęć, coś się z nimi dzieje dziwnego przy zmniejszaniu
Wieczorem wyglądał tak:

a rano już tak:

Cieszę się niezmiernie, bo to pierwsze "moje" kwiaty 8)
P.S. Przepraszam za jakość zdjęć, coś się z nimi dzieje dziwnego przy zmniejszaniu

Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Moje storczyki
- Jeanne
- 1000p
Soniu, też używam tego programu, ale może coś źle robię
muszę nad tym popracować...

Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Moje storczyki
- Jeanne
- 1000p
Tak, zapisuję....hmm dziwne, bo jak otwiera się w tym programie to wszystko ładnie wygląda, ale potem jak juz zapiszę w innym miejscu w jakimś dokumencie czy obrazach, to widać te pixele wstrętne
Moze po prostu samo zdjęcie przed zmniejszeniem nie jest najlepszej jakości
bo nie z każdym tak się dzieje. No nic, postaram się poprawić 

Moze po prostu samo zdjęcie przed zmniejszeniem nie jest najlepszej jakości

Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Moje storczyki
- Jeanne
- 1000p
Bardzo dziękuję Joanno za miłe słowa :P
A dziś odwiedziłam OBI i była nowa dostawa storczyków
z falenopsisów same białe i różowe, więc się powstrzymałam
, bo takie już mam, szukam innych ciekawych kolorków. Za to prócz falenopsisów były też dendrobium i miltoniopsisy
no ale ostatecznie wyszłam bez nowego nabytku
musze poczytać o tych miltoniopsisach bo baaaardzo mi się podobają, i może jeszcze wrócę do tego OBI
A tak z ciekawości, może ktoś coś na ten temat wie...wszystkie sorczyki z tej dostawy miały takie zawieszki Aphrodyte czy jakoś tak, nie pamiętam jak było napisane
czy to jakieś sprowadzone z zagranicy
Czyli wyszło na to że "twarda sztuka" ze mnie, bo oparłam się urokom storczyków 8) choć nie wiem czy nie pożałuję tego
Ale zbliża się wystawa w Warszawie, już za 2 tygodnie, to może tam coś upoluję
mam tylko nadzieję że to sprawdzona informacja, Jovanko, na stronie Orchidarium nie było wzmianki o tej wystawie lutowej
za to ponoć w maju tez ma się odbyć, więc prędzej czy później na wystawę pójdę :P
A dziś odwiedziłam OBI i była nowa dostawa storczyków

A tak z ciekawości, może ktoś coś na ten temat wie...wszystkie sorczyki z tej dostawy miały takie zawieszki Aphrodyte czy jakoś tak, nie pamiętam jak było napisane

Czyli wyszło na to że "twarda sztuka" ze mnie, bo oparłam się urokom storczyków 8) choć nie wiem czy nie pożałuję tego

Ale zbliża się wystawa w Warszawie, już za 2 tygodnie, to może tam coś upoluję

Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Moje storczyki
Witam Cię Asiu i wszystkich czatowników
Jestem kolejna osoba zarażona tą przecudną chorobą:) w swojej kolekcji miałam już kilka storczyków, niestety zostały mi po nich tylko zdjęcia, moja mama stwierdziła ze padły ofiarą "zauroczenia" bo nic nie wskazywało na chorobę a kwitły u mnie nie 1 raz.Teraz na pocieszenie dostałam ślicznego sabotka.Bardzo chętnie bym sie nim pochwaliła ale jestem tu nowa i nie mam pojęcia jak dodać zdjęcie:( będę wdzięczna za pomoc:*
Pozdrawiam

Pozdrawiam
- Jeanne
- 1000p
Witaj Monisiu
Fajnie że do nas dołączyłaś :P ciekawa jestem jak wygląda ten Twój sabotek (ja poszukuję tegoż od dłuższego czasu i nadal nic
).
Jeśli chodzi o dodawanie zdjęć, wysłałam Ci wiadomość prywatną

Fajnie że do nas dołączyłaś :P ciekawa jestem jak wygląda ten Twój sabotek (ja poszukuję tegoż od dłuższego czasu i nadal nic

Jeśli chodzi o dodawanie zdjęć, wysłałam Ci wiadomość prywatną

Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Moje storczyki
Witaj Monisiu, ale mi sie nie wyświetlają fotki
Jeanne byłam dziś w LM w Gdańsku i mają tam ładne paphiopedilum po 21 zł. i śliczne cymbidium też są, a ja marudziłam, że chce do OBI a OBI było dziś zamknięte i nie dostałam żadnej roślinki, bo D powiedział, że skoro grymaszę to nic nie dostanę, bo nie chciał wracać do LM
pisze o LM bo może u Ciebie też tam będą sabotki 

Jeanne byłam dziś w LM w Gdańsku i mają tam ładne paphiopedilum po 21 zł. i śliczne cymbidium też są, a ja marudziłam, że chce do OBI a OBI było dziś zamknięte i nie dostałam żadnej roślinki, bo D powiedział, że skoro grymaszę to nic nie dostanę, bo nie chciał wracać do LM