Moje storczykowo - Jeanne

Zablokowany
Awatar użytkownika
MaJ@
100p
100p
Od: 24 sty 2008, o 16:19

Post »

Śliczny jest ten falek
Awatar użytkownika
zuzulec
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 23 kwie 2007, o 22:14

Post »

Jeanne - Falenopsis piękny .. ja też zawsze znajduję sobie pretekst do kupna storczyka .. ach takie nasze kobiece ;) Muszę się zastanowić nad tym, że po otrzymaniu 5 z egzaminu kupuję storczyka ... hahaha - jeden już będzie ;) - ale tak poważnie to może na zakończenie pomyślnie zdanej sesji :?: :idea:
Może jednak nie, bo wczoraj przybyło do mnie dwóch nowych mieszkańców - szerzej o tym wkrótce w moim wątku ;)
Pozdrawiam słonecznie ;:3
Lucyna
Moje storczyki ...
Awatar użytkownika
EWA K
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2008, o 23:16
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

a widzisz! jednak coś upolowałaś ;:198

Jeanne Twoje terytorium też się nieco powiększyło o następny sklep i pewnie na tym sorczyku się nie skończy ...tym bardziej, że okazji jest mnóstwo :lol:
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p
Od: 21 gru 2007, o 16:08
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wczoraj rozwinął się pierwszy pączek mojego różowego falenopsisa :P (ponowne kwitnienie)
Wieczorem wyglądał tak:
Obrazek
a rano już tak:
Obrazek

Cieszę się niezmiernie, bo to pierwsze "moje" kwiaty 8)

P.S. Przepraszam za jakość zdjęć, coś się z nimi dzieje dziwnego przy zmniejszaniu :oops:
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Awatar użytkownika
sonia
1000p
1000p
Od: 21 maja 2007, o 00:50

Post »

aż serduszko się uśmiecha na widok tych kwiatków ;:215 moje jeszcze są małe, ale też bardzo się cieszę, bo to jedyny phalaenopsis, który u mnie zakwitnie po raz drugi ;:198
Zdjęcia zmniejszam w programie IrfanView i dopiero potem wysyłam na stronę fotosika
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p

Post »

Soniu, też używam tego programu, ale może coś źle robię :oops: muszę nad tym popracować...
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Awatar użytkownika
sonia
1000p
1000p

Post »

a zapisujesz potem to :?: bo trzeba wejść w plik i kliknąć na save i potem jako zapisz i musisz się zgodzić na zmianę pliku :?: tak chaotycznie tłumaczę ale nie jestem znawcą komputerowym :wink:
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p

Post »

Tak, zapisuję....hmm dziwne, bo jak otwiera się w tym programie to wszystko ładnie wygląda, ale potem jak juz zapiszę w innym miejscu w jakimś dokumencie czy obrazach, to widać te pixele wstrętne :evil:
Moze po prostu samo zdjęcie przed zmniejszeniem nie jest najlepszej jakości :roll: bo nie z każdym tak się dzieje. No nic, postaram się poprawić :lol:
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Awatar użytkownika
Art
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sie 2007, o 20:04

Post »

Asiu, bardzo, bardzo Ci gratuluję tego pierwszego TWOJEGO kwitnienia ;:215
Dla mnie to zawsze radość większa nawet, od nabycia najpiękniejszego nowego
storczyka (którego trzeba dopiero poznawać). Trzymaj tak dalej !

Pozdrawiam, Joanna :P
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p

Post »

Bardzo dziękuję Joanno za miłe słowa :P
A dziś odwiedziłam OBI i była nowa dostawa storczyków :lol: z falenopsisów same białe i różowe, więc się powstrzymałam :oops: , bo takie już mam, szukam innych ciekawych kolorków. Za to prócz falenopsisów były też dendrobium i miltoniopsisy :!: no ale ostatecznie wyszłam bez nowego nabytku :oops: musze poczytać o tych miltoniopsisach bo baaaardzo mi się podobają, i może jeszcze wrócę do tego OBI :lol:
A tak z ciekawości, może ktoś coś na ten temat wie...wszystkie sorczyki z tej dostawy miały takie zawieszki Aphrodyte czy jakoś tak, nie pamiętam jak było napisane :oops: czy to jakieś sprowadzone z zagranicy :?:
Czyli wyszło na to że "twarda sztuka" ze mnie, bo oparłam się urokom storczyków 8) choć nie wiem czy nie pożałuję tego :oops:
Ale zbliża się wystawa w Warszawie, już za 2 tygodnie, to może tam coś upoluję :wink: mam tylko nadzieję że to sprawdzona informacja, Jovanko, na stronie Orchidarium nie było wzmianki o tej wystawie lutowej :roll: za to ponoć w maju tez ma się odbyć, więc prędzej czy później na wystawę pójdę :P
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Awatar użytkownika
dewuka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2008, o 13:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Nowy nabytek oszałamiający ;:109 Ja na razie czytam, czytam, czytam i jeszcze czytam ale w piątej będę koło Castoramy to nie wiem czym to się może skończyć, 8)
Awatar użytkownika
monisia
200p
200p
Od: 9 lut 2008, o 17:24

Post »

Witam Cię Asiu i wszystkich czatowników ;:7 Jestem kolejna osoba zarażona tą przecudną chorobą:) w swojej kolekcji miałam już kilka storczyków, niestety zostały mi po nich tylko zdjęcia, moja mama stwierdziła ze padły ofiarą "zauroczenia" bo nic nie wskazywało na chorobę a kwitły u mnie nie 1 raz.Teraz na pocieszenie dostałam ślicznego sabotka.Bardzo chętnie bym sie nim pochwaliła ale jestem tu nowa i nie mam pojęcia jak dodać zdjęcie:( będę wdzięczna za pomoc:*
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p

Post »

Witaj Monisiu :!:
Fajnie że do nas dołączyłaś :P ciekawa jestem jak wygląda ten Twój sabotek (ja poszukuję tegoż od dłuższego czasu i nadal nic :cry: ).
Jeśli chodzi o dodawanie zdjęć, wysłałam Ci wiadomość prywatną :lol:
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Awatar użytkownika
monisia
200p
200p
Od: 9 lut 2008, o 17:24

Post »

Dziękuje za pomoc Asiu:) zaraz zobaczymy jak to wyjdzie w praktyce:)
Obrazek Obrazek
No i to jest moje szczęście:) dziekuje jeszcze raz za pomoc Asiu:*
Awatar użytkownika
sonia
1000p
1000p

Post »

Witaj Monisiu, ale mi sie nie wyświetlają fotki :(
Jeanne byłam dziś w LM w Gdańsku i mają tam ładne paphiopedilum po 21 zł. i śliczne cymbidium też są, a ja marudziłam, że chce do OBI a OBI było dziś zamknięte i nie dostałam żadnej roślinki, bo D powiedział, że skoro grymaszę to nic nie dostanę, bo nie chciał wracać do LM :cry: pisze o LM bo może u Ciebie też tam będą sabotki :D
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”