Na wsi u Domi

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
sniezek
100p
100p
Od: 19 lis 2011, o 20:22
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Na wsi u Domi

Post »

Dziękuję Iwonko za odwiedziny i miłe słowa ;:196

Jak mi się uda zrobię dziś zdjęcia przebiśniegom i może coś jeszcze mi wpadnie w oko ;:204

Wczoraj rozpaliłam ognisko i spaliłam suche , jesienne chwasty , które wycięłam ostatnio , ale jeszcze duuuużo przede mną ;:219
robię etapami na tyle, na ile czas pozwala, ale i tak się cieszę, że chociaż coś się rusza , małe rzeczy , a cieszą ;:138
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dominiko, jak pięknie mieszkasz ;:oj . I jesteśmy sąsiadkami mając na uwadze województwo, bo ja nie wiem, gdzie jest Twoja miejscowość. Przybliżysz? :D Studnia cudowna, drzewa w sadzie super. Naprawdę, będzie pięknie, a ja na pewno będę zaglądała, bo uwielbiam takie klimaty. :wit
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Kulig można konikami u Ciebie organizować :). Faaajnie masz. Dziki do Was nie przychodzą? Albo inne zwierzątka?
ela z NW
50p
50p
Od: 28 sty 2014, o 21:39

Post »

Dominiko jak ogladalam i czytalam o Twoim ogrodzie to jak bym widziala siebie kilka lat wczesniej, kiedy zaczynalismy nasze siedlisko adaptowac pod nasze potrzeby. I okolica i klimaty jakby podobne. Zdecydowanie jak napisalas u mnie moje klimaty. Tez mam las za plotem i uwielbiam sie po nim powloczyc, tak bez celu dla przyjemnosci albo pozbierania mysli, cudo. Pozdrawiam i zycze natchnienia w tworzeniu wizjonerskich planow ogrodowo - domowych i sily fizycznej do ich realizacji. :wink: Bo jeszcze dluga droga przed nami, choc ta robota chyba nigdy nie jest skonczona. A na kulig sie zapisuje.
Pozdrawiam - Ela z NW
Zapraszam na: Wiejskie podwórko w siedlisku
Awatar użytkownika
sniezek
100p
100p

Post »

O jaaaa ile gości ;:138 już myślałam, że mnie nikt nie będzie odwiedzał ;:145

Małgosiu mieszkam ok 6 km od Bydgoszczy a dokładnie od jej dzielnicy Osowa Góra :)

Madziuniestety nici z kuligu , bo bramki w lesie zrobione ;:306 dziki widziałam na drodze asfaltowej jak z pola na pole przebiegały , a sarenki widuję na polu przy dróżce piaszczystej do nas ;:173
na działkę mi nie wejdą bo mam ogrodzoną :)

Betino już znalazłam pełno krokusów :heja ;:138

Elu, roboty duuużo , wiem to , trochę mnie to przeraża ;:202 odchwaszczałam dziś kawałek, może ze 3 m2, takim przyrządem za 5 zł z L i tak mnie dłoń teraz boli ;:14

a gdzie tu reszta ;:306
Awatar użytkownika
maryla-56_56
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 kwie 2009, o 19:18

Post »

Na pewno do jesieni odkryjesz jeszcze dużo kwiatów. Cierpliwości. :D
Miejsce cudne najważniejsze, że las blisko.
Może będziesz się zapuszczała na grzybki.
Dominiko na emeryturze zdążysz wszystko zrobić, ja tak planuję. ;:306 ;:306
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Dominiko, no to jestem w domku :wink: przecież Osowa w Bydzi... to ja znam :D Jak dla mnie, najładniejsza część Bydgoszczy :D ;:196
Awatar użytkownika
sniezek
100p
100p

Post »

Marylko , toś mnie pocieszyła ;:306 ciekawe jak dotrwam do tej emerytury , teraz już mi łupie w stawach ,
no ale podobno, jak się ma 40 lat i nic nie boli jak się z łóżka wstaje, to ponoć się nie żyje ;:306

Na grzybki na pewno pójdę ;:108 maliny , jeżyny, poziomki i borówki mam na działce ;:138
Tylko tych choler....ch kleszczy się boję panicznie ;:202

Małgosiu, a Ty z jakich rejonów jesteś ? ;:204
Kelpie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2013, o 14:17

Post »

Plany duże- ale możliwości- większe, ale myślę, że chęci największe- i bardzo dobrze- będę kibicować ;:138 warunki na spełnianie marzeń świetne... tylko aby wytrwałości starczyło ;:333
Życie jest piękne:) pozdrawiam wszystkich zielono zakręconych- Karolina

mój wątek- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=67088" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
zielonajagoda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 10:12
Kontakt:

Post »

Dominiko, w pięknym miejscu mieszkacie. Zanim coś wykarczujecie, dobrze to przemyślcie i się zastanówcie, wycina się raz ale żeby coś nowego urosło czeka się latami. Ja wszystkim zazdroszczę starych drzew i krzewów, ludzie od których kupiliśmy naszą posesję wykarczowali dosłownie wszystko, to była łysa polana w środku wsi, dobrze że oszczędzili świerki i sosny, ale chyba tylko dlatego że na takie drzewa potrzebne pozwolenie. Pomalutku wszystko sobie zagospodarujecie, nie ma się co spieszyć i szarpać ponad siły. My mamy 23 ary, czwarty rok gospodarujemy i z roku na rok coraz lepiej to wszystko wygląda, słonecznego i ciepłego weekendu życzę a co za tym idzie udanych prac ogrodowych :D ;:3
Awatar użytkownika
sniezek
100p
100p

Post »

Kelpie, chęci są, gorzej z czasem i siłami , a wszystko bym chciała sama , wczoraj jak kawałeczek pieliłam na kolanach odkryłam wśród mleczy, pokrzyw i trawy mnóstwo krokusów, jakby ktoś obcy to przekopywał to już by hyło po nich ;:144

Iwonko ja nie chcę nic karczować, to mój M się wyrywa do tego , ale mu zabroniłam ruszać cokolwiek ;:124

Jak będziemy chcieli tuje wzdłuż płotu posadzić to trzeba będzie te krzewy co przy nim rosną usunąć, lub w inne miejsce przenieść , jak będzie gdzie :)

Również pogodnego weekendu życzę ;:196
Kelpie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2013, o 14:17

Post »

Zgadzam się z przedmówcą- przemyślcie wszystko dwa razy ;:108 mój tata też się rwie do wycinania wszystkiego- ale tylko wtedy, gdy ma za dużo wolnego czasu- na szczęście, następuje ten fakt na zasadzie wyjątku- zwykle jest strasznie zabiegany ;:224 dobrze, że krokusy ocalały- będą cieszyły oko na wiosnę- czyli już niedługo ;:138 piękne otoczenie domu, to staranie na lata- ale jaki efekt- i powód do dumy, że tymi rękami wszystko zrobione ;:215
Życie jest piękne:) pozdrawiam wszystkich zielono zakręconych- Karolina

mój wątek- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=67088" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
sniezek
100p
100p

Post »

Dziś zobaczyłam pierwszego fioletowego krokusika w ogrodzie ;:138 ;:173

Przycięłam czarny bez (sąsiadka mi powiedziała, że mamy , ja nawet nie wiedziałam :;230 )
Jak jeszcze nie mieszkaliśmy to ona zrywała kwiaty i jakiś syrop z nich robiła pyszny :shock:

Byłam też w lidlu i kupiłam dalie, pevonię tygrysią i lilie tiger mix ;:138
Czy tre pevonie mogę z liliami wsadzić , bo one szybko przekwitają a nie chcę łysej rabaty mieć , z czym je zestawić ;:218 ?
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

No no widzę że i u Ciebie zakupy. Super.
Awatar użytkownika
sniezek
100p
100p

Post »

Madziu a ja właśnie u Ciebie w wątku byłam, tośmy się zgrały :;230 :heja
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”