One pomogły mnie, teraz ja spłacam dług wdzięczności. Limona

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Limona
200p
200p
Od: 18 maja 2009, o 01:54

Post »

Joasiu, wyjaśniłaś mi to tak obrazowo, że nic dodać nic ująć. Ślicznie dziękuję, że jesteś ze mną, a pytań to pewnie będę miała jeszcze całe mnóstwo. Czytam wciąż Twój wątek ale jestem dopiero albo już na marcu br, więc jeszcze troszkę stroniczek mi pozostało aby być na bieżąco. A to, że dużo się można od Ciebie nauczyć to chyba nie tylko ja doceniam, bo każdy użytkownik, który odwiedził Twój wątek na pewno wiele skorzystał.
Awatar użytkownika
Limona
200p
200p

Post »

Dziurki w doniczce porobiłam, co prawda nie wypalałam a poprzecinałam doniczkę wzdłuż od góry do dołu (niestety nie widać tego na zdjęciu ale wkrótce zademonstruję). Pierwsze nacięcie robiłam nożem z zakrzywionym ostrym czubkiem, następnie malutkimi nożyczkami do paznokci wycinałam obrzeża tak że powstał rowek. Tak mam wszystkie doniczki oprócz tych dwóch najnowszych nabytków, prawie cały dzień się z tym bawiłam ale czego się nie robi żeby roślinki pięknie rosły.

Agnieszko, napawa mnie optymizmem historia Twojego choruszka. Może kto inny takiego zdechlaczka by wyrzucił ale ja mu nie dam przejść na tą drugą stronę.
Awatar użytkownika
Limona
200p
200p

Post »

Przykład dziurek w doniczce:
Obrazek
Pozdrawiam serdecznie
Justyna
Moje STORCZYKI
Awatar użytkownika
Art
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sie 2007, o 20:04

Post »

Bardzo estetyczne te szparki. I korzonki oddychają. Czego my tu Justynko Ciebie uczymy...???
Świetnie sobie radzisz ;:333
Awatar użytkownika
Limona
200p
200p

Post »

Obiecałam ostatnio, że jak uporam się z Kłapouszkiem, to cyknę fotki mojemu nowemu nabytkowi (a teraz mam ich aż dwa).
Pierwszy kupiłam bo potrzebowałam namiocik foliowy dla rekonwalescenta a Baryczka tak świetnie radziła... każdy pretekst jest dobry by sprawić sobie przyjemność i powiększyć kolekcję...
Jest śliczny bordowy, ma tylko dwa kwiatuszki ale mnóstwo pączków - liczę że nie odpadną.
Moje kwiaty mają imiona - ten został nazwany od winowajczyni, która bardzo subtelnie acz wymownie zasugerowała abym użyła namiociku foliowego z folii od storczyka... ;:23.
Oto i on:
Obrazek

Druga piękność; byłam dziś na giełdzie kwiatowej, mężuś obiecał wczoraj, że kupi mi storczyka i że tam mają lepsze ceny niż w markecie (prawda jest taka, że zależy gdzie się upoluje, czasem można kupić ładny kwiat w o wiele lepszej cenie - nie wyprowadzałam go z błędu... ;:79 ).
W oczy rzucił mi się ten wesolutki, łaciaty jak krówka słodziak:
Obrazek
Nawet pączki ma łaciate :D

I tym sposobem mam Milkę i Kamilkę, niech rozwijają swe pączusie.

Joasiu, te szparki to zasługa Twoja. Pisałaś u siebie, że wypalasz dziurki, tak też chciałam zrobić ale wszystkie doniczki miałam z zawartością, pomyślałam, że wbiję czubek noża, obkręcę nim i tak powstanie dziurka. Przypadek chciał, że plastik ma tendencję do pękania, zrobiła mi się rysa więc postanowiłam lekko obrobić ją nożyczkami do paznokci i tak wyszło. Może i to lepiej, zapobiegnie to wyglądaniu przez "okienko" ciekawskim korzonkom.
Pozdrawiam serdecznie
Justyna
Moje STORCZYKI
Awatar użytkownika
grazka2211
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 paź 2008, o 11:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Justynko napisze krótko piękny
doniczkowe , prace mojej córki ZAPRASZAM.
Przepraszam za błędy w tekstach .Winą jest sprzęt z którego korzystam .
Awatar użytkownika
moni;)
1000p
1000p
Od: 21 sty 2009, o 22:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jaaaakie slicznoty :shock: :shock:
Justynko, twoj avatarek jest normalnie "gicior" :)
NL16
Pozdrawiam, Monia ;) --> Dzien bez kawy jest malo ciekawy...
Storczyki moni
Awatar użytkownika
Mala_MI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 paź 2008, o 14:23
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Witam moją imienniczkę :)
Piękne kwiaty! Mam nadzieję, że Kłapouszek ożyje ! Rady tu są najlepsiejsze na świecie. Czasami działa się trochę metodami prób i błędów, czasami co u innych zadziałało u nas może nie wyjść.
Ja ratuję dwa storczyki dokładnie tak jak Ty i widzę efekty. Tobie na pewno też się uda ;:215
Pozdrawiam, Justyna
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
Awatar użytkownika
Limona
200p
200p

Post »

Grażka, Moni, Mała_Mi, dziękuję w imieniu kwiatuszków za komplementy.

Avatarek, nooo aż chce się go polizać, fajnie że cieszy nie tylko moje oczy.

Dzięki imienniczko za wsparcie, ja nie wyobrażam sobie żeby mogło się nie udać a takie dobre wieści, że zdechlaczki ożywają i widać po jakimś czasie efekty, tylko mnie utwierdzają w wierze, że wszystko jest możliwe. Troszkę gorzej u mnie z tym wyczekiwaniem ale wyjścia nie ma, trzeba cierpliwym być. Ważne, że Kłapouszek jest jeszcze zielony a nie zasuszony a uszy na pewno podniesie :uszy
Pozdrawiam serdecznie
Justyna
Moje STORCZYKI
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

obydwa Phalaenopsisy przepiękne. bardzo podobają mi się takie białe w bordowe łatki.
GrazynaW
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 14 sty 2009, o 18:33

Post »

Limonko trzymam kciuki,zeby się udało!!
Pozdrawiam Grazyna.
Awatar użytkownika
Limona
200p
200p

Post »

Storczykowa, cieszę się, że Ci się podobają.

Grażka, dzięki za kciuki, jak tylko kwiatuszek pokaże jakiś korzonek lub wszelaki inny objaw woli życia dam od razu znać. Próbowałam znaleźć Twój topik ale się nie doszukałam, często widzę Twoje wpisy u innych orchideomaniaków, masz duże doświadczenie ze storczykami może zechciałabyś się pochwalić swoją kolekcją, przypuszczam, że jest niemała i w dodatku różnorodna bo masz pojęcie nie tylko o Phalenopsis...
Pozdrawiam serdecznie
Justyna
Moje STORCZYKI
Awatar użytkownika
Limona
200p
200p

Post »

Na młodym bluszczyku odkryłam nieproszonych gości - przędziorki, stąd moja wizyta w LM a taki jej efekt:
Obrazek
Zwyczajnie nie umiałam się oprzeć, na szczęście nie zapomniałam o Provado :lol:
Zdjęcie zrobiłam zaraz po zakupie - miał trzy kwiaty, ku mojej uciesze dziś rozwinął jeszcze dwa pączki ;:87
Pozdrawiam serdecznie
Justyna
Moje STORCZYKI
Awatar użytkownika
moni;)
1000p
1000p
Od: 21 sty 2009, o 22:46

Post »

Aleee sliczny :shock:
NL16
Pozdrawiam, Monia ;) --> Dzien bez kawy jest malo ciekawy...
Storczyki moni
Awatar użytkownika
Limona
200p
200p

Post »

Dziękuję Moni, czytam pomalutku Twój wątek ale czterdzieści parę stron to niezły maraton - takie piękności, jakie tam prezentujesz aż zapierają dech w piersiach...
Pozdrawiam serdecznie
Justyna
Moje STORCZYKI
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”