Nieśmiało zapytam czy masz już chętnego na keiki? ;)

Ty Wiesz ja dzisiaj juz postraszylam moje trzy nie kwitnace, ze jak sie nie zabiora do pracy to...dowidzenia z nimiagata0806 pisze:Agita mam już od zeszłego roku..Kupiłam go w Obi,był taki jeden jedyny..Nigdy więcej takiego nie spotkałam![]()
Kwitnie mi już trzeci raz i jeszcze w dodatku ma keiki![]()
To zwykła hybryda i łatwy w uprawieMa swoje honorowe miejsce na parapecie,nigdy go nie przestawiałam
![]()
Moni dziękujęMogło by mi tam coś w końcu zakwitnąć :lol:Twój maluszek stoi w kuchni w mini szklarence,ma się dobrze
pachnie też Phal. venosa ale jak dowiem się dopiero gdy uda mi się doprowadzić ją do kwitnienia.. no chyba, że na wystawie sprzedawcy pozwolą mi obwąchiwać storczyki ;)agata0806 pisze:Edytko nie mam pojęcia..Z nie botanicznych pięknie pachnie Phal.Liodoro i Slc.Mahola Jack,mam i wąchałam a z botaników jeszcze nie miałam okazji
equestrisa kupiłaś kwitnącego czy to pędy kwiatowe Twego "chowu"?agata0806 pisze:Agita storczykami zajmuję się dopiero od ponad dwóch lat,botaniczne zaczęłam hodować od nie dawna więc sama jeszcze się uczę co i jak..Jak zaczną kwitnąć to już będzie dobry znak i wtedy będę mogła coś komuś doradzić na podstawie własnych doświadczeń,teraz jeszcze za wcześnie..Orchidarium mam dopiero od listopada więc bardzo krótko..
Rosną w nim takie storczyki jak Rhynchostylis,Phal.equestris,equestris v aurea,pulchra,cornu-cervi,Leptotes bicolor,Aerangis mooreana,Jonopsis paniculata i wiele innych..