Nieśmiało zapytam czy masz już chętnego na keiki? ;)
Kolekcja Agaty :-)))
- Agita
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 lis 2008, o 15:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Agatko, ale masz piękności! Ten pierwszy to po prostu ziszczenie moich marzeń!
Gdzie go kupiłaś?! Napisz coś więcej o nim, jaki jest w uprawie, ile go już masz, który raz Ci kwitnie..?
Pozdrawiam, Agnieszka
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
- Agita

O matko, piękne to orchidarium!!! Widzę że piszę do nie byle jakiego storczykowego hodowcy, to już wyższa szkoła...
Ile lat zajmujesz się storczykami? I czy masz jakieś oprócz hybryd phalaenopsis, botanicznych i vandy, którą widzę w orchidarium? Widzę że znana już jesteś "w kręgach" ale jest pewnie jeszcze parę osób równie niezorientowanych jak ja, które chętnie poczytają o Twoich doświadczeniach
Ile lat zajmujesz się storczykami? I czy masz jakieś oprócz hybryd phalaenopsis, botanicznych i vandy, którą widzę w orchidarium? Widzę że znana już jesteś "w kręgach" ale jest pewnie jeszcze parę osób równie niezorientowanych jak ja, które chętnie poczytają o Twoich doświadczeniach
Pozdrawiam, Agnieszka
- agata0806
- 1000p

- Od: 11 lut 2009, o 14:12
Agita mam już od zeszłego roku..Kupiłam go w Obi,był taki jeden jedyny..Nigdy więcej takiego nie spotkałam
Kwitnie mi już trzeci raz i jeszcze w dodatku ma keiki
To zwykła hybryda i łatwy w uprawie
Ma swoje honorowe miejsce na parapecie,nigdy go nie przestawiałam
Moni dziękuję
Mogło by mi tam coś w końcu zakwitnąć :lol:Twój maluszek stoi w kuchni w mini szklarence,ma się dobrze 
Kwitnie mi już trzeci raz i jeszcze w dodatku ma keiki
To zwykła hybryda i łatwy w uprawie
Moni dziękuję
Ty Wiesz ja dzisiaj juz postraszylam moje trzy nie kwitnace, ze jak sie nie zabiora do pracy to...dowidzenia z nimiagata0806 pisze:Agita mam już od zeszłego roku..Kupiłam go w Obi,był taki jeden jedyny..Nigdy więcej takiego nie spotkałam![]()
Kwitnie mi już trzeci raz i jeszcze w dodatku ma keiki![]()
To zwykła hybryda i łatwy w uprawieMa swoje honorowe miejsce na parapecie,nigdy go nie przestawiałam
![]()
Moni dziękujęMogło by mi tam coś w końcu zakwitnąć :lol:Twój maluszek stoi w kuchni w mini szklarence,ma się dobrze
- agata0806
- 1000p

- Od: 11 lut 2009, o 14:12
Agita storczykami zajmuję się dopiero od ponad dwóch lat,botaniczne zaczęłam hodować od nie dawna więc sama jeszcze się uczę co i jak..Jak zaczną kwitnąć to już będzie dobry znak i wtedy będę mogła coś komuś doradzić na podstawie własnych doświadczeń,teraz jeszcze za wcześnie..Orchidarium mam dopiero od listopada więc bardzo krótko..
Rosną w nim takie storczyki jak Rhynchostylis,Phal.equestris,equestris v aurea,pulchra,cornu-cervi,Leptotes bicolor,Aerangis mooreana,Jonopsis paniculata i wiele innych..
Rosną w nim takie storczyki jak Rhynchostylis,Phal.equestris,equestris v aurea,pulchra,cornu-cervi,Leptotes bicolor,Aerangis mooreana,Jonopsis paniculata i wiele innych..
pachnie też Phal. venosa ale jak dowiem się dopiero gdy uda mi się doprowadzić ją do kwitnienia.. no chyba, że na wystawie sprzedawcy pozwolą mi obwąchiwać storczyki ;)agata0806 pisze:Edytko nie mam pojęcia..Z nie botanicznych pięknie pachnie Phal.Liodoro i Slc.Mahola Jack,mam i wąchałam a z botaników jeszcze nie miałam okazji
Edyta
equestrisa kupiłaś kwitnącego czy to pędy kwiatowe Twego "chowu"?agata0806 pisze:Agita storczykami zajmuję się dopiero od ponad dwóch lat,botaniczne zaczęłam hodować od nie dawna więc sama jeszcze się uczę co i jak..Jak zaczną kwitnąć to już będzie dobry znak i wtedy będę mogła coś komuś doradzić na podstawie własnych doświadczeń,teraz jeszcze za wcześnie..Orchidarium mam dopiero od listopada więc bardzo krótko..
Edyta
- Agita

Agatko, ale JAK to orchidarium wygląda..!
Nawet jeśli początkujesz, nic po nim nie widać, jest b. zadbane i po prostu pięknie zagospodarowane.
Khem khem, "powtórzę" większą czcionką, bo chyba moje pytanie nie rzuca się w oczy- masz już plany co tego keiki? ;) Jakby nie, to wiesz, chętni się znajda... ;)
A to w orchidarium w koszyczku to vanda, bo jakieś szerokie liście chyba ma?
Khem khem, "powtórzę" większą czcionką, bo chyba moje pytanie nie rzuca się w oczy- masz już plany co tego keiki? ;) Jakby nie, to wiesz, chętni się znajda... ;)
A to w orchidarium w koszyczku to vanda, bo jakieś szerokie liście chyba ma?
Pozdrawiam, Agnieszka