Storczyki Joasi

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
joannna
200p
200p
Od: 29 mar 2008, o 21:51

Post »

Dziekuje dziewczyny serdecznie .
Aniu super ,Dzięki za link,nawet nie wiesz jak dlugo szukalam w internecie informacji na ten temat i nic ,ja lajza jestem i tyle .
Malgosiu sprawdzilam korzenie ;to bylo straszne byla posadzona w gabce ,zero kory ,zero naturalnego podloza ,korzonki troszke podgnily wiec ja przesadzilam .Zobaczymy moze bedzie lepiej.
Dzięki jeszcze raz ,pozdrowionka aska .
a-nia251
50p
50p
Od: 14 lip 2008, o 09:21

Post »

Joasiu,
nie ma za co dziękować :D . Musimy sobie pomagać a przecież "co dwie głowy to nie jedna" :D ;:4 .
Trzymam kciuki za udaną hodowlę. Przy okazji, moje dendrobium lada dzień zakwitnie :D
Ile radości potrafi dostarczyć mały kwiatek!
Pozdrawiam :D
Ania
dorcia
1000p
1000p
Od: 19 lut 2008, o 19:20

Post »

Joasiu, ja napiszę krótko: widać po Twoich storczykach, że są ukochane.
Awatar użytkownika
joannna
200p
200p

Post »

Aniu to super , wiem ile to radosci patrzec jak kwitna ukochane kwiatuszki, a masz moze jakies fotki swojego dendrobium ,chetnie bym zobaczyla twoje cudenka.

Dorciu Dzięki serdeczne.
Pozdrowionka aska
a-nia251
50p
50p

Post »

Joasiu,
cały czas obserwuję i czekam na magiczny moment:)!
Oto link, do mojego wątku: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=15137.
Jutro zrobię zdjęcie i pokażę stan obecny! Jeśli zakwitnie, będzie to mój pierwszy storczykowy sukces. Oby był początkiem pasma sukcesów!
Ale nadal mi wstyd za wszystkie błędy, które popełniłam
:oops: przez co kilka kwiatków wysłałam do storczykowego nieba ;:5 ...
Pozdrawiam :D
Ania
Orchideomaniak
500p
500p
Od: 19 sie 2008, o 21:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

;:145 Czemu wszyscy mają keiki na dużych Phalaenopsisach. Ja mam jedna keike na miniaturce Phalaenopsisa niedługo ją sfotografuje. Pozdrawiam i zapraszam do mnie Dawid
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... highlight=
x_o-n
1000p
1000p
Od: 5 maja 2008, o 07:38

Post »

Dawid nie przejmuj się. Ja keiki jeszcze się nie doczekałam na żadnym z moich phalaenopsisów.
a-nia251
50p
50p

Post »

Dostałam nowego storczyka ;:1 . Całkowita niespodzianka bo kumpela wpadła na kawkę i taki prezencik cudny mi zrobiła :D .Zdjęcia zrobione aparatem z telefonu więc wybaczcie jakość...
I jeszcze moje dendrobium, gotowe by zakwitnąć....
Piękności... :D
Pozdrawiam :D Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
I na dodatek cudne kwiatki jednego z phalenopsisów...Mam jeszcze jedno dendrobium.
Ale gdzie mi do Waszych kolekcji....
Ania
Awatar użytkownika
joannna
200p
200p

Post »

Dawid twoje storczyki sa sliczne i kwitna ja sie doczekalam keiki ale tylko bialy zakwitl od kupna .Reszta przekwitla i nie chce kwitnac tylko liscie wypuszcza .A wlasnie ....czytalam ze zdrowy Phalaenopsis powinien miec cztery liscie czy to prawda bo moje maja chyba z osiem.
Aniu piekny ten nowy.Cuuudo
pozdrowionka aska
a-nia251
50p
50p

Post »

Asiu,
prawda, że cudny :D . Wybaczcie, że zdjęcia bokiem. Osioł ze mnie :oops: . Najpierw wkleiłam a potem się zorientowałam.
Asiu, moje storczyki też tylko rosną i wypuszczają nowe liście. Ale jak mówi nieoceniona Jovanka ;:195 , zakwitnie gdy będzie miał ochotę :D . Tylko dendrobium przywraca mi wiarę w swoje ogrodnicze zdolności.
Dawid, Twoje kwiatki są cudne!!! :D
Pozdrawiam:)
Ania
Awatar użytkownika
joannna
200p
200p

Post »

Jak bedziesz sie od oslow wyzywala to zrobie to ;:134 ;:134 no
pozdrowionka aska
x_o-n
1000p
1000p
Od: 5 maja 2008, o 07:38

Post »

Aniu - piękne. ;:1 Ile masz już storczyków?

Ja też chcę taką koleżankę, co za kubek kawy przynosi storczyka ;:112
Awatar użytkownika
marta c
200p
200p
Od: 7 cze 2008, o 01:37

Post »

Sliczne masz stotrczyki :!: a mi ostatnio jednego posusial kolezanki pies :evil: i martwie sie o niego,niby od razu przemylam listki i musialam go "przelac" woda od gory bo nie bylam pewna czy cos sie nie dostalo do srodka podloza no i teraz czekam co bedzie.Juz zapowiedzialam ze jak storczyk uschnie to ma odkupic a tak swoja droga to ona nawet o tym nie wie co sie stalo bo pies jest "na sluzbie" u mojej siostry na 2 tygodnie.
Awatar użytkownika
joannna
200p
200p

Post »

Witam wesolutko . ;:33 ;:33
Musze wam pokazac nowe cudenko,prezent od mamy .Postawilam go w lazience .
Mam duze okno w lazience ale to strona zachodnia i nie wiem czy bedzie tam mial wystarczajaco duzo swiatla no i czy lazienka to odpowiednie miejsce.
Pozdrowionka aska
Obrazek Obrazek Obrazek
Rafael1979
100p
100p
Od: 29 sty 2008, o 16:51

Post »

Wydaje mi się, że łazienka jest bardzo dobrym miejscem dla storczyka, pod warunkiem, że jest duże okno jak to u Ciebie :)

Znajoma ma podobnie, też zachodnia strona, u niej stoją 3 storczyki na parapecie i co ciekawe ostatnio zaglądam, a u nich sucho jak pieprz korzonki szare i pytam jak często je podlewa.
To mi powiedziała, że praktycznie wcale bo storczyki nie lubią tego :) Pozostaje im tylko tyle ile złapią jak łazienka zaparuje...

Ja uważam, że w takim przypadku powinno się chociaż raz na miesiąc wymoczyć takiego w wodzie z nawozem...ale to już tylko moje zdanie...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”