Storczyki Joasi
Dziekuje dziewczyny serdecznie .
Aniu super ,Dzięki za link,nawet nie wiesz jak dlugo szukalam w internecie informacji na ten temat i nic ,ja lajza jestem i tyle .
Malgosiu sprawdzilam korzenie ;to bylo straszne byla posadzona w gabce ,zero kory ,zero naturalnego podloza ,korzonki troszke podgnily wiec ja przesadzilam .Zobaczymy moze bedzie lepiej.
Dzięki jeszcze raz ,pozdrowionka aska .
Aniu super ,Dzięki za link,nawet nie wiesz jak dlugo szukalam w internecie informacji na ten temat i nic ,ja lajza jestem i tyle .
Malgosiu sprawdzilam korzenie ;to bylo straszne byla posadzona w gabce ,zero kory ,zero naturalnego podloza ,korzonki troszke podgnily wiec ja przesadzilam .Zobaczymy moze bedzie lepiej.
Dzięki jeszcze raz ,pozdrowionka aska .
Joasiu,
cały czas obserwuję i czekam na magiczny moment:)!
Oto link, do mojego wątku: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=15137.
Jutro zrobię zdjęcie i pokażę stan obecny! Jeśli zakwitnie, będzie to mój pierwszy storczykowy sukces. Oby był początkiem pasma sukcesów!
Ale nadal mi wstyd za wszystkie błędy, które popełniłam
przez co kilka kwiatków wysłałam do storczykowego nieba ;:5 ...
Pozdrawiam
cały czas obserwuję i czekam na magiczny moment:)!
Oto link, do mojego wątku: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=15137.
Jutro zrobię zdjęcie i pokażę stan obecny! Jeśli zakwitnie, będzie to mój pierwszy storczykowy sukces. Oby był początkiem pasma sukcesów!
Ale nadal mi wstyd za wszystkie błędy, które popełniłam

Pozdrawiam

Ania
-
- 500p
- Od: 19 sie 2008, o 21:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... highlight=
Dostałam nowego storczyka
. Całkowita niespodzianka bo kumpela wpadła na kawkę i taki prezencik cudny mi zrobiła
.Zdjęcia zrobione aparatem z telefonu więc wybaczcie jakość...
I jeszcze moje dendrobium, gotowe by zakwitnąć....
Piękności...
Pozdrawiam

I na dodatek cudne kwiatki jednego z phalenopsisów...Mam jeszcze jedno dendrobium.
Ale gdzie mi do Waszych kolekcji....

I jeszcze moje dendrobium, gotowe by zakwitnąć....
Piękności...

Pozdrawiam

I na dodatek cudne kwiatki jednego z phalenopsisów...Mam jeszcze jedno dendrobium.
Ale gdzie mi do Waszych kolekcji....
Ania
Dawid twoje storczyki sa sliczne i kwitna ja sie doczekalam keiki ale tylko bialy zakwitl od kupna .Reszta przekwitla i nie chce kwitnac tylko liscie wypuszcza .A wlasnie ....czytalam ze zdrowy Phalaenopsis powinien miec cztery liscie czy to prawda bo moje maja chyba z osiem.
Aniu piekny ten nowy.Cuuudo
pozdrowionka aska
Aniu piekny ten nowy.Cuuudo
pozdrowionka aska
Asiu,
prawda, że cudny
. Wybaczcie, że zdjęcia bokiem. Osioł ze mnie
. Najpierw wkleiłam a potem się zorientowałam.
Asiu, moje storczyki też tylko rosną i wypuszczają nowe liście. Ale jak mówi nieoceniona Jovanka
, zakwitnie gdy będzie miał ochotę
. Tylko dendrobium przywraca mi wiarę w swoje ogrodnicze zdolności.
Dawid, Twoje kwiatki są cudne!!!
Pozdrawiam:)
prawda, że cudny

Asiu, moje storczyki też tylko rosną i wypuszczają nowe liście. Ale jak mówi nieoceniona Jovanka

Dawid, Twoje kwiatki są cudne!!!

Pozdrawiam:)
Ania
Sliczne masz stotrczyki
a mi ostatnio jednego posusial kolezanki pies
i martwie sie o niego,niby od razu przemylam listki i musialam go "przelac" woda od gory bo nie bylam pewna czy cos sie nie dostalo do srodka podloza no i teraz czekam co bedzie.Juz zapowiedzialam ze jak storczyk uschnie to ma odkupic a tak swoja droga to ona nawet o tym nie wie co sie stalo bo pies jest "na sluzbie" u mojej siostry na 2 tygodnie.

-
- 100p
- Od: 29 sty 2008, o 16:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wydaje mi się, że łazienka jest bardzo dobrym miejscem dla storczyka, pod warunkiem, że jest duże okno jak to u Ciebie 
Znajoma ma podobnie, też zachodnia strona, u niej stoją 3 storczyki na parapecie i co ciekawe ostatnio zaglądam, a u nich sucho jak pieprz korzonki szare i pytam jak często je podlewa.
To mi powiedziała, że praktycznie wcale bo storczyki nie lubią tego
Pozostaje im tylko tyle ile złapią jak łazienka zaparuje...
Ja uważam, że w takim przypadku powinno się chociaż raz na miesiąc wymoczyć takiego w wodzie z nawozem...ale to już tylko moje zdanie...

Znajoma ma podobnie, też zachodnia strona, u niej stoją 3 storczyki na parapecie i co ciekawe ostatnio zaglądam, a u nich sucho jak pieprz korzonki szare i pytam jak często je podlewa.
To mi powiedziała, że praktycznie wcale bo storczyki nie lubią tego

Ja uważam, że w takim przypadku powinno się chociaż raz na miesiąc wymoczyć takiego w wodzie z nawozem...ale to już tylko moje zdanie...