Działka Czeslawy - ceslavyte

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
ceslavyte
50p
50p
Od: 15 kwie 2008, o 12:01
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Z roslinami u mnie po roznemu, cebulki szachownic podarowala jedna znajoma, macierzanke otrzymalam w prezencie od chodowcy roslin ozdobnych, dzwoneczki kupilam w sklepie... na razie jeszcze nic nie wykopalam i nieprzynioslam z natury, ale to już chyba niezadlugo... :D :D :D :D :D Widzialam niedaleko od dzialki jedna bardzo ciekawa rosline, nawet na razie nie wiem jak ona nazywa sie, ale bardzo chce ja miec u siebie... :D
Wszystkie kwiaty sa piekne.
(NL4)
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04

Post »

Śliczna macierzanka Czesiu! Ja mam taką z zielonożółtymi listkami. Ja bardzo lubię jej zapach, a poza tym ma ona małe wymaganie i dobrze rośnie na moich piaskach. A jaką Ty masz glebę w swoim ogrodzie i jaki on jest duży?
Pozdrowienia z Kaszub - Maria
Awatar użytkownika
ceslavyte
50p
50p

Post »

Moja dzialka to 26 setek, dozo, strach bierze ;:96 na razie tam duza czesc zajmuje ogrod z ziemniakami, warzywami, troche truskawek, no i te moje perelki, roslinki ozdobne. Ziemia u mnie cieszka, gliniana, tam gdzie warzywa, troche lepsza. Slyszalam ze powojniki liubia taka ziemie, to myslie ze z nimi niebedzie cieszko :D
(NL4)
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No to masz faktycznie i dosłownie duuuuuże pole do popisu! Ziemia gliniasta jest urodzajna ale ciężka do uprawy. Ale za to Twoje warzywka zapewne pięknie rosną. Ja nie mam powojników bo boję się że nie będą u mnie dobrze rosły. Ja najbardziej lubię rododendrony, ale też ich nie mam bo jest u mnie bardzo sucho a one lubią wilgoć. Ale ostatnio wymyśliłam sobie dobre miejsce dla nich (pod "lasem" gdzie jest taki półcień) i chyba kupię sobie jednego i zobaczymy jak sobie poradzi.
Pozdrawiam Maria
Awatar użytkownika
ceslavyte
50p
50p

Post »

Dla warzyw ziemia prawda jest nailepsza, rosna u mnie calkiem urodziwe. Rododendrony i dla mnie podobaja sie, ale umnie okolica jest otwarta, zadnego cieniu, to trudno z nimi...
(NL4)
Awatar użytkownika
konto-puste001
100p
100p
Od: 14 kwie 2008, o 10:44

Post »

Witaj Czesiu! Milo Cie poznac :D
jeśli pozwolisz z checia będę Cie odwiedzac , bardzo mnie ciekawia takie poczatki nowych ogrodow :lol: Lubie podgladac jak rodza sie nowe pomysly ,jak powstaja takie sliczne zakatki na ziemi. A na Litwie mnie jeszcze nie bylo tak wiec, chociaz wirtualnie sobie pozwiedzam :lol:
Zycze duzo sil i wytrwalosci!
Awatar użytkownika
ceslavyte
50p
50p

Post »

I dla mnie bardzo milo Wiolo ze mnie odwiedzilasz, i jeszcze z tak daleka...
(NL4)
Awatar użytkownika
ceslavyte
50p
50p

Post »

Moje mlodziutkie rojniki Obrazek
(NL4)
Awatar użytkownika
konto-puste001
100p
100p
Od: 14 kwie 2008, o 10:44

Post »

Witaj Czesiu! Cudne te rojniki, ten odcien maja taki naprawde ,czy tak na zdjecu wyszly "na rozowo"? Masz skalniaka czy rabatke z rojnikami? :D Pokaz prosze wiecej zdjec, z przyjemnoscia poogladam Twoje pole ;)
Pozdrawiam cieplutko :D
Awatar użytkownika
ceslavyte
50p
50p

Post »

Czesc Wiollo,

te rojniki takie i sa, taki samy kolior maja jak na zdieciu, skalniaka niemam, tylko para kamieni, dzwonki, rojniki, macierzanki i para innych roslinek. Wszystko to posadzono tylko w tym roku.
Mam biede, wczorej te rosliny podkopal krot, niech jego kurcze, nie wiem jak z nim walczyc, na razie przydeptalem nory i nalialam do dziury wody... :roll:
(NL4)
Awatar użytkownika
ceslavyte
50p
50p

Post »

O to jak cudownie rozmanzaja sie rojniki... Obrazek
(NL4)
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Czesiu krety są okropne! U mnie podkopują młode iglaki jeden usechł całkiem zanim przyjechałam i go wsadziłam z powrotem do ziemi. :(
Awatar użytkownika
aanula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2007, o 10:38

Post »

Czesiu, bardzo Ci współczuję wizyty kreta :wink: Wiem jak to jest z kretami :roll: Któregoś roku miałam na swojej działce ponad 100 kopców krata :shock: Możesz to sobie wyobrazić ... ??!! :twisted: Myślałam, że umrę ze złości i żalu :evil: Musiałam zebrać ziemię ze wszystkich kopców i w łyse miejsca siać nową trawę :roll: Ból w krzyżu mam do dzisiaj jak to sobię przypomnę ... :wink:

Walka z kretami to jak walka z wiatrakami :P Krety trzeba polubić ... :lol: :twisted:
Awatar użytkownika
ceslavyte
50p
50p

Post »

Wczorej bylam na dzialce, to znowu deptalam krecie nory ;:103 , jedna kolezanka poradzila do nory wlozyc glowa sledzia, to kupilam w sklepie sledzi z glowami, no i glowy powedrowali do nory, zobaczymy co z tego wyjdzie...

Oto piekny kwiat, zgadnicie co to za roslina u mnie rozkwitla... Obrazek
(NL4)
Awatar użytkownika
izabella1004
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 kwie 2008, o 08:57
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj
To jest kwiatek kartofelka.