Działka Czeslawy - ceslavyte
Z roslinami u mnie po roznemu, cebulki szachownic podarowala jedna znajoma, macierzanke otrzymalam w prezencie od chodowcy roslin ozdobnych, dzwoneczki kupilam w sklepie... na razie jeszcze nic nie wykopalam i nieprzynioslam z natury, ale to już chyba niezadlugo...
Widzialam niedaleko od dzialki jedna bardzo ciekawa rosline, nawet na razie nie wiem jak ona nazywa sie, ale bardzo chce ja miec u siebie... 
Wszystkie kwiaty sa piekne.
(NL4)
(NL4)
Moja dzialka to 26 setek, dozo, strach bierze ;:96 na razie tam duza czesc zajmuje ogrod z ziemniakami, warzywami, troche truskawek, no i te moje perelki, roslinki ozdobne. Ziemia u mnie cieszka, gliniana, tam gdzie warzywa, troche lepsza. Slyszalam ze powojniki liubia taka ziemie, to myslie ze z nimi niebedzie cieszko 
(NL4)
(NL4)
- amba19
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
No to masz faktycznie i dosłownie duuuuuże pole do popisu! Ziemia gliniasta jest urodzajna ale ciężka do uprawy. Ale za to Twoje warzywka zapewne pięknie rosną. Ja nie mam powojników bo boję się że nie będą u mnie dobrze rosły. Ja najbardziej lubię rododendrony, ale też ich nie mam bo jest u mnie bardzo sucho a one lubią wilgoć. Ale ostatnio wymyśliłam sobie dobre miejsce dla nich (pod "lasem" gdzie jest taki półcień) i chyba kupię sobie jednego i zobaczymy jak sobie poradzi.
Pozdrawiam Maria
Pozdrawiam Maria
- konto-puste001
- 100p

- Od: 14 kwie 2008, o 10:44
Witaj Czesiu! Milo Cie poznac
jeśli pozwolisz z checia będę Cie odwiedzac , bardzo mnie ciekawia takie poczatki nowych ogrodow
Lubie podgladac jak rodza sie nowe pomysly ,jak powstaja takie sliczne zakatki na ziemi. A na Litwie mnie jeszcze nie bylo tak wiec, chociaz wirtualnie sobie pozwiedzam
Zycze duzo sil i wytrwalosci!
jeśli pozwolisz z checia będę Cie odwiedzac , bardzo mnie ciekawia takie poczatki nowych ogrodow
Zycze duzo sil i wytrwalosci!
- konto-puste001
- 100p

- Od: 14 kwie 2008, o 10:44
Czesc Wiollo,
te rojniki takie i sa, taki samy kolior maja jak na zdieciu, skalniaka niemam, tylko para kamieni, dzwonki, rojniki, macierzanki i para innych roslinek. Wszystko to posadzono tylko w tym roku.
Mam biede, wczorej te rosliny podkopal krot, niech jego kurcze, nie wiem jak z nim walczyc, na razie przydeptalem nory i nalialam do dziury wody...
te rojniki takie i sa, taki samy kolior maja jak na zdieciu, skalniaka niemam, tylko para kamieni, dzwonki, rojniki, macierzanki i para innych roslinek. Wszystko to posadzono tylko w tym roku.
Mam biede, wczorej te rosliny podkopal krot, niech jego kurcze, nie wiem jak z nim walczyc, na razie przydeptalem nory i nalialam do dziury wody...
(NL4)
(NL4)
- aanula

- Od: 21 cze 2007, o 10:38
Czesiu, bardzo Ci współczuję wizyty kreta
Wiem jak to jest z kretami
Któregoś roku miałam na swojej działce ponad 100 kopców krata
Możesz to sobie wyobrazić ... ??!!
Myślałam, że umrę ze złości i żalu
Musiałam zebrać ziemię ze wszystkich kopców i w łyse miejsca siać nową trawę
Ból w krzyżu mam do dzisiaj jak to sobię przypomnę ... 
Walka z kretami to jak walka z wiatrakami :P Krety trzeba polubić ...

Walka z kretami to jak walka z wiatrakami :P Krety trzeba polubić ...
Wczorej bylam na dzialce, to znowu deptalam krecie nory ;:103 , jedna kolezanka poradzila do nory wlozyc glowa sledzia, to kupilam w sklepie sledzi z glowami, no i glowy powedrowali do nory, zobaczymy co z tego wyjdzie...
Oto piekny kwiat, zgadnicie co to za roslina u mnie rozkwitla...
Oto piekny kwiat, zgadnicie co to za roslina u mnie rozkwitla...

(NL4)
(NL4)
- izabella1004

- Od: 18 kwie 2008, o 08:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.