Irlandzki Ogrod Ani.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
x-T-s
---
Od: 15 cze 2008, o 20:23
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Anka
zobacz u mnie jak to jest jak baba sekator w łapę weżmie( przedostatnia strona)...
róza piękniasta :shock:
Awatar użytkownika
Ania.1
500p
500p
Od: 15 kwie 2009, o 17:53

Post »

Witajcie kochane ;:12
Gosiu ta paproć to na drugim zdjęciu,nie na pierwszym?Są do kupienia,tylko troszkę mniejsze :D
Gosiejko dziękuje.Mam nadzieje,że ustrzeliłaś różyczkę :D Ja swoich nie będę okrywać na zimę,nie ma tu takiej potrzeby..a o przycinaniu to muszę jeszcze poczytać :? :oops:
Marysiu dziękuję.Poszukam tej róży..jest piękna :roll:
Felu 9 E zapłaciłam bo nie było ceny na niej i tak zaproponował sprzedawca :D Podejrzewam,że była droższa :roll:
Tess byłam :D Wcale nie jest tak źle :roll: Nie strasz :lol: :lol:

Wczoraj cały dzień walczyłam w ogrodzie z agrowłókniną i korą :lol: Plecy i ręce mnie bolą jak cholera a nawet połowy nie zrobiłam :( :x Deszcz co chwile padał,musiałam na raty robić :lol: M miał mi pomóc ale pół dnia z mamą na skypie gadał-usprawiedliwiony :wink:

Tak to wygląda teraz: :oops: :oops:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Pozdrawiam Ania.
x-T-s
---

Post »

Aniu

no widzisz, super wygląda.Weż tylko troszkę usuń jakieś 10 cm korę od trawy, bo żle będzie się kosiło...
Awatar użytkownika
fela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lut 2009, o 17:51

Post »

Bardzo ładnie Aniu. Z tą agrowłókniną to fajny pomysł, gdzieś czytałam, że jest nawet antychwastowa. A Ty z jakiego powodu ją zastosowałaś? ;:100
Ogródek Feli
A tu wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Awatar użytkownika
Ania.1
500p
500p

Post »

Ale mi internet dziś działa :shock: :evil: Co chwile się rozłacza :evil:
Tess dziękuję :oops: :oops: mnie też się bardzo podoba bardzo dobrze,że Cię posłuchałam,zrobiłam i przestałam czekać jak M położy kostkę :lol: Tylko,że zrobiłam troszkę inaczej niż pisałaś.. :? M mi doradził,żeby tej trawy nie usuwać tylko na nią położyć..bo trawa przykryta zginie i pomyślałam,że spróbuje tak zrobić,bo trudno mi było tą darń zrywać :? To jest glina i całe bryły odchodzą..mogłabym uszkodzić korzenie roślin..Tylko przy samym płocie usunęłam trawe.A reszte bardzo króciutko przycięłam i przykryłam agrowłókniną i korą.No i teraz chcę poczekać aż ta trawa zginie pod tym i wtedy tą kore przesunąć o 10cm tak jak mówisz..Co o tym myślisz?Źle zrobiłam :? :?:

Felu dziękuję.Tak,zastosowałam z powodu chwastów i trawy,rozrastało się wszystko strasznie i musiałam się męczyć i nożycami przycinać między roślinkami.. :x No i teraz troszkę lepiej to wygląda..

Przeglądałam zdjęcia i znalazłam stare fotki ogrodu :shock: :shock: Poznajecie to miejsce :lol: :lol: :?:
Obrazek
Obrazek
x-T-s
---

Post »

Ania

to poczekaj aż zgnije ta trawa :lol: ale okropna ziemia była wcześniej :shock: to się narobiliście.
Awatar użytkownika
Gosiejka
100p
100p
Od: 22 maja 2008, o 21:52

Post »

No, Aniu, teraz, to jest baaaaajkaaaaa :D . Bardzo ładnie wyglada ogródeczek z ta korą, a jak dojdą kamyczki, to już w ogóle będzie cudeńko :D. Ech, róży nie kupiłam, bo były jakieś resztki i nie w tym kolorze, co Twoja ale za to kupiłam 2 ładne iglaczki /nazwy nieznane/ :D. Czemu z tych sklepów nie da sie wyjść z pustymi "ręcami" :lol: ?
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
fela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pamiętam to pierwsze zdjęcie. Ciekawa widnieje na nim data. W tym dniu przeprowadziliśmy się do Quimperle, a więc nasza ogrodnicza przygoda zaczęła się w tym samym czasie. Doskonały pomysł z agrowłókniną, szkoda, że dopiero teraz, u Ciebie dowiedziałam się o jej istnieniu :( . ;:100
Ogródek Feli
Awatar użytkownika
Ania.1
500p
500p

Post »

Witam ;:7

Tess no to poczekam :lol: Wczoraj miałam dokończyć robote ale lało cały dzień :x Może dzisiaj :?
Ziemia była straszna..M połamał grabie na tej glinie :lol: :lol:

Gosiejko dziękuje :D :oops: Nie martw się :lol: Jeszcze zdążysz kupić tą róże :lol: Ja to mam takie szczęście,że jak planuje kupić coś konkretnego to nigdy tego nie ma..ale za to jakieś inne cudeńko znajdę :lol: :lol: Tak było z tą różą..a chciałam kupić clematis :lol: :lol:

Felu to data z tamtego roku..wtedy tylko oglądaliśmy dom,jeszcze nie był ukończony :roll: Wprowadziliśmy się 1 stycznia 2009 :D A prace w ogrodzie zaczęliśmy 14 marca.Z jedną łopatą i złamanymi grabiami ..na tą gline..wariaci :lol: ;:60 .Z tą agrowłókniną nic straconego przecież,zawsze można ją położyć :roll:

Muszę Wam pokazać jakie piękne niebo było u nas wczoraj wieczorem :roll: Cudo :roll:

Obrazek
Awatar użytkownika
fela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Fenomenalne niebo :shock: . Robiłaś to zdjęcie z jakiegoś wzniesienia, czy okna swojego domu?
Co do włókniny to tak samo pomyślałam i jak tylko ją kupię to zaraz się za to zabiorę. Chłodno u Ciebie Aniu. U mnie 24°C, ale wieje dość silny wiatr. Jedna donica begonii spadła z tarasu i trochę się połamała. Jedziemy zaraz nad ocean, moze fale będą wysokie przy tych silnych podmuchach ;:100 .
Ogródek Feli
Awatar użytkownika
Ania.1
500p
500p

Post »

Felu zdjęcie robiłam z okna,niebo wyglądało przepięknie :roll: dziś troszkę lepsza pogoda była,dokończyłam jedną część ogrodu ;:1 ale teraz już pada :( Życzę miłej wycieczki :D

Foteczki z ogrodu :roll:
Lilie..coraz więcej kwiatów się rozwija :roll:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

A tu był chyba ślimak :shock: :x
Obrazek

Goździki mają mnóstwo pąków :shock: A już się bałam,że nie zakwitną :D
Obrazek

Różyczki mają się całkiem dobrze :D Będą ponownie kwitły :shock: Jest dużo pąków :roll:
Czerwona-pnąca:
Obrazek
Obrazek
Herbaciana-nowa:
Obrazek
Warm welcome-"żarówa" :lol:
Obrazek
I miniaturka:
Obrazek

Pozdrawiam Ania.
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

Aniu,ładne rzeczy dostrzegłam w tych ogrodniczych sklepach:n aczynia,ozdoby,no nie mowiąc o roślinach.Różę kupiłaś urodziwą nad podziw.Oczywiście ,gdybyś dostała takie tanie cebulki to wpisuję sie "ku pamięci"Piszesz,że szukasz hortensji- jakiej Aniu?Wczoraj kupilam niebieską talerzową,a były różne.(Uśmiałam się z twoich dowcipów które zamieściłaś u Stasi,Ona sama też wesoła forumka)
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Anuś, piękna ta Whisky, już jej się przyglądałam kilka razy..
Ale jak ją zobaczyłam u Ciebie... :shock:
już jest na liście 8) :lol: :lol:

niebo poetycko wygląda, nastraja do refleksji :roll: :)

szacun za tą robotę ogrodową ;:215 , walczyć z taką ziemią to ciężka sprawa :roll:
Awatar użytkownika
fela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jakże piękne te lilie :D ! A różyczki nie dość że piękne to bardzo zdrowe. Nie masz problemu z mszycami ?
Ogródek Feli
Awatar użytkownika
Ania.1
500p
500p

Post »

Aniu hortensji szukam takiej:Obrazek
Cebulki jak dostanę,to wyślę na pewno.
AniuDS cieszę się,że Ci się podoba :D Jakiś wyjątkowo wyrośnięty krzak mi się trafił :lol: Nawet liście ma ogromne,trzy razy większe niż na innych moich..
Felu dziękuję.Mszyc było dużo ale kupiłam preparat i pryskałam :D Już nie ma po nich śladu :lol:

Wczoraj troszkę przeprowadzek zrobiłam w ogródku,wszystkie bratki przesadziłam na prawą strone..bo tam jest mniej ślimaków i więcej słońca..no i teraz po lewej stronie prawie nic nie ma :roll: Będę musiała poszukać roślinek które lubią cień,wilgoć i których nie lubią ślimaki :roll: Są w ogóle takie :?: :lol:

Zmykam do ogrodu,dokończyć rabatki..Dodam fotki wieczorem.
:wit
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”