U mnie w tym roku eksperymentalnie będzie pomidor zimowy
Wszystko o pomidorach cz. 22
- krabik
- 500p

- Od: 28 gru 2021, o 16:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Wszystko o pomidorach cz. 22
Spojrzałam na opisy odmian, wyjątkowo obiecujące! Kolory też super. Będę śledzić relacje
Sniegopad, późny. Podobno owoce dobrze się przechowują do lutego. Jest w Rosji Sniegopad F1, ale to inna odmiana.
Anna
-
anulab
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 22 lut 2011, o 18:41
Wygogluję Sniegopada.
Nie wiem czy pisałam,że jestem po pierwszych wysadzeniach. W tym roku dużo mniej wysadziłam . Właśnie sprawdzałam ile
jest rano w skrzyneczce. W granicach 15 stopni.Tropików nie ma,niech się tyle utrzyma gdy przyjdą chłody. Dzisiaj chłodniej,ale
nie jest żle.
Nic nie znalazłam o Sniegopadzie.Przypomniało mi się,że mam zaplanowanego do wysiewu Piennolo del Vesuvio żółtego. Nie jestem pewna czy to
poprawna nazwa.
Nie wiem czy pisałam,że jestem po pierwszych wysadzeniach. W tym roku dużo mniej wysadziłam . Właśnie sprawdzałam ile
jest rano w skrzyneczce. W granicach 15 stopni.Tropików nie ma,niech się tyle utrzyma gdy przyjdą chłody. Dzisiaj chłodniej,ale
nie jest żle.
Nic nie znalazłam o Sniegopadzie.Przypomniało mi się,że mam zaplanowanego do wysiewu Piennolo del Vesuvio żółtego. Nie jestem pewna czy to
poprawna nazwa.
-
Ewaca
- 1000p

- Od: 12 lut 2023, o 18:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
No i nie wytrzymalam i zrobiłam dosiew. Straciłam nadzieję na K25 i Ałtajskiego Krasnego. Doszedł wiec z drugiego szeregu Nehrebuta Pink, Blue Gigante Francese di Grenoble i oczywiście Rebelpik
Uprawiał ktoś Nehrebuta lub Blue Gigante?
Nie ma to jak porozmawiać z kimś o pomidorach;) Pozdrawiam Ewa
Tylko ja jeszcze nie zacząłem?
W zeszłym roku siałem 22 marca i to było troche za wcześnie, bo wysadzałem na działce dopiero ok. 25 maja i były już wyrośnięte deczko za bardzo oraz kwitnąć zaczynały, więc w tym roku sieje dopiero 28 marca, mimo iż na zachodzie mieszkam 
- AleOla
- 200p

- Od: 31 lip 2024, o 16:29
Adam nie martw się, ja do gruntu też 28 marca zamierzam siać (i też mieszkam za zachodzie) 
Ola
- bioy
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 7 maja 2012, o 12:04
Wydaje mi się, że posty powyżej dotyczą pomidorów do uprawy pod osłonami.
Koniec marca to dobry termin na wysiew pomidorów przeznaczonych do otwartego gruntu, będę wysiewał po 20 marca.
W tym roku pewnie 20, max 30 sztuk.
Po klęsce urodzaju w poprzednim sezonie, przetworów będę robił nie wiele.
Koniec marca to dobry termin na wysiew pomidorów przeznaczonych do otwartego gruntu, będę wysiewał po 20 marca.
W tym roku pewnie 20, max 30 sztuk.
Po klęsce urodzaju w poprzednim sezonie, przetworów będę robił nie wiele.
Pozdrawiam, Jacek