piwonie przepiękne. mam jedną, obsiadłą przez mszyce, wczoraj je pryskałam
a hortensja pnąca przepiękna! rzeczywiście kwiatki ma koronkowe. też mam, czy ją się przycina?

MonaMona74 pisze:
a hortensja pnąca przepiękna! rzeczywiście kwiatki ma koronkowe. też mam, czy ją się przycina?
Hmm, może je najpierw przystosuję do zdjęcianigella pisze: Pokaż to miejsce, z różami kompozycyjnie można... wszystko!
![]()
![]()
JoasiuJLG pisze:Kokornak super! ja mam zaś pytanie odnośnie hortensji pnącej - po ilu latach zaczęła Ci kwitnąć?
Chciałabym obsadzić hortensją słup przed wejściem, a tam jest sporo cienia i zastanawiam się jak długo trzeba czekać na kwiaty...

Gosiugohna pisze:jeszcze zapomniałam zapytać... co tam kwitnie na biało, na iryskowym zdjęciu?
I proszę o zdjęcie host. Widzę, że u Ciebie imponujące rozmiary osiągnęły.

Nie jestem pewna, czy to Candida. Zobacz Moni na liście - są węższe, ciemniejsze chyba, i z takim jakby obrzeżem jasnym (białym?). Tak mi się wydaje z foty. Ja mam podobną, też się zmieniają kolorki kwiatków. Tylko nie pamiętam, jaki kolor mają w pąkachvertigo pisze:to odmiana Candida - będzie różowieć w miarę przekwitaniaPoczątkowo kwiaty są białe, a za kilka dni zaczynają zmieniać barwę