Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi
-
Filemon24
- 1000p

- Od: 1 sie 2014, o 14:59
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi
Pięknie u ciebie róże
srebrne kulki
hosty
też muszę się zadobyć tych kulek 
- sweetdaisy
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 15 sty 2015, o 19:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Miłka ta "czyściutka" część z iglakami którą widać z szerszej perspektywy jest taka "czyściutka" od jakiś pięciu lat
Po prostu tam leży sobie pod korą włóknina, i chwasty jak się pojawią to w minimalnej ilości i lekko je wyjąć bo tylko w korze są zagnieżdżone.
Obskubane mam dwa rodki, cztery jeszcze w kolejce, a nie jest to czynność za którą przepadam
Do Poznania jadę bo rodzicielka ma w Poznaniu się mieści. Wiesz, ja też wielkomiejska jeszcze do niedawna byłam i na osiedlu sobie mieszkałam, dopiero później zachciało mi się domu z ogrodem i teraz wsiara ze mnie
Smooth Ballerina bardzo wigorna jest. W zeszłym sezonie pomimo że młodziutka kwitła pięknie. W tym jest jedną z pierwszych. Poza plamistością w drugiej połowie lata która zresztą wszystkie me różyce zeszłoroczne opanowała innych chorób na niej nie zanotowałam
Anita, no bo się zarumienię
Dzięki
Na kule polowałam już od długiego czasu i wreszcie udało mi się je zdobyć
Reszta na pw 
Obskubane mam dwa rodki, cztery jeszcze w kolejce, a nie jest to czynność za którą przepadam
Do Poznania jadę bo rodzicielka ma w Poznaniu się mieści. Wiesz, ja też wielkomiejska jeszcze do niedawna byłam i na osiedlu sobie mieszkałam, dopiero później zachciało mi się domu z ogrodem i teraz wsiara ze mnie
Smooth Ballerina bardzo wigorna jest. W zeszłym sezonie pomimo że młodziutka kwitła pięknie. W tym jest jedną z pierwszych. Poza plamistością w drugiej połowie lata która zresztą wszystkie me różyce zeszłoroczne opanowała innych chorób na niej nie zanotowałam
Anita, no bo się zarumienię
-
Iwonka1

- Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Rabata z kulami i biało zielonymi trawami wygląda rewelacyjnie
Na pierwszy rzut oka, jakby oszroniona. Cudo
Smooth Ballerina przepiękna, ale nie mogę jej namierzyć. Znalazłam tylko, że pod taką nazwą była w Obi. Tam kupiłaś? Na Herzogin Christianę mam coraz większą chrapkę
mnie dzisiaj przepędziło z działki zimno. I dobrze, że wróciłam, bo cały dzień przelotne burze i deszcze. Tylko mam nadzieję, że na działkach też padało. I nawet nie żałuję, że wszystko dzisiaj podlałam. W tym roku znowu wody nigdy nie za dużo. Niech się rośliny porządnie napiją. może i u Ciebie w końcu popada?
Smooth Ballerina przepiękna, ale nie mogę jej namierzyć. Znalazłam tylko, że pod taką nazwą była w Obi. Tam kupiłaś? Na Herzogin Christianę mam coraz większą chrapkę
mnie dzisiaj przepędziło z działki zimno. I dobrze, że wróciłam, bo cały dzień przelotne burze i deszcze. Tylko mam nadzieję, że na działkach też padało. I nawet nie żałuję, że wszystko dzisiaj podlałam. W tym roku znowu wody nigdy nie za dużo. Niech się rośliny porządnie napiją. może i u Ciebie w końcu popada?
-
PEPSI

- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Ho ho ho ileż planów ma Pani na weekend. Ja mam jeden: solidnie odpocząć, reset na maxa. Coś się przerobiłam czy jak?
Dziękuję za roślinki
Doszły w idealnym stanie, uszy szrekowe cudowne.
Jesteś Wielka 
Dziękuję za roślinki
- Ola2310

- Od: 24 maja 2015, o 13:37
- Kontakt:
Zacznę od tego że róże masz przecudne...
I masz gwieździste petunie. Widziałam je w programie Maja w ....Piękne.
Mój floks gwieździsty jeszcze momencik i też się ujawni kwiatuszkiem...
Planów a planów masz na ten weekend. Życzę aby wszystko udało się zrealizować.
Widok ogrodu z dalszej perspektywy - super!
I masz gwieździste petunie. Widziałam je w programie Maja w ....Piękne.
Mój floks gwieździsty jeszcze momencik i też się ujawni kwiatuszkiem...
Planów a planów masz na ten weekend. Życzę aby wszystko udało się zrealizować.
Widok ogrodu z dalszej perspektywy - super!
- Beaby

- Od: 16 lut 2014, o 13:16
Dereń Kousa - wiadomo
Śliczne masz te floksy gwiaździste i pewnie to wielka radocha, że z siewek
Żylistek, juki, róże, naparstnice-
Piękne aranżacje.
Śliczne masz te floksy gwiaździste i pewnie to wielka radocha, że z siewek
Żylistek, juki, róże, naparstnice-
Piękne aranżacje.
- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Zuziu cudne plany
ja też planuję resztę nasadzeń, ale u mnie sucho, strasznie sucho 
- kasia100780

- Od: 31 lip 2014, o 16:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
-
agniesz-ka
- 200p

- Od: 16 kwie 2013, o 14:15
- Kontakt:
Ja poproszę zdjęcie juki jak już będą te piękne kwiaty Kwitły. Moje są młode i mają po jednym. Mam nadzieję, że doczekam się takich rozet jak Twoje. Przecudne 
"Drobiazg nieraz, a ślady jak w śniegu" W. Myśliwski
- Kasiula17

- Od: 18 lis 2013, o 22:22
Jejku jakie masz przecudne ujęcia, nie ma co się dziwić że masz tylu gości bo mają jedzenie i nocleg.
Juka przecudnie zakwitnie, moje kwitły rok temu teraz się odnawiają i kwiatów mało.
Pięknie wygląda ogród
Juka przecudnie zakwitnie, moje kwitły rok temu teraz się odnawiają i kwiatów mało.
Pięknie wygląda ogród
-
clem3

- Od: 8 lip 2014, o 15:28
Zuziu hosty masz przeogromniaste
Róze wszystkie piękne, ale Gaujard to już absolutne cudo. Czy te floksy gwieździste są wieloletnie? Bardzo ciekawie wyglądają
Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
-
plocczanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 31 lip 2014, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Piękny masz ogród, Zuziu!
Jestem zachwycona jego urządzeniem.
Widać estetyczny zmysł ogrodniczki.

Jestem zachwycona jego urządzeniem.
- Ola2310

- Od: 24 maja 2015, o 13:37
- Kontakt:
I jak tam udało się wykonać wszystkie zaplanowane rzeczy? 
- christinkrysia

- Od: 26 maja 2006, o 18:37
Zuziu dawno nie byłam u Ciebie a tu tyle zmian....
Ogród urządzony z gustem, smakiem i znawstwem ogrodnika. Masz rośliny dla ozdoby ale o owadach nie zapominasz bo widać, że chętnie je odwiedzają. Kwiaty miododajne i pyłkodajne to zaproszenie dla "małych gości"
Od zapachu róż kręci mi się w głowie a co dopiero będzie jak lawenda zakwitnie ?
Gdyby tak można było zgromadzić jakoś ten zapach w pojemniczki i delektować sie nim w zimowe wieczory .
Pozdrawiam
Ogród urządzony z gustem, smakiem i znawstwem ogrodnika. Masz rośliny dla ozdoby ale o owadach nie zapominasz bo widać, że chętnie je odwiedzają. Kwiaty miododajne i pyłkodajne to zaproszenie dla "małych gości"
Od zapachu róż kręci mi się w głowie a co dopiero będzie jak lawenda zakwitnie ?
Gdyby tak można było zgromadzić jakoś ten zapach w pojemniczki i delektować sie nim w zimowe wieczory .
Pozdrawiam
- sweetdaisy

- Od: 15 sty 2015, o 19:21
Weekend uważam za udany. W sobotę jak wypaliłam na ogród o 9 rano to o 9 wieczorem wracałam do domu. Wszelakie planowane prace ukończone z nadwyżką
Nawet byliny które rozrosły się zbytnio wszerz i wzwyż powędrowały w inne miejsca aby dać tym maluchom z przodu rabaty więcej światła i przestrzeni. Grill zdążyłam pomiędzy prace wcisnąć, ale o leżingu nie było już mowy.
Niedziela była bardziej luźna, w ogrodzie było tylko zrywanie kwiatów czarnego bzu i nastawienie nalewki. Potem wyjazd do miasta a wieczorem meczyk. No i wynik stał się wisienką na torcie na zakończenie weekendu, super
Iwona-Iwonka1, Smooth Ballerinę kupowałam właśnie w Obi
Też próbowałam jej później szukać w necie ale nie znalazłam ani takowej ani podobnej. Na fiszce miała nazwę jako znak zastrzeżony więc może to jakaś młodziutka, mało znana odmiana. W każdym razie tam by trzeba na nią polować.
Na deszcz czekam z wytęsknieniem, na razie mam tylko wodę z węża
Małgoś, no to ja mogę powiedzieć że teraz w weekend to ja się porządnie przerobiłam. Jak się walnęłam po tym wszystkim w sobotę do wanny z ciepłą wodą to wyleźć z niej nie mogłam
Miałam stres co do wysyłki roślinek w takich temperaturach, ale widzę że niepotrzebnie. Cieszę się
, tylko pamiętaj że kłosówka miękka jest mocno ekspansywna.
Ola, te petunie są śliczne, na foto nijak to nie wychodzi tak jak w rzeczywistości. Miały być w tym roku tylko białe, ale te tak mnie ujęły że są te również
Plany wszelakie zrealizowane, co mnie nawet zdziwiło, bo zazwyczaj tak nie jest, ale jestem zadowolona, bo ostatnio wiecznie przekładałam...
Beata, wiadomo, że rośliny z siewek cieszą bardziej, ale chyba na przyszły rok sobie odpuszczę. No bo żeby z rozsadnika przesadzać do gruntu w połowie czerwca to normalnie wstyd
Iwona-iwona0042, i u mnie było sucho bardzo, ale powiedziałam sobie że muszę i mocowałam się strasznie z łopatą, a wsadzane roślinki mdlały w oczach. Na szczęście po porządnym podlaniu wszystko się popodnosiło
Kasia-kasia100780, Dziękuję
Agnieszka, zdjęcia masz zaklepane, oby tylko nie było tak jak w zeszłym roku, że juki rozkwitły i przyszedł taki wicher że po jednym dniu pozrywał z nich wszystkie dzwonki
Kasia-Kasiula17, w tej mojej jukowej kupie jest tyle młodziaków że co roku inne dają kwiaty. Jakaś taka płodna odmiana, bo taką sporą kępę utworzyły w trzy lata. W tym roku naliczyłam z dziewięć kwiatostanów
Małgosia-clem3, Gaujard kupiłam kiedyś w Castoramie jakby co
A floksy gwieździste niestety jednoroczne, a mam je pierwszy raz więc nie mam pojęcia czy może się same wysiewają. Zobaczę w przyszłym roku
Lucynko, dziękuje kochana za dobre słowo, buziak
Krysiu, zapach w pojemniczki
O jakiż wspaniały pomysł, jakby tak otworzyć taki pojemniczek zimą pod kocykiem przy kominku...
Dobrze że choć lawendę można pozamykać w woreczkach i potrząsać w razie potrzeby 
Niedziela była bardziej luźna, w ogrodzie było tylko zrywanie kwiatów czarnego bzu i nastawienie nalewki. Potem wyjazd do miasta a wieczorem meczyk. No i wynik stał się wisienką na torcie na zakończenie weekendu, super
Iwona-Iwonka1, Smooth Ballerinę kupowałam właśnie w Obi
Na deszcz czekam z wytęsknieniem, na razie mam tylko wodę z węża
Małgoś, no to ja mogę powiedzieć że teraz w weekend to ja się porządnie przerobiłam. Jak się walnęłam po tym wszystkim w sobotę do wanny z ciepłą wodą to wyleźć z niej nie mogłam
Miałam stres co do wysyłki roślinek w takich temperaturach, ale widzę że niepotrzebnie. Cieszę się
Ola, te petunie są śliczne, na foto nijak to nie wychodzi tak jak w rzeczywistości. Miały być w tym roku tylko białe, ale te tak mnie ujęły że są te również
Plany wszelakie zrealizowane, co mnie nawet zdziwiło, bo zazwyczaj tak nie jest, ale jestem zadowolona, bo ostatnio wiecznie przekładałam...
Beata, wiadomo, że rośliny z siewek cieszą bardziej, ale chyba na przyszły rok sobie odpuszczę. No bo żeby z rozsadnika przesadzać do gruntu w połowie czerwca to normalnie wstyd
Iwona-iwona0042, i u mnie było sucho bardzo, ale powiedziałam sobie że muszę i mocowałam się strasznie z łopatą, a wsadzane roślinki mdlały w oczach. Na szczęście po porządnym podlaniu wszystko się popodnosiło
Kasia-kasia100780, Dziękuję
Agnieszka, zdjęcia masz zaklepane, oby tylko nie było tak jak w zeszłym roku, że juki rozkwitły i przyszedł taki wicher że po jednym dniu pozrywał z nich wszystkie dzwonki
Kasia-Kasiula17, w tej mojej jukowej kupie jest tyle młodziaków że co roku inne dają kwiaty. Jakaś taka płodna odmiana, bo taką sporą kępę utworzyły w trzy lata. W tym roku naliczyłam z dziewięć kwiatostanów
Małgosia-clem3, Gaujard kupiłam kiedyś w Castoramie jakby co
Lucynko, dziękuje kochana za dobre słowo, buziak
Krysiu, zapach w pojemniczki