Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Filemon24
1000p
1000p
Od: 1 sie 2014, o 14:59
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi

Post »

Pięknie u ciebie róże ;:167 srebrne kulki ;:167 hosty ;:167 też muszę się zadobyć tych kulek ;:173
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Miłka ta "czyściutka" część z iglakami którą widać z szerszej perspektywy jest taka "czyściutka" od jakiś pięciu lat ;:306 Po prostu tam leży sobie pod korą włóknina, i chwasty jak się pojawią to w minimalnej ilości i lekko je wyjąć bo tylko w korze są zagnieżdżone.
Obskubane mam dwa rodki, cztery jeszcze w kolejce, a nie jest to czynność za którą przepadam ;:192
Do Poznania jadę bo rodzicielka ma w Poznaniu się mieści. Wiesz, ja też wielkomiejska jeszcze do niedawna byłam i na osiedlu sobie mieszkałam, dopiero później zachciało mi się domu z ogrodem i teraz wsiara ze mnie ;:190
Smooth Ballerina bardzo wigorna jest. W zeszłym sezonie pomimo że młodziutka kwitła pięknie. W tym jest jedną z pierwszych. Poza plamistością w drugiej połowie lata która zresztą wszystkie me różyce zeszłoroczne opanowała innych chorób na niej nie zanotowałam :lol:

Anita, no bo się zarumienię ;:131 Dzięki ;:196 Na kule polowałam już od długiego czasu i wreszcie udało mi się je zdobyć :tan Reszta na pw ;:198
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Rabata z kulami i biało zielonymi trawami wygląda rewelacyjnie ;:oj Na pierwszy rzut oka, jakby oszroniona. Cudo :heja
Smooth Ballerina przepiękna, ale nie mogę jej namierzyć. Znalazłam tylko, że pod taką nazwą była w Obi. Tam kupiłaś? Na Herzogin Christianę mam coraz większą chrapkę ;:108
mnie dzisiaj przepędziło z działki zimno. I dobrze, że wróciłam, bo cały dzień przelotne burze i deszcze. Tylko mam nadzieję, że na działkach też padało. I nawet nie żałuję, że wszystko dzisiaj podlałam. W tym roku znowu wody nigdy nie za dużo. Niech się rośliny porządnie napiją. może i u Ciebie w końcu popada?
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Ho ho ho ileż planów ma Pani na weekend. Ja mam jeden: solidnie odpocząć, reset na maxa. Coś się przerobiłam czy jak?

Dziękuję za roślinki ;:196 Doszły w idealnym stanie, uszy szrekowe cudowne. ;:108 Jesteś Wielka ;:215
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Zacznę od tego że róże masz przecudne... ;:138
I masz gwieździste petunie. Widziałam je w programie Maja w ....Piękne.
Mój floks gwieździsty jeszcze momencik i też się ujawni kwiatuszkiem...
Planów a planów masz na ten weekend. Życzę aby wszystko udało się zrealizować.
Widok ogrodu z dalszej perspektywy - super! ;:333
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Dereń Kousa - wiadomo ;:167
Śliczne masz te floksy gwiaździste i pewnie to wielka radocha, że z siewek ;:215
Żylistek, juki, róże, naparstnice- ;:303
Piękne aranżacje.
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Zuziu cudne plany ;:215 ja też planuję resztę nasadzeń, ale u mnie sucho, strasznie sucho ;:108
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Pięknie masz ;:167
agniesz-ka
200p
200p
Od: 16 kwie 2013, o 14:15
Kontakt:

Post »

Ja poproszę zdjęcie juki jak już będą te piękne kwiaty Kwitły. Moje są młode i mają po jednym. Mam nadzieję, że doczekam się takich rozet jak Twoje. Przecudne ;:oj
"Drobiazg nieraz, a ślady jak w śniegu" W. Myśliwski
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

Jejku jakie masz przecudne ujęcia, nie ma co się dziwić że masz tylu gości bo mają jedzenie i nocleg. ;:138
Juka przecudnie zakwitnie, moje kwitły rok temu teraz się odnawiają i kwiatów mało.
Pięknie wygląda ogród ;:167
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Zuziu hosty masz przeogromniaste ;:333 Róze wszystkie piękne, ale Gaujard to już absolutne cudo. Czy te floksy gwieździste są wieloletnie? Bardzo ciekawie wyglądają
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Piękny masz ogród, Zuziu! ;:138
Jestem zachwycona jego urządzeniem. ;:63 Widać estetyczny zmysł ogrodniczki. ;:215 ;:215
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

I jak tam udało się wykonać wszystkie zaplanowane rzeczy? :lol:
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37

Post »

Zuziu dawno nie byłam u Ciebie a tu tyle zmian.... ;:138
Ogród urządzony z gustem, smakiem i znawstwem ogrodnika. Masz rośliny dla ozdoby ale o owadach nie zapominasz bo widać, że chętnie je odwiedzają. Kwiaty miododajne i pyłkodajne to zaproszenie dla "małych gości"
Od zapachu róż kręci mi się w głowie a co dopiero będzie jak lawenda zakwitnie ?
Gdyby tak można było zgromadzić jakoś ten zapach w pojemniczki i delektować sie nim w zimowe wieczory .
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Weekend uważam za udany. W sobotę jak wypaliłam na ogród o 9 rano to o 9 wieczorem wracałam do domu. Wszelakie planowane prace ukończone z nadwyżką :heja Nawet byliny które rozrosły się zbytnio wszerz i wzwyż powędrowały w inne miejsca aby dać tym maluchom z przodu rabaty więcej światła i przestrzeni. Grill zdążyłam pomiędzy prace wcisnąć, ale o leżingu nie było już mowy.
Niedziela była bardziej luźna, w ogrodzie było tylko zrywanie kwiatów czarnego bzu i nastawienie nalewki. Potem wyjazd do miasta a wieczorem meczyk. No i wynik stał się wisienką na torcie na zakończenie weekendu, super ;:215

Iwona-Iwonka1, Smooth Ballerinę kupowałam właśnie w Obi ;:108 Też próbowałam jej później szukać w necie ale nie znalazłam ani takowej ani podobnej. Na fiszce miała nazwę jako znak zastrzeżony więc może to jakaś młodziutka, mało znana odmiana. W każdym razie tam by trzeba na nią polować.
Na deszcz czekam z wytęsknieniem, na razie mam tylko wodę z węża ;:192
Małgoś, no to ja mogę powiedzieć że teraz w weekend to ja się porządnie przerobiłam. Jak się walnęłam po tym wszystkim w sobotę do wanny z ciepłą wodą to wyleźć z niej nie mogłam :lol:
Miałam stres co do wysyłki roślinek w takich temperaturach, ale widzę że niepotrzebnie. Cieszę się :tan , tylko pamiętaj że kłosówka miękka jest mocno ekspansywna.
Ola, te petunie są śliczne, na foto nijak to nie wychodzi tak jak w rzeczywistości. Miały być w tym roku tylko białe, ale te tak mnie ujęły że są te również :D
Plany wszelakie zrealizowane, co mnie nawet zdziwiło, bo zazwyczaj tak nie jest, ale jestem zadowolona, bo ostatnio wiecznie przekładałam... ;:131
Beata, wiadomo, że rośliny z siewek cieszą bardziej, ale chyba na przyszły rok sobie odpuszczę. No bo żeby z rozsadnika przesadzać do gruntu w połowie czerwca to normalnie wstyd ;:124
Iwona-iwona0042, i u mnie było sucho bardzo, ale powiedziałam sobie że muszę i mocowałam się strasznie z łopatą, a wsadzane roślinki mdlały w oczach. Na szczęście po porządnym podlaniu wszystko się popodnosiło ;:333
Kasia-kasia100780, Dziękuję ;:196
Agnieszka, zdjęcia masz zaklepane, oby tylko nie było tak jak w zeszłym roku, że juki rozkwitły i przyszedł taki wicher że po jednym dniu pozrywał z nich wszystkie dzwonki ;:192
Kasia-Kasiula17, w tej mojej jukowej kupie jest tyle młodziaków że co roku inne dają kwiaty. Jakaś taka płodna odmiana, bo taką sporą kępę utworzyły w trzy lata. W tym roku naliczyłam z dziewięć kwiatostanów :heja
Małgosia-clem3, Gaujard kupiłam kiedyś w Castoramie jakby co ;:198 A floksy gwieździste niestety jednoroczne, a mam je pierwszy raz więc nie mam pojęcia czy może się same wysiewają. Zobaczę w przyszłym roku :lol:
Lucynko, dziękuje kochana za dobre słowo, buziak ;:196
Krysiu, zapach w pojemniczki ;:oj O jakiż wspaniały pomysł, jakby tak otworzyć taki pojemniczek zimą pod kocykiem przy kominku... ;:167 Dobrze że choć lawendę można pozamykać w woreczkach i potrząsać w razie potrzeby ;:215
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”