Odmiany pomidorów na przyszły sezon ( 2025 rok )(2026)- cz.6
-
KamilK02
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 10 kwie 2016, o 20:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Odmiany pomidorów na przyszły sezon ( 2025 rok )(2026)- cz.6
Pelasia Opisy tych odmian zachęcały, Babciny byczek jest czerwony, czy malinowy?
Kam 2 uparłem się, żeby wyciągnąć ochrowego pomidora, na razie bez powodzenia, mimo, że czekoladowe wyskakiwały.
Kam 2 uparłem się, żeby wyciągnąć ochrowego pomidora, na razie bez powodzenia, mimo, że czekoladowe wyskakiwały.
-
Pelasia

- Od: 23 wrz 2010, o 14:43
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Kamil
Tak opisuje ją Basia
„Babciny Byczek- chyba mogę zaryzykować stwierdzenie, że najlepsza odmiana malinowa w tym roku.
Uprawiałam do tylko w gruncie, krzak o wysokości około 150cm był obwieszony owocami. Pomidory
duże, malinowe, w typie bawolego sera. Mięsiste i bardzo smaczne. Bardzo wartościowa odmiana.”
Tak opisuje ją Basia
„Babciny Byczek- chyba mogę zaryzykować stwierdzenie, że najlepsza odmiana malinowa w tym roku.
Uprawiałam do tylko w gruncie, krzak o wysokości około 150cm był obwieszony owocami. Pomidory
duże, malinowe, w typie bawolego sera. Mięsiste i bardzo smaczne. Bardzo wartościowa odmiana.”
-
KamilK02

- Od: 10 kwie 2016, o 20:40
Pelasia super dziękuję
Jode Sibirskoye łatki to pomidor malinowy, czy czerwony?
Jode Sibirskoye łatki to pomidor malinowy, czy czerwony?
-
anulab

- Od: 22 lut 2011, o 18:41
Ta Basia, weżcie pod uwagę,że sprzedaje nasiona pomidorów.
Innych opinii nie znalazłam.
- MustardOlive
- 100p

- Od: 22 sie 2025, o 12:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Pelasiu, Dzięki za info. Na zdjęciach wyglądał obiecująco, ale wiadomo jak to ze zdjęciami 
- Jolek

- Od: 12 maja 2013, o 21:24
Na opakowaniu zazwyczaj jest nazwa pomidora i jego pochodzenie. Takie podobne kupiłam ostatnio jako Piccolo 
To nie ja kupowałem i być może takie informacje były na folii. Na kartonie niestety nie ma. Może jeszcze są w sklepie to uda się sprawdzić.
-
dziad_Jag

- Od: 14 paź 2014, o 12:05
O właśnie o takie mi szło! Niestety nie były w żadnym opakowaniu tylko luzem w małej skrzynce.
Chyba to rzeczywiście piccolo. Nawet by nazwa pasowała. Nie cherry ale malutki pomidor.
Wydobyłem nasiona z jednego-może coś z tego wyjdzie.
Chyba to rzeczywiście piccolo. Nawet by nazwa pasowała. Nie cherry ale malutki pomidor.
Wydobyłem nasiona z jednego-może coś z tego wyjdzie.
-
Pelasia

- Od: 23 wrz 2010, o 14:43
- Kontakt:
Aniu, właśnie w tym szkopuł, że wszyscy , którzy sprzedają nasiona ładnie piszą o swoim towarze.
Och jak ja bym chciała się umieć oprzeć pięknym zdjęciom pomidorów i właśnie takim opisom.
Dziad_Jag i Parabol, Wasze pomidory podobne są do Harzfeuera.
Ma on smaczne, aromatyczne i jaskrawo czerwone owoce wielkości piłeczki ping pongowej. Planuję po kilkuletniej przerwie w tym sezonie dwa-trzy krzewy, tego łatwego w uprawie, plennego pomidorka o rześkim smaku podobnym do smaku Betaluxa, od którego ma mniejsze wymagania pokarmowe.
Ma on smaczne, aromatyczne i jaskrawo czerwone owoce wielkości piłeczki ping pongowej. Planuję po kilkuletniej przerwie w tym sezonie dwa-trzy krzewy, tego łatwego w uprawie, plennego pomidorka o rześkim smaku podobnym do smaku Betaluxa, od którego ma mniejsze wymagania pokarmowe.
-
dziad_Jag

- Od: 14 paź 2014, o 12:05
KamilKO2. Wiem że to F1. Wyglądają mi na krzyżówkę cherry i jakiegoś małogabarytowego pomidora.
No cóż. Zobaczymy co z tego wyrośnie.
Harzfeuer ? A co to za niemczyzna?
Znalazłem. Ale owoce do 110 gram? To już nie piłeczka pingpongowa- raczej tenisowa!
No cóż. Zobaczymy co z tego wyrośnie.
Harzfeuer ? A co to za niemczyzna?
Znalazłem. Ale owoce do 110 gram? To już nie piłeczka pingpongowa- raczej tenisowa!
Rozumiem, że jeśli to F1 to z nasion wyrośnie może nie ogórek ale raczej na pewno nie taki sam pomidor?
Harzfeuer pasuje chociaż chyba większy. Znalazłem też Piccolino i ten pasuje idealnie ale ja potrzebuję 1/2 nasiona, więc kupowanie dosyć drogiego opakowania w sumie bez sensu.
Harzfeuer pasuje chociaż chyba większy. Znalazłem też Piccolino i ten pasuje idealnie ale ja potrzebuję 1/2 nasiona, więc kupowanie dosyć drogiego opakowania w sumie bez sensu.