Ogródek Pszczółki cz. 6

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek Pszczółki cz. 6

Post »

Wiesiu zielona rzeczka urocza, popatrz taka powódz nie robi szkód to może sobie płynąć ;:138 po raz pierwszy będę mieć Ismenę ciekawa jestem jaka jest w realu bo widzę u Ciebie super, zaczyna coraz bardziej podobać mi się kolor biały, wczoraj jak zobaczyłam u siebie kwitnącą białą New Dawn jestem naprawdę pod wrażeniem.

ale Twoja kompozycja u mnie zajmuje szczególne miejsce, bardzo często do niej wracam i podziwiam
Obrazek

;:180
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

ale cudo :shock: ;:63 ;:63
Awatar użytkownika
Locutus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2010, o 16:48
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Zwisające na dwa metry nasturcje? A co na to sąsiedzi z dołu mówili? :;230
A fotkami jak zwykle powalasz. ;-)

Pozdrawiam serdecznie!
LOKI
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00

Post »

Pięknie kwitnie ismena ;:63 u mnie ciągle tylko same zielone liście, nawet pąków nie widać :?
Zielona poódz robi wrażenie :lol: FOtki piękne ;:63
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Cudne jezówki Wiesiu :uszy już nie mogę doczekać sie ich kwitnienia, choć takiej uroczej odmiany ;:224 Hot Papaya? nie mam.
Ismenki pozazdrościć, u mnie same listki :?
Awatar użytkownika
Gencjana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2010, o 22:14

Post »

Wiesiu, ;:167 widać, że preferujesz kolor różowy. Slicznie te kompozycje się prezentują i ja się chyba do różu przekonam.
Pozdrawiam.Adrianna
Moje wątki Aktualny
Awatar użytkownika
abeille
1000p
1000p
Od: 4 mar 2009, o 12:08

Post »

Witajcie ;:7

Gabi, a co robisz z ismenką na zimę? Trzymasz ją w gruncie, czy w donicy w szklarni? Jeżówka to jest 'Irresistible'.
Bardzo udana i świetnie rośnie. Polecam gorąco.

Aguś, liliowcowe zółtki tez są piękne, ale pamiętam ten śliczny liliowiec zółty liźniety czerwienią którego masz u siebie
Taka śliczna i ozdobna kępka, akurat w kolorkach które bardzo lubię ;:138

Gosiu, ismenka wypuściła już trzy kwiatki i jest coraz przepiękniejsza. Ale nie widzę więcej pączków, więc chyba skończy
sie na trzech.

Obrazek

Pomysły są po to by je podpatrywać ;:108 nawet nie ma co pytać o pozwolenie ;:108 Jakoś nie załapałam się na święto
ogrodów w tym roku, musi być bardzo miło pozwiedzać ogrody prywatne takich ogrodomaniaków jak my ;:138

Taruś, w tym roku chyba nie bedzie powtórki i takich obrazków, bo wszystkie nie kwitną niestety w tym samym czasie.
Monarda dopiero się zabiera za kwitnienie i wybarwia listki na różowo, ale jeżówce jeszcze daleko. Za to liliowiec już jest
w kwiatach, ale jakiś taki samotny. ;:224

Moniu, dziękuję ;:196

Loki, a co mieli mówić? Wisiała zielona zasłonka i tyle. :;230

Aga, u mnie ismenka wystrzeliła z kwiatami bardzo szybko, a przez długi czas były tylko ogromne liście ;:108 Pokazały
się też kiście kwiatowe na mojej hortensji na pieńku. Tyko korona bardzo duża i trzeba jej pomóc trzymać się prosto. Dobrze
że jest przy siatce bo sama by chyba nie dała rady i wszystko by się połamało. Przydałby się taki jakiś metalowy parasol
jako podpora.

Obrazek

Joluś, przyjdzie niedługo czas też i na kwiatki ;:65 a jeżówka to nowość, 'Irresistible'. Mam też Hot Papaya ale
jak ją połamały koty i podjadły slimaki to jeszcze nie kwitnie. Tylko kilka podziurawionych liści. Może w przyszłym roku. ?

Adrianko, róż też da się polubić, tylko nie trzeba go zabardzo mieszać z kolorami które mu nie pasują. No i róż i biel
jest idealna do cienia. Wtedy najładniej wyglada. ;:108 ale mam też niebieski i to jest chyba ten mój najbardziej ulubiony
kolor w ogrodzie

Obrazek

Milutkiego dnia dla wszystkich miłych gości :wit
Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Awatar użytkownika
Sure
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lip 2010, o 21:03

Post »

Chyba zaczynam się przyzwyczajać, że wszystko u Ciebie dużo wcześniej kwitnie, no i takie rośliny, które tu by się pewnie nie utrzymały. Bo przynajmniej mogę sobie popodziwiać!Też posadziłam ismenę, ale nawet nie myśli wypuszczać pąków.. ;)
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aga, u mnie ismenka wystrzeliła z kwiatami bardzo szybko, a przez długi czas były tylko ogromne liście ;:108 Pokazały
się też kiście kwiatowe na mojej hortensji na pieńku. Tyko korona bardzo duża i trzeba jej pomóc trzymać się prosto. Dobrze
że jest przy siatce bo sama by chyba nie dała rady i wszystko by się połamało. Przydałby się taki jakiś metalowy parasol
jako podpora.

Obrazek
Wiesiu - rozłożyłaś mnie na łopatki tą fotką :shock: Piękna jest ta hortensja ;:63 ;:63 ;:63 trzeba jej podeprzeć gałązki bo faktycznie nie udzwignie tylu kwiatów !
Nie widziałam u mnie takich w sprzedaży, a szkoda ...
Pewnie trzeba by było w necie szukac i zamawiac :roll:

Ismena dalej u mnie tylko liscie pokazała :wink:
Awatar użytkownika
Locutus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2010, o 16:48
Kontakt:

Post »

@ Abeille ? no zawsze się mogli rzucać? Ludzie dziwni czasem bywają? No ale skoro im się to podobało, to cacy.

A nowe fotki jak zwykle przesympatyczne.

Pozdrawiam!
LOKI
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

Wiesiu koniecznie potrzebny parasol hortensja na pewno odwdzięczy Ci się kwitnieniem jest tego warta, u nas jak sama już wielokrotnie pisałaś klimaty nie na rośliny pienne, jeśli już to sezon, dwa a to za mało.
zamierzam przystopować z różami choć kilka jeszcze mi brakuje ale wprowadzić hortensje bukietowe mam jedną i jest niezawodna, ogrodowe jednak przemarzają, no oczywiście anabelki mają u mnie specjalne względy choć malutkie kwitną - myślę jednak za dwa lata to już pochwalę szpalerem /12 szt./ ;:65
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
abeille
1000p
1000p
Od: 4 mar 2009, o 12:08

Post »

Witajcie bardzo porannie ;:7

Agatko, nie wiem czy teraz jest jeszcze jakaś różnica w roślinności bo Polska już dogania Francję jeśli nie przegania. ;:108
Widziałam już w niektórych ogrodach kwitnace białe jeżówki a moje jeszcze w powijakach. Tak samo z liliowcami, chyba już jesteście
do przodu. A ismenka to zależy kiedy się ją sadzi do gruntu. Ja swoją posadziłam już w lutym czy na poczatku marca, więc się pospieszyła.
Milutkiego dnia :wit

Aga, u nas też rzadko widzi się takie hortensje na pieńkach. Ja swoją kupiłam od Holendrów, którzy przywożą różne cudeńka i nawet
tanio na nasze coroczne targi kwiatowe. Płaciłam za nią tylko 18 euros co jest bardzo tanio za takie drzewko. Do tego bardzo się rozrosło ;:138
Uściski ;:196

Loki, najważniejsze to mieć dobrych sąsiadów, co nie grzędzą i nie wojują cały czas.
Serdeczne pozdrowionka :wit

Taruś, u nas pienne dobrze się trzymają. Nawet nie opatulałam im miejsca szczepu, a i tak dały sobie radę. Zresztą ta hortensja na pniu
nie jest szczepiona tylko prowadzona na pienną. Boję się że bardzo się rozrośnie i taka podpórka metalowa w kształcie odwróconego
parasola bedzie niezbędna. Póki co trzyma się jakoś przyczepiona mocno drutem do siatkiale jak długo? Kwiaty dopiero co zaczęły rosnąć
i mogą być dużo większe.
Ja też wolę bukietówki niż ogrodowe, choć szkoda że nie mają takich ładnych kolorków i kształtów kwiatów jak te ostatnie. Ogrodówki
nawet u mnie gorzej rosną, bo jest dla nich niestety za sucho latem choć im leję tony wody. A bukietówki są bardziej wytrzymałe na
suszę. W tym roku pięknie mi kwitnie też ogrodowa choć strajkowała przez kilka lat.

Obrazek

Czekam na widok Twojego szpaleru Anabellek. To jedna z piękniejszych bukietowych. ;:138
Buziaczki ;:196

A na ten kolejny pochmurny i mokry dzień wkleję kilka kwiatków w bardzo cieplutkich kolorkach. Akurat wczoraj wieczorem mieliśmy promyk
słoneczka i udało mi się je sfotografować. nastepny i chyba już ostatni mój liliowiec zakwitł bo młodziutkie jeszcze się nie kwapią na kwiaty.
'Shibui Splendor' ma duże i bardzo gofrowate kwiaty w ładnym słonecznym kolorku.

Obrazek

No cóż, nie ma falbanki ani kolorowego obrzeża bo to stara odmiana. Ale nie wszystko można mieć. Ja tam mu wybaczam :;230

Obrazek

Jeżówka 'Pink Poodle' to za to jedna z nowości i wygląda na to że będzie jeszcze lepiej kwitnąć niż w zeszłym roku. Przynajmniej tak
się zapowiada po ilości pąków gotowych do wybuchu.

Obrazek

I na koniec niezmordowana jak dotąd róża 'Polka' o cieplutkich kolorkach.

Obrazek

Pozdrowionka :wit
Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22

Post »

Liliowiec świetnie wygląda na tle tych bordowych liści, ale w zestawieniach kolorystycznym ty jesteś mistrzynią ;:180
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:wit

Fajnie że można tak kupić śliczną hortensję ! I cena atrakcyjna - bo tutaj ceny okazów na pniu (np. róż) są dość wyśrubowane... :roll:
Ismene też wsadzałam do doniczki gdzieś pod koniec lutego, ale u mnie dużo zimniej, więc na kwiaty to muszę jeszcze poczekac ;:224
No i 'Polka' ;:167
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34

Post »

Wiesiu piękne ujęcie jeżówki, już się nie mogę doczekać kiedy zakwitną ;:65 mnie też sporo pąków, ale do wybuchu im jeszcze daleko :?
Ponk Poodle jest piękną odmianą, ciekawe jak wystrzeli do pełności z tego pąka?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”