Mój ogród, moja miłość - Ilona 2715

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mój ogród, moja miłość - Ilona 2715

Post »

Ilonko , ja nie mogę , coś pięknego i w kolorach i płatkach :shock: .

Gdzie Ty zaopatrujesz się w tak cudne odmiany , możesz mi zdradzić ?

Gdybyś ogłosiła konkurs na najpiękniejszego , to wybór byłby na pewno trudny , wszak wszystkie mają w sobie to coś ;:108 .
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ida mam je pierwszy sezon, mam nadzieję, że mi się rozmnożą, ale te nowe małe cebulki będą kwitły dopiero za dwa lata.
Jagódko mam je jak zresztą większość tu na forum od naszej forumowiczki Anitki i trochę też od Stasia, oczywiście w przyszłym sezonie chcę powiększyć tę kolekcję jest jeszcze tyle śliczności na które choruję, że szkoda gadać, no cóż pewnie moje trawniki znów się zmniejszą.

Niestety zdjęcia nie do końca odźwierciedlają rzeczywisty kolor, choć niektóre wydają się podobne, tak naprawdę były zupełnie inne, najgorzej jest uchwycić kolor czerwony.
Awatar użytkownika
Jagusia
1000p
1000p
Od: 24 lis 2007, o 18:02
Kontakt:

Post »

gratuluję :) Piękna kolekcja. Próbowałam wybrać ten najpiękniejszy ale się nie udało :D
A możesz pokazać jak one ci rosną? Taka kolekcja to potrzebuje chyba dużo miejsca....
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Awatar użytkownika
bonia244
1000p
1000p
Od: 19 lis 2010, o 08:18
Kontakt:

Post »

:wit Ilonko szczękę zbieram z klawiatury piękne, boskie, urocze .... i tak w nieskończoność można pisać o tych cudach jakie pokazałaś :shock: :shock: :shock: Zgodzę się z przedmówczyniami ze nie można wybrać faworyta bo wszystkie mieczyki są śliczne ;:108 pokaż jak wkomponowane są w Twój śliczny ogród ;:224
Awatar użytkownika
Anitaaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 maja 2008, o 14:16
Kontakt:

Post »

Poprawiam :wink:
ZB x BI, Krzyżówka
Obrazek

Harlequin

Obrazek
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzięki Anitko za poprawki myślę, że więcej "byków" :;230 znajdziesz, ale poprawiaj jak oczywiście możesz ;:196
Jagusiu, Bożenko a ja juz mam swojego faworyta, a raczej kilka, ale jeszcze nie wszystkie rozkwitły więc poczekam, a potem Wam zdradzę :heja. Pokażę jak rosną obiecuję, jak zrobię zdjęcia, tyle ich robię, a jednak ciągle coś mi ucieka ;:14
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37

Post »

Ilonko widzę ,że i Ty zachorowałaś na mieczyki.
Są bajecznie kolorowe i faktycznie niektóre kolory i ich odcienie ciężko uchwycić aparatem. Często robię zdjęcia w ciągu dnia a wieczorem maleńka powtórka i czasami te wieczorne lepiej oddają prawdziwy kolor.
Aptenia od Ciebie dziś zakwitła ( przesyłka z 17.08) jako gratisik czyli szczerze i z dobrej ręki.
Pozdrawiam
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Normalnie odebrało mi mowę :shock:
Bardzo lubię mieczyki, ale nie przypuszczałam, że potrafią mieć takie "frywolne" kwiatki.
Gratuluje kolekcji i podziwiam Cię, że potrafiłaś zgromadzić je w tak krótkim czasie ;:180
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Krysiu ja również "latam" z aparatem o różnych porach dnia :;230, aby uchwycić jak nalepiej piękno naszych kochanych roślinek, bardzo się cieszę, że zakwitła Ci aptenia :tan
Iwonko ja też je bardzo lubię, a ile jest jeszcze takich o których marzę, szkoda tylko, że działka nie jest z "gumy" :;230
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37

Post »

Ilonko to prawda,że działka z gumy nie jest a ja do tego lubię byliny rosnące w dużych kępach i do tego powtórzenie danej odmiany w innym miejscu lub zaraz obok jako tło dla danej kompozycji.
U nas dziś znów pada i coraz więcej roślin krzyczy dość !!!
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wstawiam obiecane zdjęcie (choć nie za bardzo mi wyszło) pokazujące jak rosną moje mieczyki, aż tyle miejsca to one nie zajmują, są posadzone w grupach po kilkanaście sztuk, przekwitające ścinam, a rozkwitające uwieczniam na fotkach, tu jest sześć takich kęp trzy z przodu i trzy z tyłu, zielono jest cały czas, tylko kwiatki się zmieniają. Pomiędzy nimi wysiałam aksamitki, ponoć dobrze to robi mieczykom, gdyż ich zapach odstrasza szkodniki i chyba coś prawdy w tym jest, bo są naprawdę zdrowe. Oczywiście mam już nową koncepcję na następny rok, ale zobaczymy.

Obrazek

A dzisiaj kwitnące floksy
Obrazek

I trochę spóżniona lilia, ale jak dla mnie przecudna
Obrazek
Awatar użytkownika
Jagusia
1000p
1000p
Od: 24 lis 2007, o 18:02
Kontakt:

Post »

Faktycznie spóźniona ale jaka śliczna. To nawet dobrze że spóźniona- wszystkie już przekwitły a ona cieszy oczy...
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Awatar użytkownika
paola1a
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 paź 2010, o 22:25

Post »

Ilonko tak pięknych mieczyków nie widziałam jak żyje Ja z nich zrezygnowałam bo za dużo trudu z ich podpieraniem żeby się nie pokładały Ale patrząc na Twoje jednak żałuje
Paulina
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Paulinko, ja też miałam takie obawy więc czytałam, pytałam, i znów czytałam, aż czasami głowa mnie bolała, ale się udało, jak to mówią strach ma wielkie oczy, fakt trochę trzeba przy nich porobić, ale czy nie warto dla takich widoków (zdjęcie poniżej). Jeśli chodzi o moczenie i opryski to w wątku naszej Anitki wszystko znajdziesz, a zapytać też możesz na pewno Ci odpowie, a jeśli chodzi o przewracanie to w zasadzie po przeczytaniu rad Krysi zaczęłam je trochę kopcować i stoją, nie za mocno bo, to pierwsze moje doswiadczenie z nimi, ale myślę że za rok już będę mądrzejsza, przynajmniej mam taką nadzieję.

Koktail nr 2
Obrazek
Awatar użytkownika
zuzia55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 kwie 2008, o 21:26

Post »

pw
Zablokowany