.
 .Gdzie Ty zaopatrujesz się w tak cudne odmiany , możesz mi zdradzić ?
Gdybyś ogłosiła konkurs na najpiękniejszego , to wybór byłby na pewno trudny , wszak wszystkie mają w sobie to coś
 .
 .
 .
 . .
 .

Piękna kolekcja. Próbowałam wybrać ten najpiękniejszy ale się nie udało
 Piękna kolekcja. Próbowałam wybrać ten najpiękniejszy ale się nie udało 

Ilonko szczękę zbieram z klawiatury piękne, boskie, urocze .... i tak w nieskończoność można pisać o tych cudach jakie pokazałaś
 Ilonko szczękę zbieram z klawiatury piękne, boskie, urocze .... i tak w nieskończoność można pisać o tych cudach jakie pokazałaś   

Zgodzę się z przedmówczyniami ze nie można wybrać faworyta bo wszystkie mieczyki są śliczne
 Zgodzę się z przedmówczyniami ze nie można wybrać faworyta bo wszystkie mieczyki są śliczne    pokaż jak wkomponowane są w Twój śliczny ogród
 pokaż jak wkomponowane są w Twój śliczny ogród  

znajdziesz, ale poprawiaj jak oczywiście możesz
 znajdziesz, ale poprawiaj jak oczywiście możesz   
  . Pokażę jak rosną obiecuję, jak zrobię zdjęcia,  tyle ich robię, a jednak ciągle coś mi ucieka
. Pokażę jak rosną obiecuję, jak zrobię zdjęcia,  tyle ich robię, a jednak ciągle coś mi ucieka  

, aby uchwycić jak nalepiej piękno naszych kochanych roślinek, bardzo się cieszę, że zakwitła Ci aptenia
, aby uchwycić jak nalepiej piękno naszych kochanych roślinek, bardzo się cieszę, że zakwitła Ci aptenia