Ogródek AGNESS cz.12

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
hala67
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2011, o 22:12
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek AGNESS cz.12

Post »

Aguś, jak wiesz jestem wielbicielką lilii i liliowców. Twoja kolekcja rzuca mnie na kolana. Długo będę musiała walczyć, żeby wyrównać Twój stan posiadania. Zauroczyły mnie również floksy i ich wielobarwność. Widok z Twojego ogródka bardzo cieszy moje oczy.
Pozdrawiam Hala
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aguś lilie masz cudowne ;:215 ;:oj Garden Affaire nieziemsko piękna , wyobrażam sobie jak pachnie no i spisałam jako nr na liste jesiennych zakupów ;:224 dopisałam też Flore Pleno i Citronelle ;:224 Masz też sporą kolekcję floksów i tak się zastanawiam gdzie Ty to wszystko mieścisz :;230 no a jakby nie było coś jeszcze od czasu do czasu dosadzasz , sprytna jesteś ;:180
Awatar użytkownika
bodzia3012
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2009, o 08:41

Post »

Agnieszko ale piękne lilie i jakie okazałe ;:138 ;:138
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Aniu u mnie też internet jest głównym źródłem zakupów . Lilie zamawiam w Lilypolu :D Te wymienione przez Ciebie też stamtąd są :D

Irenko bardzo dziękuję Ci za miłe słowa ;:196 Naprawdę cieszę się, że podobają Ci się moje fotki i widoczki :D

Dorotko , naprawdę pachnie bajecznie. Szczególnie wieczorami, siedzę na tarasie albo huśtawce i napawam się tym zapachem :D

Grażynko oj boskie, boskie.....ja już kombinuję jak to zrobić , żeby wcisnąć kilka niskich liliowców na rabatę bylinową :lol: Ale to będą z tych co już mam, bo muszę je gdzieś przesadzić....za bardzo są zagłuszone przez sąsiednie rośliny....

Grażynko 22 no troszkę faktycznie się nazbierało, ale więcej już nie będzie, bo miejsca brak. Kilka odmian muszę przesadzić po kwitnieniu, i mam prawdziwy problem gdzie je wcisnąć :roll:

Izuś tak dużo lilii jest podobnych do siebie, różnią się tylko drobnymi szczegółami, że mnie jest trudno na 100% dopasować nazwę do rośliny. Swoją kupiłam pod tą nazwą, sprawdzałam w necie, wydaje się, ze wszystko gra, ale całkowitej pewności nie mam nigdy :roll: :lol:

Aguś niech Ci się nie śnią, tylko przyjeżdżaj, to ukopiemy :D Lilie zimowały w gruncie....i bez pierzynki :lol:

Moniś Cotr d,Azur to wspaniała odmiana lilii. Na żadnej innej nie widziałam takiej ilości kwiatów. W zeszłym roku miała 24 kwiaty na łodydze, to byłą ogromna kwiecista kula . Miałam takie 2. W tym roku ma mniej kwiatów, bo cebula się podzieliła, ale i tak przepięknie kwitnie :D

Maryniu dziękuję :D pachnie naprawdę super, uwielbiam wieczorami siedzieć na tarasie w tym aromacie.

Muszę podzielić posta, bo mimika mi się skończyła :;230
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aguś dziękuję ;:196 Zapach roznosi się naprawdę daleko, szczególnie wieczorem :D

Nutko witaj :wit Te dwie lilijki akurat nie pachną, ale faktycznie są śliczne :D Ale inne wspaniale perfumują ogród :D

Madziu to pewnie takie wrażenie na fotkach, floksy są bardzo wysokie. Mają około 140 cm. Większość mam takich wysokich, tylko 2 odmiany są niższe, mają mniej niż 100cm. Większość ma 3 rok. Kilka jest starszych kęp...

Halinko dziękuję Ci bardzo. Takie słowa naprawdę bardzo cieszą. To takie miłe, ze to co robimy podoba się nie tylko nam :D Lilie kocham od zawsze , tak, że troszkę się nazbierało. Liliowce sadzę dopiero od niedawna, wcześniej miałam tylko 2 popularne odmiany, nawet nie wiedziałam, ze tyle ich jest i to takich pięknych :lol:

Elu Gardenka mnie zauroczyła na maxa, jest przepiękna, taka elegancka, ogromne kwiaty.....no i zapach...cudo :D Naprawdę bardzo ją polecam. Nie mogę odżałować, że po tej zimie pozostała tylko jedna cebula. ale też sobie dokupię, zeby z powrotem była kępa . Flore Pleno, też wspaniała, bardzo rozgałęziona, z mnóstwem ślicznych , pełnych kwiatów. Wygląda jak drzewko :lol:
Z tym mieszczeniem się.....to ja sama zastanawiam się jak mieszczę jeszcze nowe rośliny. Cały czas wydaje mi się, że jest tak strasznie ciasno.....ale znów coś dokupuję i miejsce się znajduje :;230

Bożenko dziękuję ;:196 Cieszę się, ze podobają Ci się. To moje ukochane rośliny :D

Dalsza odsłona lilijek :D
NN
Obrazek

Obrazek

Pollyanna
Obrazek

Lilia Królewska
Obrazek

Obrazek

Netty,s Pride
Obrazek

Obrazek

Koreus
Obrazek

Obrazek

NN
Obrazek

Obrazek

Tresor
Obrazek

Red Dutch
Obrazek
Awatar użytkownika
Nutka81
1000p
1000p
Od: 13 maja 2010, o 13:01
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ależ kolory...ten pomarańczowy aż razi w oczy :tan Nawet brak zapachu nie jest w stanie odebrać im choć odrobiny uroku ;:180
Pozdrawiamy! Małgosia i Nutka :wit
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Koniec mimiki....... :;230 .....toś trafnie określiła........ :;230
Lilijki cudne są zawsze.
A do tego jak pachną to aż człowiek odlatuje od tego zapachu. ;:170
Moje też się starają, tylko zaczęło padać i kto wie jak długo jeszcze będą cieszyć.
A balkonik wszystkich nie pomieści. :cry:
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Ja z tą mimiką też zawsze mam problemy :lol:
Agnisiu, liliowcowa kolekcja całkiem pokaźna ;:215 A te lilijki ... Moje wszystkie załatwił przymrozek, to pozostaje mi tylko podziwiać te w forumowych ogrodach. A u Ciebie jest co podziwiać ;:138
dawidbanan
---
Od: 29 cze 2009, o 13:22

Post »

Agnieszko, masz przepiękne lilie! ;:oj
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Agness, Cote de Azur dla mnie absolutnie rządzi ;:172 cudo kolorek ;:oj Mam lilie pierwszy raz ale juz wiem, ze na stałe zagoszczą w moim ogrodzie ;:173 świetność uzupełniają rabaty, a wręcz królują ponad nimi ;:170
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2011, o 07:34

Post »

Masz cudowne lilie! :D

...i bardzo dziękuję, że się wpisałaś w moim wątku, bo dzięki temu się zorientowałam, że przegapiłam otwarcie przez Ciebie nowej części. :oops: Dwunasta część to naprawdę robi wrażenie...pocieszam się, że u mnie przy 12 części też będzie taki piękny busz na rabatach :)
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nutko zgadza się ten pomarańcz jest dosłownie fluorescencyjny , z daleka przyciąga wzrok :D

Grażynko czasami się czuję jakbym sobie botoks wstrzyknęła, za mało mi minek :wink: :lol:
U mnie do tej pory upały i praktycznie zero deszczu. Wczoraj się ochłodziło i nocą wreszcie popadało .

Izuniu przydałby się troszkę większy limit minek....choćby 10 więcej :lol:
Izuniu strasznie żal tych pomrozowych strat. Na szczęście majowy przymrozek zniszczył tylko tegoroczne kwitnienie, a cebule będą ładnie przyrastały i pięknie zakwitną w przyszłym roku, ale żal tegorocznych widoków. U mnie na szczęście do tego nie doszło. Zimą niestety wypadło mi kilka odmian lilii, ale mówi się trudno.....może uda mi się odkupić ulubione odmiany...

Dawidku dziękuję, to moje ukochane kwiaty :D

Kasiu to naprawdę wspaniała lilia, a kwitnie tak obficie, ze na żadnej innej nie widziałam takiej masy kwiatów. W zeszłym roku miała 25 kwiatów na jednej łodydze.....to był widok niesamowity......ogromna kwiatowa kula :D
Na sadzenie lilii namawiam wszystkich, tych kwiatów chyba nie da się nie pokochać ....piękne....no i ten zapach :D

Ewuś cieszę się, ze jesteś :D Twój ogródek tak błyskawicznie powstaje, ze za chwilę będziesz miała busz....nawet się nie obejrzysz :D
Awatar użytkownika
lucy09
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 sie 2008, o 15:02

Post »

Agnieszko, coś mnie odrzuciło od pisania w wątkach, co nie znaczy, że nie bywam u was. Przeciwnie odskakuje zawsze wszystkie ulubione ogrody i twój jest wśród nich. Zakochałam sie w liliach a tych u ciebie wiele. Najładniejsza- KRÓLEWSKA.
Pisałaś o umierającej Elektrze, ja bym ją wysadziła do doniczki i trochę pochuchała na nią. Moja w ogóle nie tworzy jeszcze dzieci. Myślę, że dopiero w przyszłym roku będę mogła ją podzielić. W razie czego wiesz gdzie masz jej szukać- u mnie. :D
Awatar użytkownika
izabella1004
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 kwie 2008, o 08:57

Post »

Agnieszko co to za sliczny floks bialy z tym rozowym oczkiem ?
Pozdrawiam Izabella

Ogród Izabelli
Luki10
200p
200p
Od: 25 cze 2011, o 16:23

Post »

Jak ja uwielbiam lipiec i te rozkwitające lilie i liliowce. Masz piękną kolekcje, jest co podziwiać. Szkoda, że u mnie w okolicy praktycznie nikt nie dba o ogród, a spotkanie lili graniczy z cudem, jedyne co to rdzawe liliowce.
Pozdrawiam Łukasz!
Ogród Łukasza
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”