Ogródek AGNESS cz.12
- hala67
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 1 paź 2011, o 22:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogródek AGNESS cz.12
Aguś, jak wiesz jestem wielbicielką lilii i liliowców. Twoja kolekcja rzuca mnie na kolana. Długo będę musiała walczyć, żeby wyrównać Twój stan posiadania. Zauroczyły mnie również floksy i ich wielobarwność. Widok z Twojego ogródka bardzo cieszy moje oczy.
Pozdrawiam Hala
Aguś lilie masz cudowne
Garden Affaire nieziemsko piękna , wyobrażam sobie jak pachnie no i spisałam jako nr na liste jesiennych zakupów
dopisałam też Flore Pleno i Citronelle
Masz też sporą kolekcję floksów i tak się zastanawiam gdzie Ty to wszystko mieścisz
no a jakby nie było coś jeszcze od czasu do czasu dosadzasz , sprytna jesteś 
- bodzia3012

- Od: 10 wrz 2009, o 08:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Agnieszko ale piękne lilie i jakie okazałe

- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Aniu u mnie też internet jest głównym źródłem zakupów . Lilie zamawiam w Lilypolu
Te wymienione przez Ciebie też stamtąd są
Irenko bardzo dziękuję Ci za miłe słowa
Naprawdę cieszę się, że podobają Ci się moje fotki i widoczki
Dorotko , naprawdę pachnie bajecznie. Szczególnie wieczorami, siedzę na tarasie albo huśtawce i napawam się tym zapachem
Grażynko oj boskie, boskie.....ja już kombinuję jak to zrobić , żeby wcisnąć kilka niskich liliowców na rabatę bylinową
Ale to będą z tych co już mam, bo muszę je gdzieś przesadzić....za bardzo są zagłuszone przez sąsiednie rośliny....
Grażynko 22 no troszkę faktycznie się nazbierało, ale więcej już nie będzie, bo miejsca brak. Kilka odmian muszę przesadzić po kwitnieniu, i mam prawdziwy problem gdzie je wcisnąć
Izuś tak dużo lilii jest podobnych do siebie, różnią się tylko drobnymi szczegółami, że mnie jest trudno na 100% dopasować nazwę do rośliny. Swoją kupiłam pod tą nazwą, sprawdzałam w necie, wydaje się, ze wszystko gra, ale całkowitej pewności nie mam nigdy
Aguś niech Ci się nie śnią, tylko przyjeżdżaj, to ukopiemy
Lilie zimowały w gruncie....i bez pierzynki
Moniś Cotr d,Azur to wspaniała odmiana lilii. Na żadnej innej nie widziałam takiej ilości kwiatów. W zeszłym roku miała 24 kwiaty na łodydze, to byłą ogromna kwiecista kula . Miałam takie 2. W tym roku ma mniej kwiatów, bo cebula się podzieliła, ale i tak przepięknie kwitnie
Maryniu dziękuję
pachnie naprawdę super, uwielbiam wieczorami siedzieć na tarasie w tym aromacie.
Muszę podzielić posta, bo mimika mi się skończyła
Irenko bardzo dziękuję Ci za miłe słowa
Dorotko , naprawdę pachnie bajecznie. Szczególnie wieczorami, siedzę na tarasie albo huśtawce i napawam się tym zapachem
Grażynko oj boskie, boskie.....ja już kombinuję jak to zrobić , żeby wcisnąć kilka niskich liliowców na rabatę bylinową
Grażynko 22 no troszkę faktycznie się nazbierało, ale więcej już nie będzie, bo miejsca brak. Kilka odmian muszę przesadzić po kwitnieniu, i mam prawdziwy problem gdzie je wcisnąć
Izuś tak dużo lilii jest podobnych do siebie, różnią się tylko drobnymi szczegółami, że mnie jest trudno na 100% dopasować nazwę do rośliny. Swoją kupiłam pod tą nazwą, sprawdzałam w necie, wydaje się, ze wszystko gra, ale całkowitej pewności nie mam nigdy
Aguś niech Ci się nie śnią, tylko przyjeżdżaj, to ukopiemy
Moniś Cotr d,Azur to wspaniała odmiana lilii. Na żadnej innej nie widziałam takiej ilości kwiatów. W zeszłym roku miała 24 kwiaty na łodydze, to byłą ogromna kwiecista kula . Miałam takie 2. W tym roku ma mniej kwiatów, bo cebula się podzieliła, ale i tak przepięknie kwitnie
Maryniu dziękuję
Muszę podzielić posta, bo mimika mi się skończyła
- AGNESS

Aguś dziękuję
Zapach roznosi się naprawdę daleko, szczególnie wieczorem
Nutko witaj
Te dwie lilijki akurat nie pachną, ale faktycznie są śliczne
Ale inne wspaniale perfumują ogród
Madziu to pewnie takie wrażenie na fotkach, floksy są bardzo wysokie. Mają około 140 cm. Większość mam takich wysokich, tylko 2 odmiany są niższe, mają mniej niż 100cm. Większość ma 3 rok. Kilka jest starszych kęp...
Halinko dziękuję Ci bardzo. Takie słowa naprawdę bardzo cieszą. To takie miłe, ze to co robimy podoba się nie tylko nam
Lilie kocham od zawsze , tak, że troszkę się nazbierało. Liliowce sadzę dopiero od niedawna, wcześniej miałam tylko 2 popularne odmiany, nawet nie wiedziałam, ze tyle ich jest i to takich pięknych
Elu Gardenka mnie zauroczyła na maxa, jest przepiękna, taka elegancka, ogromne kwiaty.....no i zapach...cudo
Naprawdę bardzo ją polecam. Nie mogę odżałować, że po tej zimie pozostała tylko jedna cebula. ale też sobie dokupię, zeby z powrotem była kępa . Flore Pleno, też wspaniała, bardzo rozgałęziona, z mnóstwem ślicznych , pełnych kwiatów. Wygląda jak drzewko
Z tym mieszczeniem się.....to ja sama zastanawiam się jak mieszczę jeszcze nowe rośliny. Cały czas wydaje mi się, że jest tak strasznie ciasno.....ale znów coś dokupuję i miejsce się znajduje
Bożenko dziękuję
Cieszę się, ze podobają Ci się. To moje ukochane rośliny 
Dalsza odsłona lilijek
NN

Pollyanna

Lilia Królewska

Netty,s Pride

Koreus

NN

Tresor

Red Dutch

Nutko witaj
Madziu to pewnie takie wrażenie na fotkach, floksy są bardzo wysokie. Mają około 140 cm. Większość mam takich wysokich, tylko 2 odmiany są niższe, mają mniej niż 100cm. Większość ma 3 rok. Kilka jest starszych kęp...
Halinko dziękuję Ci bardzo. Takie słowa naprawdę bardzo cieszą. To takie miłe, ze to co robimy podoba się nie tylko nam
Elu Gardenka mnie zauroczyła na maxa, jest przepiękna, taka elegancka, ogromne kwiaty.....no i zapach...cudo
Z tym mieszczeniem się.....to ja sama zastanawiam się jak mieszczę jeszcze nowe rośliny. Cały czas wydaje mi się, że jest tak strasznie ciasno.....ale znów coś dokupuję i miejsce się znajduje
Bożenko dziękuję
Dalsza odsłona lilijek
NN

Pollyanna

Lilia Królewska

Netty,s Pride

Koreus

NN

Tresor

Red Dutch

- Nutka81
- 1000p

- Od: 13 maja 2010, o 13:01
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ależ kolory...ten pomarańczowy aż razi w oczy
Nawet brak zapachu nie jest w stanie odebrać im choć odrobiny uroku 
Pozdrawiamy! Małgosia i Nutka 
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Koniec mimiki.......
.....toś trafnie określiła........
Lilijki cudne są zawsze.
A do tego jak pachną to aż człowiek odlatuje od tego zapachu.
Moje też się starają, tylko zaczęło padać i kto wie jak długo jeszcze będą cieszyć.
A balkonik wszystkich nie pomieści.
Lilijki cudne są zawsze.
A do tego jak pachną to aż człowiek odlatuje od tego zapachu.
Moje też się starają, tylko zaczęło padać i kto wie jak długo jeszcze będą cieszyć.
A balkonik wszystkich nie pomieści.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- chatte
- Przyjaciel Forum

- Od: 19 paź 2006, o 08:52
Ja z tą mimiką też zawsze mam problemy
Agnisiu, liliowcowa kolekcja całkiem pokaźna
A te lilijki ... Moje wszystkie załatwił przymrozek, to pozostaje mi tylko podziwiać te w forumowych ogrodach. A u Ciebie jest co podziwiać 
Agnisiu, liliowcowa kolekcja całkiem pokaźna
-
dawidbanan
- ---
- Od: 29 cze 2009, o 13:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Agnieszko, masz przepiękne lilie! 
- robaczek_Poznan

- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Agness, Cote de Azur dla mnie absolutnie rządzi
cudo kolorek
Mam lilie pierwszy raz ale juz wiem, ze na stałe zagoszczą w moim ogrodzie
świetność uzupełniają rabaty, a wręcz królują ponad nimi 
- gajowa

- Od: 11 maja 2011, o 07:34
Masz cudowne lilie!
...i bardzo dziękuję, że się wpisałaś w moim wątku, bo dzięki temu się zorientowałam, że przegapiłam otwarcie przez Ciebie nowej części.
Dwunasta część to naprawdę robi wrażenie...pocieszam się, że u mnie przy 12 części też będzie taki piękny busz na rabatach 
...i bardzo dziękuję, że się wpisałaś w moim wątku, bo dzięki temu się zorientowałam, że przegapiłam otwarcie przez Ciebie nowej części.
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Moje wątki
- AGNESS

Nutko zgadza się ten pomarańcz jest dosłownie fluorescencyjny , z daleka przyciąga wzrok
Grażynko czasami się czuję jakbym sobie botoks wstrzyknęła, za mało mi minek
U mnie do tej pory upały i praktycznie zero deszczu. Wczoraj się ochłodziło i nocą wreszcie popadało .
Izuniu przydałby się troszkę większy limit minek....choćby 10 więcej
Izuniu strasznie żal tych pomrozowych strat. Na szczęście majowy przymrozek zniszczył tylko tegoroczne kwitnienie, a cebule będą ładnie przyrastały i pięknie zakwitną w przyszłym roku, ale żal tegorocznych widoków. U mnie na szczęście do tego nie doszło. Zimą niestety wypadło mi kilka odmian lilii, ale mówi się trudno.....może uda mi się odkupić ulubione odmiany...
Dawidku dziękuję, to moje ukochane kwiaty
Kasiu to naprawdę wspaniała lilia, a kwitnie tak obficie, ze na żadnej innej nie widziałam takiej masy kwiatów. W zeszłym roku miała 25 kwiatów na jednej łodydze.....to był widok niesamowity......ogromna kwiatowa kula
Na sadzenie lilii namawiam wszystkich, tych kwiatów chyba nie da się nie pokochać ....piękne....no i ten zapach
Ewuś cieszę się, ze jesteś
Twój ogródek tak błyskawicznie powstaje, ze za chwilę będziesz miała busz....nawet się nie obejrzysz 
Grażynko czasami się czuję jakbym sobie botoks wstrzyknęła, za mało mi minek
U mnie do tej pory upały i praktycznie zero deszczu. Wczoraj się ochłodziło i nocą wreszcie popadało .
Izuniu przydałby się troszkę większy limit minek....choćby 10 więcej
Izuniu strasznie żal tych pomrozowych strat. Na szczęście majowy przymrozek zniszczył tylko tegoroczne kwitnienie, a cebule będą ładnie przyrastały i pięknie zakwitną w przyszłym roku, ale żal tegorocznych widoków. U mnie na szczęście do tego nie doszło. Zimą niestety wypadło mi kilka odmian lilii, ale mówi się trudno.....może uda mi się odkupić ulubione odmiany...
Dawidku dziękuję, to moje ukochane kwiaty
Kasiu to naprawdę wspaniała lilia, a kwitnie tak obficie, ze na żadnej innej nie widziałam takiej masy kwiatów. W zeszłym roku miała 25 kwiatów na jednej łodydze.....to był widok niesamowity......ogromna kwiatowa kula
Na sadzenie lilii namawiam wszystkich, tych kwiatów chyba nie da się nie pokochać ....piękne....no i ten zapach
Ewuś cieszę się, ze jesteś
Agnieszko, coś mnie odrzuciło od pisania w wątkach, co nie znaczy, że nie bywam u was. Przeciwnie odskakuje zawsze wszystkie ulubione ogrody i twój jest wśród nich. Zakochałam sie w liliach a tych u ciebie wiele. Najładniejsza- KRÓLEWSKA.
Pisałaś o umierającej Elektrze, ja bym ją wysadziła do doniczki i trochę pochuchała na nią. Moja w ogóle nie tworzy jeszcze dzieci. Myślę, że dopiero w przyszłym roku będę mogła ją podzielić. W razie czego wiesz gdzie masz jej szukać- u mnie.
Pisałaś o umierającej Elektrze, ja bym ją wysadziła do doniczki i trochę pochuchała na nią. Moja w ogóle nie tworzy jeszcze dzieci. Myślę, że dopiero w przyszłym roku będę mogła ją podzielić. W razie czego wiesz gdzie masz jej szukać- u mnie.
- izabella1004

- Od: 18 kwie 2008, o 08:57
Agnieszko co to za sliczny floks bialy z tym rozowym oczkiem ?
-
Luki10
- 200p

- Od: 25 cze 2011, o 16:23
Jak ja uwielbiam lipiec i te rozkwitające lilie i liliowce. Masz piękną kolekcje, jest co podziwiać. Szkoda, że u mnie w okolicy praktycznie nikt nie dba o ogród, a spotkanie lili graniczy z cudem, jedyne co to rdzawe liliowce.
Pozdrawiam Łukasz!
Ogród Łukasza
Ogród Łukasza