Ogródek AGNESS cz. 5
- mariasen
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 paź 2006, o 21:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogródek AGNESS cz. 5
Agnieszko, jak się nazywa roślinka z na ostatnim zdjęciu? 

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Monś przyznam się , że widząc po zimie krzaczki azalii nie sądziłam , że w ogóle zakwitną, myślałam, że wszystkie pąki przemarznięte, ale na szczęście zakwitły wszystkie, ale niestety niezbyt obficie. Mam nadzieję., że w przyszłym roku będzie lepiej.
Zenku bardzo dziękuję
roślinki skalne to moje ulubione, chociaż chyba nie ma rośliny, która całkiem mi się nie podoba
Wiesiu dziękuję za słoneczko
ja jestem bardzo ciekawa jak u mnie z hortensjami, czy będą ładnie kwitły, nigdy nie było z tym problemu, ale po tej zimie to już niczego nie jestem pewna
Krysiu lubię i to bardzo
skalniaczki to moje ukochane roślinki
Marylu u mnie na szczęście więcej było słońca niż deszczu, tok, że roślinki i dobrze podlane i wygrzane słoneczkiem
Grażynko napiszę na PW.
Witaj Alinko, dziękuję i zapraszam o każdej porze dnia i nocy
Geniu u mnie przezimowała tylko 1, ale teraz dokupiłam sobie jeszcze 4 i mam nadzieję, że przetrwają. Oby pięknie świeciło słoneczko to i roślinki będą lepiej się czuły. Na przyszłą zimę moim lewizjom zrobię daszki z butli, mam nadzieję, że dzięki temu wszystkie przetrwają .
Majeczko ten kwiatuszek to MAZUS .
Zenku bardzo dziękuję

Wiesiu dziękuję za słoneczko

Krysiu lubię i to bardzo

Marylu u mnie na szczęście więcej było słońca niż deszczu, tok, że roślinki i dobrze podlane i wygrzane słoneczkiem

Grażynko napiszę na PW.
Witaj Alinko, dziękuję i zapraszam o każdej porze dnia i nocy

Geniu u mnie przezimowała tylko 1, ale teraz dokupiłam sobie jeszcze 4 i mam nadzieję, że przetrwają. Oby pięknie świeciło słoneczko to i roślinki będą lepiej się czuły. Na przyszłą zimę moim lewizjom zrobię daszki z butli, mam nadzieję, że dzięki temu wszystkie przetrwają .
Majeczko ten kwiatuszek to MAZUS .
-
- Od: 10 lis 2008, o 00:31
Aguś Rh i azalie w energetycznych kolorkach! Mrożna i długa zima nie przysłużyła się ich obfitemu kwitnieniu ale co zrobić.
Kaśka

-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 21 sie 2009, o 20:41
WITAJ AGNIESZKO!
Ja też najbardziej lubię rośliny skalne - na nie wydam ostatnie pięniądze jak
widzę jakiś okaz
Ja też najbardziej lubię rośliny skalne - na nie wydam ostatnie pięniądze jak
widzę jakiś okaz

- tu.ja
- Od: 21 lip 2008, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Muszę przyłączyć się do chóru zachwytów. Azalie i rh cudne! Skalniaczki też lubię jak wszystkie inne ogrodowe "maluszki".
Roślinki od Ciebie dostały swoją rabatkę (nową
).
Roślinki od Ciebie dostały swoją rabatkę (nową

- AGNESS
- anulka
- Przyjaciel Forum
- Od: 23 mar 2007, o 21:26
Ale kolorowo u Ciebie
Pięknie Ci wszystkie kwiaty kwitną.U mnie azalie dopiero w pąkach.Te białe kwiatki to chyba tawułka?Ja własnie tez kupiłam krzaczek.Chociaz nie przepadam za białymi kwiatami to te kwiatki wyjątkowo mi się pdobają.
Agus napisz mi ,jak Ty kontrolujesz trawę przy tych rabatkach? Czy co jakis czas łopatą regulujesz brzegi?Ja własnie cos takiego robię ,ale jakos tego nie widzę

Agus napisz mi ,jak Ty kontrolujesz trawę przy tych rabatkach? Czy co jakis czas łopatą regulujesz brzegi?Ja własnie cos takiego robię ,ale jakos tego nie widzę

- grazka24
- Od: 19 maja 2010, o 13:21
Chyba wyszło to wklejanie.Miniaturka , ale spróbuje większe.Otwieram nowy wątek " słoneczne rabatki w ogródku Grażki". Mój OGRÓDEK jest mały , ale sprawia mi wiele radości i bardzo odstresowuje po dniu pracy. dziękuję Agness za inspirację i pozdrawiam wszystkich
- Alania
- Od: 17 lip 2008, o 21:55
Aguś, piękna tawuła
. Czy to t.Van Houtte'a? Ile lat już ma?

- tara
- Od: 16 mar 2008, o 22:01
cudowny ogród, Rh azalie przepiękne, zachwycająca biała tuwała czy to już tegoroczne zdjęcie, pozdrawiam
- AGNESS
Anuś zgadza się , ten krzew to tawuła
bardzo go lubię, bo jest piękny od wiosny do później jesieni, przebarwia się na wspaniałe rudo-bordowo-złote kolory
A co do brzegów rabat, to robię tak jak Ty, odcinam szpadlem lub nożem, to mi najlepiej pasuje. Wcześniej wkopywałam folię, ale to u mnie nie zdaje egzaminu, ponieważ moje rabaty ciągle zmieniają się ( czyt. powiększają
) a głęboko wkopaną folię bardzo trudno jest usunąć, szczególnie jeśli bliziutko są nasadzenia, tak więc zrezygnowałam z niej.
Grażynko cieszę się, że poradziłaś sobie z wklejaniem zdjęć, poszukam Twojego ogródka i z przyjemnością odwiedzę Cię w nim
Moniś zgadza się
tawuła rośnie u mnie już z 7-8 lat, tak mi się wydaje
Taruś, tawułka tak wygląda w tej chwili, zdjęcia są tegoroczne, kwitnie już ponad 2 tygodnie

A co do brzegów rabat, to robię tak jak Ty, odcinam szpadlem lub nożem, to mi najlepiej pasuje. Wcześniej wkopywałam folię, ale to u mnie nie zdaje egzaminu, ponieważ moje rabaty ciągle zmieniają się ( czyt. powiększają

Grażynko cieszę się, że poradziłaś sobie z wklejaniem zdjęć, poszukam Twojego ogródka i z przyjemnością odwiedzę Cię w nim

Moniś zgadza się

Taruś, tawułka tak wygląda w tej chwili, zdjęcia są tegoroczne, kwitnie już ponad 2 tygodnie

- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ależ urocze zaserwowałaś widoki.
Zieleń piękna, soczysta, taka jak chciałoby się mieć wszędzie.
Pozwolisz, że przysiądę na huśtawce i napatrzę się na kwiaty ?

Zieleń piękna, soczysta, taka jak chciałoby się mieć wszędzie.
Pozwolisz, że przysiądę na huśtawce i napatrzę się na kwiaty ?

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- AGNESS
Liduś dzięki
ja bardzo lubię ten zakątek z tawułą
Huśtawkę obsadziłam kwitnącymi krzewami, właśnie tawułą, migdałkiem i forsycją, (która mi niestety nie zakwitła w tym roku) żeby zawsze było kolorowo wokół niej
Igorze dzięki
ja bardzo lubię korę w ogrodzie, nie dość, że pięknie wygląda, to zaoszczędza mnóstwo pracy przy wyrywaniu zielska 
Grażynko serdecznie zapraszam na huśtawkę
już biegnę z filiżanką kawy 

Igorze dzięki

Grażynko serdecznie zapraszam na huśtawkę