Ogród październikowy, chociaż już trochę chłodny, siąpiący deszczem, chmurkami często zasnuty ale jeszcze cieszy kwitnieniami, kolorami.

Deszcz co kilka dni. Albo kapuśniaczek.
Dalijek mam sporo. I to dzięki nim duzo jeszcze jest kolorów. Ale i dzięki temu, że nie było jeszcze przymrozki oby tak długo i długo było.
Ocia -_oleander_ A możesz sprecyzować dokładniej o jaką ślicznotę ci chodzi ???
Vanilki mma 3.Te 2 starsze już są cudne
W temperaturze niskiej niestety czuć, ze październik. Oj szkoda, ze ciepełka już nie ma.
Beaby-Beatko ;jarha-Halszko Dziękuje.
Oj jest jest jesień i październik. A ja staram się pokazać to co ładniejsze z kolorami. A nie to co byle jakie.
A obo tej niebieskiej szałwi. to tegoroczne nasadzenie hakonek. Na drigi rok powinny by ć ładniejsze i większe.
Locutus-LOKI Och te jesienne porządki. Ciężko do nich się zabrać. I zawsze lepiej pracuje się, jak słoneczko przyświeca.
Ale niestety jego mamy ostatnio deficyt.
Dobrze już tyle masz za sobą.
U mnie jesień dalej bez przymrozków( a już nie raz o tej porze były ) dzięki temu jeszcze mam dużo kwitnień. Dalie jak szalone kwitną.
Co mnie bardzo cieszy.
Ależ ci fajnie, że nie musisz niczego wykopywać. Aż zazdroszczę .
Ja mam ok 23 dali, (mieczyki w większości wykopane i galtonie ) do wykopania, eukomisy i neriny, które teraz zaczynają dopiero u mnie kwitnąc.
Dziwaczka mam tylko jednego też musze wykopać, jeżeli chcę go na drugi rok oglądać.
Ale to wszystko też po przymrozkach.
Jeszcze coś tam w warzywniku mam do uprzątnięcia.
plocczanka-Lucynko Jak dzisiaj patrzyłam na ogród też imałam odczycie jakby to był wrześniowy ogród a nie październikowy.
Ale marcinki kwitną. Liście z drzewek już lecą. Przymrozków nie ma i wciąż pięknie. Dalie wręcz szaleją.
Cieszę się, ze moja rabata( tegoroczny twór ) spodobała ci się.
Ale te niebieskie szałwie robią duże wrażenie. Na drugi rok też je muszę kupić.
Pozdrawiam i dobrego słoneczka i ciepełka jeszcze dużo życzę

róża elmshorn

Nie pamiętam jak ta roślinka się nazywa. To jakaś jednoroczna. Mam ja pierwszy raz.

Pozdrawia i oczywiście słoneczka i wam i sobie więcej życzę.

I dobrego tygodnia