Ogród  październikowy,  chociaż  już  trochę  chłodny,  siąpiący  deszczem,  chmurkami  często  zasnuty  ale  jeszcze  cieszy  kwitnieniami,  kolorami. 

Deszcz co  kilka  dni. Albo  kapuśniaczek.  
Dalijek  mam  sporo. I  to  dzięki  nim   duzo  jeszcze  jest  kolorów. Ale i  dzięki  temu, że  nie  było  jeszcze  przymrozki  oby  tak  długo  i  długo  było. 
Ocia -_oleander_  A  możesz  sprecyzować  dokładniej  o  jaką  ślicznotę  ci  chodzi ???
Vanilki  mma  3.Te 2  starsze  już  są  cudne   

W  temperaturze  niskiej  niestety  czuć, ze  październik. Oj  szkoda, ze  ciepełka  już  nie  ma. 
 Beaby-Beatko ;jarha-Halszko

Beaby-Beatko ;jarha-Halszko   Dziękuje.  

Oj  jest  jest  jesień  i  październik. A  ja  staram  się  pokazać  to  co  ładniejsze  z kolorami. A  nie  to  co  byle  jakie.
A obo  tej  niebieskiej  szałwi.  to  tegoroczne  nasadzenie  hakonek. Na  drigi  rok  powinny  by ć  ładniejsze  i  większe. 
 Locutus-LOKI  Och  te  jesienne  porządki. Ciężko  do  nich  się  zabrać. I  zawsze  lepiej  pracuje  się,  jak  słoneczko przyświeca.
Ale  niestety jego  mamy  ostatnio deficyt.
Dobrze  już  tyle  masz  za  sobą.
U  mnie  jesień  dalej  bez  przymrozków(  a już  nie  raz  o  tej  porze  były )   dzięki  temu  jeszcze  mam  dużo kwitnień. Dalie  jak  szalone  kwitną. 
Co  mnie  bardzo  cieszy. 
Ależ  ci  fajnie, że  nie  musisz  niczego  wykopywać. Aż  zazdroszczę . 
Ja  mam  ok  23  dali,  (mieczyki w  większości  wykopane i  galtonie ) do  wykopania,  eukomisy  i  neriny, które  teraz  zaczynają  dopiero  u  mnie  kwitnąc.
Dziwaczka  mam  tylko  jednego  też  musze  wykopać,  jeżeli  chcę  go  na  drugi  rok  oglądać.
Ale  to  wszystko  też  po  przymrozkach.
Jeszcze  coś  tam w  warzywniku  mam  do uprzątnięcia.  
 plocczanka-Lucynko

plocczanka-Lucynko    Jak  dzisiaj  patrzyłam  na  ogród  też  imałam   odczycie  jakby  to  był  wrześniowy  ogród a nie  październikowy.
Ale  marcinki  kwitną. Liście  z drzewek  już  lecą. Przymrozków nie  ma  i wciąż  pięknie. Dalie  wręcz  szaleją.
Cieszę  się, ze  moja  rabata(  tegoroczny  twór ) spodobała  ci  się.
 Ale te  niebieskie szałwie  robią  duże  wrażenie. Na drugi  rok  też  je  muszę  kupić.  

Pozdrawiam  i  dobrego  słoneczka  i  ciepełka jeszcze  dużo  życzę  

róża elmshorn

Nie  pamiętam  jak ta  roślinka  się  nazywa. To  jakaś  jednoroczna. Mam  ja pierwszy  raz. 

Pozdrawia  i  oczywiście  słoneczka   i  wam  i sobie  więcej   życzę. 

I  dobrego  tygodnia