To kapryśne ale piękne rośliny
Działka Pestki - 2009 zapraszam
- pestka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 1 gru 2008, o 21:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witajcie
co u was ciekawego bo ja byłam troszkę na działeczce do południa
bo już o 13-nastej padał deszcz z gradem i tak przez godzinę skorzystałam
przed deszczem i zrobiłam kilka zdjęć a tak to podwiązywałam bodziszki bo okropnie się porozkładały od deszczu i inne roślinki też pokładły się nie można nic więcej robić
więc jak troszkę przestało to zebrałam się do domu

co u was ciekawego bo ja byłam troszkę na działeczce do południa
bo już o 13-nastej padał deszcz z gradem i tak przez godzinę skorzystałam
przed deszczem i zrobiłam kilka zdjęć a tak to podwiązywałam bodziszki bo okropnie się porozkładały od deszczu i inne roślinki też pokładły się nie można nic więcej robić
więc jak troszkę przestało to zebrałam się do domu
Pestka zaprasza na swoją działkę: SPIS moich wątków Działka ROD pestki -rok 2016-2022 Kupię-sprzedam
- pestka

Wysyłam kilka zdjęć
[URL=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/3de ... 6cf24.html]
[/URL
Liliowce ,bodziszki gożdziki skalniakowe różowe
[URL=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/3de ... 6cf24.html]
[/URLLiliowce ,bodziszki gożdziki skalniakowe różowe
Pestka zaprasza na swoją działkę: SPIS moich wątków Działka ROD pestki -rok 2016-2022 Kupię-sprzedam
- pestka

jeszcze kilka

gożdzikbiały chyba firletka a to różowe mocne to chyba aster czy nie mocno z żółtym środkiem i serduszka tego roczna

gożdzikbiały chyba firletka a to różowe mocne to chyba aster czy nie mocno z żółtym środkiem i serduszka tego roczna
- pestka

Witam
kupiłam na allegro Milin z nasionek mi nie wykiełkował więc zamówiłam gotową roślinkę
chcę wam pokazać jakiej wielkości i kiedy on urośnie jak to takie można powiedzieć żdziebełko
nie wiem kiedy z tej doniczuszki pójdzie na działkę najpierw go muszę troszkę pochodować w domu ale marzę żeby znalazł swoje miejsce przy furtce zamiast róży pnącej i podam kilka kwiatków do rozpoznania wysyłam zdjęcia :

kupiłam na allegro Milin z nasionek mi nie wykiełkował więc zamówiłam gotową roślinkę
chcę wam pokazać jakiej wielkości i kiedy on urośnie jak to takie można powiedzieć żdziebełko
nie wiem kiedy z tej doniczuszki pójdzie na działkę najpierw go muszę troszkę pochodować w domu ale marzę żeby znalazł swoje miejsce przy furtce zamiast róży pnącej i podam kilka kwiatków do rozpoznania wysyłam zdjęcia :

- pestka

jeszcze kilka do rozpoznania:

na drugim zdjęciu nie wiem nazwy przepraszam ale to są domowe kwiaty nie wszystkie
bo mam ich na balkonie teraz
dziękuję z góry kto rozpozna
pozdrawiam

na drugim zdjęciu nie wiem nazwy przepraszam ale to są domowe kwiaty nie wszystkie
bo mam ich na balkonie teraz
dziękuję z góry kto rozpozna
pozdrawiam
- jola1010

- Od: 4 cze 2007, o 18:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witam.
Ten niebieściutko - fioletowy kwiatuszek to Heliotrop- stosuje się go na rabaty, ale także nadaje się do obsadzania donic i do skrzynek balkonowych. Pięknie pachnie.Wyczytałam ,że to roślinka wieloletnia, którą przechowuje się w jasnym i ciepłym pomieszczeniu. Podobno odstrasza skutecznie meszkę.U mnie w ubiegłym roku pęknie się rozrosły w krzaczki , ale nie wiedziałam ,że można je przechować i zostały w ziemi. Teraz zakupiłam nowe i spróbuję przechować.
Pozdrawiam Jola.
- rosiowa

- Od: 14 cze 2008, o 15:08
A to jest eukomis, śliczna roślinka
pozdrawiam - Gosia
Moje wątki
Moje wątki
- amba19

- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Hej Pesteczko! Jestem właśnie u wnuczek w Warszawie. Byłam dzisiaj z nimi na Hali Mirowskiej i muszę Ci powiedzieć że roślinki wcale nie są droższe niż w Gdańsku. Kilka mi się szczególnie spodobało - ale nie będę przecież wozić sadzonek pociągiem. I tak mam troxhę bagażu, bo zawsze coś wożę najpierw w jedną a potem w drugą stronę
A u Ciebie ślicznie kwitną różowe kwiatki. To mój ulubiony kolor w ogrodzie ( oprócz żółtego - który wprowadza taką dobrą energię do ogrodu
)
Aha - a ten różowy kwiatek na tle żółtych kulek to podejrzewam że to jest czosnek ozdobny, ale nazwy odmiany nie znam.
A u Ciebie ślicznie kwitną różowe kwiatki. To mój ulubiony kolor w ogrodzie ( oprócz żółtego - który wprowadza taką dobrą energię do ogrodu
Aha - a ten różowy kwiatek na tle żółtych kulek to podejrzewam że to jest czosnek ozdobny, ale nazwy odmiany nie znam.
- pestka

Witam coś ten fotosik nie chce działać
zapytuję co u was słychać myślę że już
dość tego deszczu prawda
pozdrawiam
- maryla-56_56

- Od: 16 kwie 2009, o 19:18
- pestka

Witam Marylo
bardzo się cieszę że podoba ci się moja działka i moje kwiaty
pozdrawiam

bardzo się cieszę że podoba ci się moja działka i moje kwiaty
pozdrawiam