Mój pierwszy storczyk, phalaenopsis
- renata75
- 1000p
- Od: 5 kwie 2008, o 16:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dorocia, bardzo ładny kolork ma ten twój nowy nabytek.Czy ja dobrze widzę trzymasz pojemniczki z woda na parapecie??napisz jak się taki sposób sprawdza.Dorcia ja też mam kilka kaktusów, jaśli pozwolisz to pokażę Ci je na Twoim poscie ,bo ja nie będę tam zakładać wątku bo i tak mam braki czasowe.Pozdrawiam.
- miaaa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 lut 2008, o 13:58
Dziewczyny dzięki za odwiedzinki :P
Asiu na pewno pokażę, jak zakwitnie ;) a ten korzonek "szalony" mnie zwodził, bo do pewnego momentu myślałam ( a właściwie marzyło mi się), że to pęd kwiatowy
Orion pokaż pokaż
może coś z tego wyjdzie
Renato te pojemniczki trzymam na parapecie by zwiększyć wilgotność powietrza. Jeśli chcesz pokazać w moim wątku kaktusiki - to nie ma sprawy - jesteś mile widziana :P zapraszam
Dorotko mam nadzieję, ze obsypie ;)
Teraz kolej na pozostałe :
Cytrynowy falenopsis (piegusek ;)) rozwinął drugiego paczka, szykuje sie też trzeci

Biały falek w różowe plamki pięknie zakwitł - niestety miał mały wypadek i stracił 2 kwiaty

Pomarańczowemu w różowe żyłki rozkwitła większość pączków

a na dendrobium pojawiło się coś takiego - czy to jest keiki ???

Asiu na pewno pokażę, jak zakwitnie ;) a ten korzonek "szalony" mnie zwodził, bo do pewnego momentu myślałam ( a właściwie marzyło mi się), że to pęd kwiatowy

Orion pokaż pokaż

Renato te pojemniczki trzymam na parapecie by zwiększyć wilgotność powietrza. Jeśli chcesz pokazać w moim wątku kaktusiki - to nie ma sprawy - jesteś mile widziana :P zapraszam

Dorotko mam nadzieję, ze obsypie ;)
Teraz kolej na pozostałe :
Cytrynowy falenopsis (piegusek ;)) rozwinął drugiego paczka, szykuje sie też trzeci

Biały falek w różowe plamki pięknie zakwitł - niestety miał mały wypadek i stracił 2 kwiaty

Pomarańczowemu w różowe żyłki rozkwitła większość pączków

a na dendrobium pojawiło się coś takiego - czy to jest keiki ???

- Storczykowa
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- miaaa
Pewnie, że będą - musisz tylko troskliwie się nimi zająć, uzbroić w cierpliwość - wtedy się odwdzięczą ( czego Ci z całego serduszka życzę)Szamanka pisze:Przepiękne masz storczyki
Ja dopiero raczkuję w temacie storczyków, na razie mam jednego, ale już idą do mnie kolejne 2 ;)
Przyznaję, że na tym forum zaraziłam się storczykową chorobą
Dlatego pochłaniam wszystko na ich temat ;) Mam nadzieję, że moje będą równie piękne jak wasze

Reniu wyglądają fajnie tylko szkoda, że nie na roślince są

- miaaa
Renatko, Dorotko - już są nowe

żółtemu się wszystkie 4 pączki otworzyły

i mam nowość - miałam już nie kupować przed wyjazdem ale nie mogłam się opanować - to była miłość od pierwszego wejrzenia
fioletowy falenopsis z lekkimi białymi oblamówkami ;)

a tu wszystkie moje "kieleckie" razem ;)

białemu "szaleńcowi" niezła "antenka" urosła i pojawiły się juz pączki - idzie jak burza - mam nadzieje , że kwiaty pokażą sie jeszcze przed moim wyjazdem ;)

Poza tym ku mojej uciesze - zauważyłam, że mój choruszek wypuścił nowego listka i korzonka :P :P :P
Za to na tym schorowanym dendrobium zauważyłam małe pomarańczowe kropeczki ( wielkości ziarnka piasku) - wiecie co to może być ????

żółtemu się wszystkie 4 pączki otworzyły

i mam nowość - miałam już nie kupować przed wyjazdem ale nie mogłam się opanować - to była miłość od pierwszego wejrzenia

a tu wszystkie moje "kieleckie" razem ;)

białemu "szaleńcowi" niezła "antenka" urosła i pojawiły się juz pączki - idzie jak burza - mam nadzieje , że kwiaty pokażą sie jeszcze przed moim wyjazdem ;)

Poza tym ku mojej uciesze - zauważyłam, że mój choruszek wypuścił nowego listka i korzonka :P :P :P
Za to na tym schorowanym dendrobium zauważyłam małe pomarańczowe kropeczki ( wielkości ziarnka piasku) - wiecie co to może być ????