Mój niedawno kupiony ogródek działkowy - Onka37
Śliczną masz jesień w ogrodzie, a pierwiosnek i u mnie też zakwitł
Piękne fotki grzybków....a zdjęcie tej leśnej dróżki to rewelacja

Serdecznie pozdrawiam Barbara
Rzucony kamień staje się opoką.../psalm/
doniczkowe... przyblokowy w garnku
Rzucony kamień staje się opoką.../psalm/
doniczkowe... przyblokowy w garnku
- bishop
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 cze 2008, o 22:54
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Wpadłem obejrzeć Twój kompostownik, bo pytałaś o trawę, ale nie wypatrzyłem go nigdzie. Dawniej na działkach robiono wybetonowane silosy, w których wszystko gniło. Czy ty też taki odziedziczyłaś? Jeśli tak, to dobrze byłoby zrobić w nim odpływ wody. A jeśli masz odpływ, to smrodem z trawy proponuję się nie przejmować, przeczekać go. W końcu przestanie śmierdzieć, przerobi się. Ja u siebie nie przesypywałem kompostu ziemią, ale trochę ziemi trafiało tam w korzeniach rośli lub w darni.
Zmiany na Twojej działce sa powalające. Rok czasu, wizyty najczęściej w weekendy, a efekty!!! Pozazdrościć
Namów M., żeby przekonal teściów do zakupu własnej działki. Wszyscy na tym skorzystają, oni w końcu poczują się u siebie, narodzi się pewnie rywalizacja, i zawsze będziesz mogła liczyć na roślinki od nich i sama pozbywać się nadmiarów
I będziecie miec wspolny temat do rozmów 
Zmiany na Twojej działce sa powalające. Rok czasu, wizyty najczęściej w weekendy, a efekty!!! Pozazdrościć

Namów M., żeby przekonal teściów do zakupu własnej działki. Wszyscy na tym skorzystają, oni w końcu poczują się u siebie, narodzi się pewnie rywalizacja, i zawsze będziesz mogła liczyć na roślinki od nich i sama pozbywać się nadmiarów

Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Mój czasopożeracz
Witaj Krzysiu! z tym kompostownikiem trafiłeś w dziesiątkę - u mnie kompostownik to po prostu prostąkąt obmurowany z cegłami - musze sprawdzić czy jest tam jakiś odpływ.... Co do teściów też masz racje- była nawet koło nas tanio ale ktoś kupił, takie rozwiązanie było by chyba najlepsze, bo każde z nas ma inną koncepcje ogrodu - ja nawet wierze że oni chcą dobrze i nie są złośliwi tylko mają dobre chęci a że wychodzi na opak....
Dziękuję za wizytę i pozdrawiam

Dziękuję za wizytę i pozdrawiam
Witaj Iwonko ( chyba dobrze gdzieś wyczytałam)
Bardzo fajną masz działeczkę no i postępy na niej idą piorunem
trawka zieloniutka, kwiatki kwitną , skalniaczek powstaje - dotargasz parę kamyków i będzie rewelacyjny :P Lubie takie domki trójkątne, widzę że już remoncik prawie na wykończeniu ,a przed nim mała rabatka super (już się rozmarzyła ) teraz możesz zasadzić cebulowe a potem jakieś inne kwiatki
no i grill czy już był używany jak się pali bo ja planuję za rok postawić tz. M mam nadzieje że postawi ....takim tempem jak działacie to w przyszłym roku tylko kawka na tarasiku
:P 

Bardzo fajną masz działeczkę no i postępy na niej idą piorunem

- giga45
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 28 lut 2008, o 12:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
witaj Iwonka po dłuzszej mojej nieobecności. Przybiegłam odwiedzic moje kochane koleżanki z forum i do Ciebie zawitałam również. Ponieważ tak mi brakowało grzybobrań, które mnie ominęły to wczoraj w południe wyprosiłam M żeby choc pospacerować po lesie mnie wywiózł. I we troje z córką nazbieralismy po 1 wiaderku malutkich czarnych łebków. Nawet się nie spodziewałam, że jeszcze są grzyby w lesie. U Ciebie oczywiście też grzybobranie super. Cieszę się że juz jestem z Wami. Pozdrawiam i miłego dnia-choc buro i szaro za oknem. Pa
Witajcie drodzy forumowicze! po dłuższej nieobecności wróciłam wstrętna i wyrodna forumowiczka.....w końcu już wiosna niebawem
pisałam już podobnego posta ale nie wiem dlaczego go wcięło.Widzę że mam mnóstwo zaległości do odrobienia.... pozdrawiam wszystkich i obiecuje że zacznę odwiedzać Wasze wspaniałe ogrody!
pisałam już podobnego posta ale nie wiem dlaczego go wcięło.Widzę że mam mnóstwo zaległości do odrobienia.... pozdrawiam wszystkich i obiecuje że zacznę odwiedzać Wasze wspaniałe ogrody!