Mój niedawno kupiony ogródek działkowy - Onka37

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
onka37
1000p
1000p
Od: 13 sie 2007, o 20:58

Post »

czy to normalne że teraz kwitnie? i zapomniałam jak się nazywa
Obrazek
Awatar użytkownika
onka37
1000p
1000p

Post »

a teraz zdjęcia z lasu. ach jak było pięknie!!! Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
onka37
1000p
1000p

Post »

takiego prawdziwka znalazł mój M!! :D Obrazek
a to najmniej przyjemny etap grzybobrania!
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
BarWo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2008, o 19:11

Post »

Śliczną masz jesień w ogrodzie, a pierwiosnek i u mnie też zakwitł :D Piękne fotki grzybków....a zdjęcie tej leśnej dróżki to rewelacja
Serdecznie pozdrawiam Barbara
Rzucony kamień staje się opoką.../psalm/
doniczkowe... przyblokowy w garnku
Awatar użytkownika
bishop
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2008, o 22:54
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Wpadłem obejrzeć Twój kompostownik, bo pytałaś o trawę, ale nie wypatrzyłem go nigdzie. Dawniej na działkach robiono wybetonowane silosy, w których wszystko gniło. Czy ty też taki odziedziczyłaś? Jeśli tak, to dobrze byłoby zrobić w nim odpływ wody. A jeśli masz odpływ, to smrodem z trawy proponuję się nie przejmować, przeczekać go. W końcu przestanie śmierdzieć, przerobi się. Ja u siebie nie przesypywałem kompostu ziemią, ale trochę ziemi trafiało tam w korzeniach rośli lub w darni.

Zmiany na Twojej działce sa powalające. Rok czasu, wizyty najczęściej w weekendy, a efekty!!! Pozazdrościć :lol:

Namów M., żeby przekonal teściów do zakupu własnej działki. Wszyscy na tym skorzystają, oni w końcu poczują się u siebie, narodzi się pewnie rywalizacja, i zawsze będziesz mogła liczyć na roślinki od nich i sama pozbywać się nadmiarów :lol: I będziecie miec wspolny temat do rozmów :lol:
Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Awatar użytkownika
onka37
1000p
1000p

Post »

Witaj Krzysiu! z tym kompostownikiem trafiłeś w dziesiątkę - u mnie kompostownik to po prostu prostąkąt obmurowany z cegłami - musze sprawdzić czy jest tam jakiś odpływ.... Co do teściów też masz racje- była nawet koło nas tanio ale ktoś kupił, takie rozwiązanie było by chyba najlepsze, bo każde z nas ma inną koncepcje ogrodu - ja nawet wierze że oni chcą dobrze i nie są złośliwi tylko mają dobre chęci a że wychodzi na opak.... :(
Dziękuję za wizytę i pozdrawiam
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 sie 2007, o 18:40

Post »

Witaj Iwonko ( chyba dobrze gdzieś wyczytałam) :lol:
Bardzo fajną masz działeczkę no i postępy na niej idą piorunem :lol: trawka zieloniutka, kwiatki kwitną , skalniaczek powstaje - dotargasz parę kamyków i będzie rewelacyjny :P Lubie takie domki trójkątne, widzę że już remoncik prawie na wykończeniu ,a przed nim mała rabatka super (już się rozmarzyła ) teraz możesz zasadzić cebulowe a potem jakieś inne kwiatki :roll: no i grill czy już był używany jak się pali bo ja planuję za rok postawić tz. M mam nadzieje że postawi ....takim tempem jak działacie to w przyszłym roku tylko kawka na tarasiku :lol: :P :lol:
Awatar użytkownika
onka37
1000p
1000p

Post »

Dziękuję Beatko za odwiedziny ! grill był już używany - ale teraz jest do niego jeszcze wstawiona metalowa rura- bo wcześniej ciąg był kiepski i grillowało się godzinami.Chyba już ostatni grill był teraz w sobotę- mniam mniam kiełbaski i pieczone jabłka ;:8
brunetka2
1000p
1000p
Od: 24 wrz 2008, o 13:19

Post »

Witam
super masz działeczke no i ta przemiana twojego ogródeczka-fantastycznie
Awatar użytkownika
zuzia55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 kwie 2008, o 21:26
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Grzybobranie udane więc można załapac się na jakiś sosik?
Awatar użytkownika
miaaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2008, o 13:58
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Iwonko zazdroszczę grzybobrania :P ja od dłuższego czasu nie mogę się wybrać :roll:
Zdjęcia z lasu - świetne :D
P.S. u mnie też prymulka zakwitła :lol:
Awatar użytkownika
miaaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2008, o 13:58

Post »

Iwonko zazdroszczę grzybobrania :P ja od dłuższego czasu nie mogę się wybrać :roll:
Zdjęcia z lasu - świetne :D
P.S. u mnie też prymulka zakwitła :lol:
Awatar użytkownika
eukomis
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Iwonko miałam udany spacerek po twoim ogrodzie skalniaczek będzie super jak się rozrośnie,podobają mi się skalniaki ale ja mam za mało miejsca na skalniak. No i domek z tarasem też ciekawy,pozdrawiam Halina
Awatar użytkownika
giga45
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lut 2008, o 12:55

Post »

witaj Iwonka po dłuzszej mojej nieobecności. Przybiegłam odwiedzic moje kochane koleżanki z forum i do Ciebie zawitałam również. Ponieważ tak mi brakowało grzybobrań, które mnie ominęły to wczoraj w południe wyprosiłam M żeby choc pospacerować po lesie mnie wywiózł. I we troje z córką nazbieralismy po 1 wiaderku malutkich czarnych łebków. Nawet się nie spodziewałam, że jeszcze są grzyby w lesie. U Ciebie oczywiście też grzybobranie super. Cieszę się że juz jestem z Wami. Pozdrawiam i miłego dnia-choc buro i szaro za oknem. Pa
Moje Gigulinki
Pozdrawiam wszystkich cieplutko - GIGA
Awatar użytkownika
onka37
1000p
1000p

Post »

Witajcie drodzy forumowicze! po dłuższej nieobecności wróciłam wstrętna i wyrodna forumowiczka.....w końcu już wiosna niebawem
pisałam już podobnego posta ale nie wiem dlaczego go wcięło.Widzę że mam mnóstwo zaległości do odrobienia.... pozdrawiam wszystkich i obiecuje że zacznę odwiedzać Wasze wspaniałe ogrody!
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”