Pierwsza działka w moim życiu - pomocy!

Ogólne tematy działkowe, nowości w ogrodnictwie
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

No co się czepiasz :lol:
Przecież to obiekt pożądania każdego działkowicza :;230
Awatar użytkownika
Gosiejka
100p
100p
Od: 22 maja 2008, o 21:52

Post »

Ha ha ha :D faktycznie się się gów...... wesoło zrobiło :D:D:D.
Agnieszko, kurczę, a mój mąż skosił takie piękne pokrzywy :( :/. No ale trudno, ważne, że będę miała gówienko niedługo :lol: , a pokrzywki w przyszłym roku zostawię. Ambo, na razie nie mam tego gnoju, umówiłam się z babką na ten tydzień, może jutro tam podejdę. Ona mówiła, że trzeba tą kupę :lol: zrzucić "na kupę" w cienistym miejscu i nakryć papierowymi workami, których oczywiście nie mam :roll: . Czy wiecie może czym jeszcze można by to nakryć? Hihihi, sama obawiam się efektów zapachowych, więc nie wiem czy nie będzie to mój ostatni "żywy" oborniczek w karierze ogrodniczej :P .
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiejko, postaraj się o czarną folie, taką dość grubą. Można kupić w sklepach chemicznych. Przykryj pryzmę od góry. Brzegi folii obsyp ziemią, żeby jej wiatr nie podwiewał. Obornik nie będzie wysychał, nie będzie tracił azotu i nie będzie śmierdział jak go szczelnie okryjesz. Zazdroszczę :oops:
Ja się w tym roku spóźniłam i dopiero jesienią coś sobie załatwię. Teraz sępię resztki g...na sprzed trzech lat :cry:
Awatar użytkownika
Ania.1
500p
500p
Od: 15 kwie 2009, o 17:53

Post »

No nie :shock: :;230 W życiu bym się nie spodziewała że suszone G się w sklepie kupuje :lol: :lol: :o :o ;:154
Ciekawi mnie ile to kosztuje :?:

Gosiejko po tych zabiegach to chyba jakieś giganty Ci wyrosną :D
Awatar użytkownika
Gosiejka
100p
100p

Post »

Ha ha ha :D Dobre Aniu! Na razie moje mizerotki ledwo zipią, chociaż je azofoską potraktowałam ale po "marzeniu każdego ogrodnika", kto wie? :lol: Może wyhoduję największą dynię w Polsce? ;:10 :;230
Awatar użytkownika
agnieszka72
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 22 lip 2008, o 20:30

Post »

Suszona kupa waniliowa całe 8 zł kosztuje ;:112
A ostnio jak z gnojówką w konewce po działce biegałam to sąsiad mówi-znowu gdzieś szambo wybiło ;:112
Awatar użytkownika
Gosiejka
100p
100p

Post »

amba19 pisze: Teraz sępię resztki g...na sprzed trzech lat :cry:
:;230 Słuchajcie, nasza rozmowa robi się coraz ciekawsza :lol: :lol: :D . Ambo mam taką folię - bałam się, że folią nie można, ale w takim układzie - "moje" g.... będzie miało foliowy raj! :lol:
Awatar użytkownika
Gosiejka
100p
100p

Post »

agnieszka72 pisze: A ostnio jak z gnojówką w konewce po działce biegałam to sąsiad mówi-znowu gdzieś szambo wybiło ;:112
Ha ha ha ha ha :;230 :;230 :;230. Ciekawe co moi powiedzą, jak im całą taczką tego specjału zaleci ? ;:112
Awatar użytkownika
Ania.1
500p
500p
Od: 15 kwie 2009, o 17:53

Post »

Dziewczyny błagam..zaraz się posikam ze śmiechu :;230 :;230 :;230
8zł za ile kilogramów? ;:112 I dlaczego ona jest waniliowa? :;230
Awatar użytkownika
Gosiejka
100p
100p

Post »

Aniu, ona jest waniliowa, coby pachniała waniliowym g..... a nie zwykłym :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
agnieszka72
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Noooooooo 8 zeta za jedno kilo-starcza na cały rok :;230
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Chyba przestanę tu zaglądać bo mam kolkę ze śmiechu :lol: ;:112 ;:1 ;:91
Awatar użytkownika
Gosiejka
100p
100p

Post »

Wiecie co? "Coś mi tu śmierdzi "...;:112 :;230 .
Moje miłe koleżanki, a może by tak o kwiatkach porozmawiać dla odmiany? :lol: :heja :lol:
Aniu, byłam dziś na działce, kosiłam trawkę i perzysko :evil: i chciałam porobić zdjęcia tych iglaczków dla Ciebie, a przy okazji sfotografować też inne moje roślinki dla celów "forumowych" i jakoś tak wyszło, że sfotografowałam tylko "inne roślinki" :shock: . No po prostu synuś coś ode mnie chciał i mnie rozkojarzył i ... zapomniałam o iglaczkach :oops: . Ale jutro pojadę plewić, to już chyba nie zapomnę /może powinnam iść do lekarza? :lol: /. W każdym razie myślę o tych iglaczkach dla Ciebie, więc szanse, że jutro zrobię to zdjęcie są spore :lol: :D.
Póki co, przedstawiam kilka "niezłych sztuk", które cieszą moje oko mimo gąszczu chwastów, który je otacza :oops: .

Kwitnący "słoń" - jutro spróbuję zrobić mu "buzię" z bliska :D. Poniżej ogon mojej wszędobylskiej Tosi :lol:. Oczywiście "słoń" jest moją porażką, bo jest malutki :( /sąsiedzi mają 10x większe :roll: / ale i tak mi się podoba :D

Obrazek

Asterki wyhodowane przeze mnie z nasionek w wielkich męczarniach i z duszą na ramieniu, bo myślałam, że padną po przesadzeniu do gruntu /źle je posadziłam, zbyt płytko/ ale patrzcie, jakie są ładne!

ObrazekObrazekObrazek
/nie patrzcie na chwasty w podłożu, jutro jadę plewić :oops: /.

Oregano
Obrazek
Już kwitnie, a nadal żal mi zbierać :oops: .

Lawenda pod migdałkiem /mizerota, wiem ale z trawą wygląda całkiem nieźle, przynajmniej na tym zdjęciu :D/
Obrazek

I to tyle, jeśli chodzi o relację z mojego zagłodzonego ogródka ;:124 /ten emotikonek bez młotka to ja 8) /.
Awatar użytkownika
agnieszka72
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Zbierasz oregano?
I co potem?Suszysz?Bo tym razem ja coś nie w temacie :roll:
Awatar użytkownika
Gosiejka
100p
100p

Post »

Tak Agnieszko, zbiorę listki i ususzę. Piszą, że najsmaczniejsze są przed kwitnieniem ale chcę, żeby się toto trochę rozrosło i wtedy pozbieram :D.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pozostałe tematy działkowe i ogrodowe - Dyskusje OGÓLNE, NOWOŚCI”