Mój ogród - Ewelina- 1cz.2007r.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
aanula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2007, o 10:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Lubię takie "czarownice" , które kochają ogród i w nim pracę :D i potrafią wyczarować dobro a nie zło .... :lol:
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lut 2007, o 16:26
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Coś jeszcze dzisiaj wkleję , choć to zdjęcia sprzed kilku dni. Wątek będzie dzięki temu barwniejszy...

Obrazek

Wiecie , co to jest?
* Mój Ogród - cz.7 (aktualna)
Wizytówkai inne moje wątki
"Mam śródziemnomorskie poczucie czasu..."
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Kontakt:

Post »

Aniu - i tak mam szczęście ,że jestem CZAROWNICĄ a nie BABĄ JAGĄ :wink:

I jeszcze kilka zdjęć

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Na trawnik wysypałam już ostatni , jesienny nawóz.

Szkoda,że w ogrodzie już tak niewiele kwiatów... :(

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Ostatnie cztery zdjęcia zrobiłam o zmierzchu- stąd ciemnawe tło...

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
anulka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 23 mar 2007, o 21:26
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Oczywiscie u Ciebie ,jak zwykle zjawiskowo i ładnie.
Ta zagadka -to kora brzozy :D- ładne zdjęcie.Interesuje mnie ta hortensja.Znasz moze jej nazwę i powiedz ,gdzie ja kupiłaś?Czy ona w rzeczywistosci ma takie duże kwiaty czy to tylko tak wyglada na zdjęciu?
Awatar użytkownika
kasia176
100p
100p
Od: 2 sie 2007, o 10:19

Post »

Ewelino, jak zwykle u Ciebie jest wprost cudownie! A tą kwitnącą na jasno liliowo hostą to mnie wprost powaliłaś!!! :shock: Nieee, to nie może być aktualne zdjęcie :D :D :D
Aaaa i chciałam powiedzieć, że miejsce po usuniętych daglezjach wygląda świetnie! I jak pięknie kwitnie ten hibiskus.
Pozdrawiam wiosennie
Kasia
Zapraszam do mojego ogródka
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Kontakt:

Post »

Ewelina pisze:Tak się cieszę ;:87 !!! Zobaczcie , jakie cudo dziś dostałam - to Hortensja "Dama w czerwieni" ( Hydrngea macrophylla "Lady in Red"), nowa odmiana H. ogrodowej, o zwartym pokroju i czerwonych kwiatach, podobnych do kwiatów H. piłkowanej.
Nie bardzo wiem, co prawda ,gdzie ją posadzę ale pomyślę o tym jutro...dziś oglądam i napatrzeć się nie mogę :D

Obrazek Obrazek
- tak pisałam w końcu sierpnia. Ale Hortensje(właśnie te) nadal dzielnie kwitną i rzeczywiście mają duże , czerwone, baldachimowate kwiaty. Są z Centrum ogrodniczego w Tarnowie Podgórnym ("YUKKA")
Awatar użytkownika
agrazka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 22 maja 2005, o 23:39
Kontakt:

Post »

Niewiele kwiatów, Ewelino u Ciebie niewiele kwiatów :lol:
Piekny jest Twój ogród i nie ukrywam, że podpatruję go z zainteresowaniem. Dużo pomysłów mi się podoba, powiedz dokładnie jak uzyskać taką linię trawnik/ rabata - może byc na PW
serdecznie - Grażyna - Mój ogród...
Awatar użytkownika
Dorota-C
500p
500p
Od: 25 wrz 2007, o 21:18

Post »

Witaj Ewelino
Ogród cuuuudoooo!
Jeśli teraz u Ciebie jest niewiele kwiatów to ja też chcę takie "niewiele"
"Wszędzie kwitną kwiaty dla tego, kto chce je dostrzec."
Storczyki i ogródekDorotki
Doniczkowe
alabedz
50p
50p
Od: 4 lut 2007, o 17:31

Post »

Ewelina pisze:Coś jeszcze dzisiaj wkleję , choć to zdjęcia sprzed kilku dni. Wątek będzie dzięki temu barwniejszy...

Obrazek

Wiecie , co to jest?
Ja obstawiam Brzozę, ale pewnie za proste by było prawdziwe. :roll:
Pozdrawiam
ANka
Awatar użytkownika
Iwcia&Patyrek
500p
500p
Od: 5 sie 2007, o 20:39

Post »

W towim ogrodzie zawsze jest przepięknie, bez względu na porę roku. Spacer w takim miejscu to prawdziwa przyjemnośc. Nie dziwię się, kolejne czasopisma zamieszczają zdjęcia z twojego odrodu. Tu wszystko jest takie dopracowane, zadbane, wypielęgnowane. A hortensja przepiękna. Jeszcze takiej nie widziałam. Gdzie to można takie cudeńka spotkac? Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Kontakt:

Post »

Iwcia&Patyrek pisze:W towim ogrodzie zawsze jest przepięknie, bez względu na porę roku. Spacer w takim miejscu to prawdziwa przyjemnośc. Nie dziwię się, kolejne czasopisma zamieszczają zdjęcia z twojego odrodu. Tu wszystko jest takie dopracowane, zadbane, wypielęgnowane. A hortensja przepiękna. Jeszcze takiej nie widziałam. Gdzie to można takie cudeńka spotkac? Pozdrawiam
Chyba jesteś jeszcze zaspana... :wink: Poraz kolejny napisałam o tej Hortensji 4 posty wyżej :D
Awatar użytkownika
eleka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 22 kwie 2007, o 20:15

Post »

Ewelinko.U Ciebie jak zwykle pięknie, wszystko na swoim miejscu, zadbane, zdrowe, cieszące oczy.Mnie nigdy się tak nie uda.Dlatego będę podziwiać harmonię w Twoim wypielęgnowanym ogrodzie.
Awatar użytkownika
MiCz
200p
200p
Od: 15 cze 2007, o 15:18

Post »

Spaceruję sobie po Twoim ogrodzie, kiedy tylko mogę (czyli prawie codziennie)i nawet za bardzo to się nie odzywam, bo nie mam pojęcia o tych wszystkich roślinkach rosnących u Ciebie, ale zgadzam się z wszystkimi zachwytami. Większość roślin widzę pierwszy raz. Zdradź mi proszę jak Ty zapamiętujesz te wszystkie odmiany? Czy mam szanse się tego nauczyć(do najmłodszych już nie należę :D )?
Mirka
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Kontakt:

Post »

MiCz pisze:Spaceruję sobie po Twoim ogrodzie, kiedy tylko mogę (czyli prawie codziennie)i nawet za bardzo to się nie odzywam, bo nie mam pojęcia o tych wszystkich roślinkach rosnących u Ciebie, ale zgadzam się z wszystkimi zachwytami. Większość roślin widzę pierwszy raz. Zdradź mi proszę jak Ty zapamiętujesz te wszystkie odmiany? Czy mam szanse się tego nauczyć(do najmłodszych już nie należę :D )?
Mirka
Mirko, a to dobre ! Nie należysz do najmłodszych ? A wiesz ,że M. Opania niedawno powiedział o paniach takich jak ja , że są " trącone rydwanem czasu" :;230
Jak zapamiętuję nazwy roślin ?- nie wiem, niektóre zapamiętuję , inne są zapisane i czasem zerkam do tych moich ściągawek...A większość roślin , które u mnie rosną nie należy do " niezwykłych", przeciwnie, uprawiam te , które lubię , którymi się zachwycam , ale też , które chcą u mnie rosnąć - warunki w ogrodzie nie są idealne( piachy, cień). Nie udają się specjalnie róże , to uprawiam Hortensje i Rododendrony. Myślę ,że to jedyna metoda...natury nie da się oszukać.

Pozdrawiam i zapraszam znowu, E.
Awatar użytkownika
MiCz
200p
200p
Od: 15 cze 2007, o 15:18

Post »

Ha,ha"trącone rydwanem czasu" :;230 !Dobre! Zwłaszcza mój kręgosłup! :lol: I pamięć też :;230
A z zaproszenia na pewno skorzystam!
Mirka
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”