Mój ogród - Ewelina- 1cz.2007r.
- Ewelina
 - Przyjaciel Forum

- Od: 4 lut 2007, o 16:26
 - Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
 - Kontakt:

- tak pisałam w końcu sierpnia. Ale Hortensje(właśnie te) nadal dzielnie kwitną i rzeczywiście mają duże , czerwone, baldachimowate kwiaty. Są z Centrum ogrodniczego w Tarnowie Podgórnym ("YUKKA")Ewelina pisze:Tak się cieszę!!! Zobaczcie , jakie cudo dziś dostałam - to Hortensja "Dama w czerwieni" ( Hydrngea macrophylla "Lady in Red"), nowa odmiana H. ogrodowej, o zwartym pokroju i czerwonych kwiatach, podobnych do kwiatów H. piłkowanej.
Nie bardzo wiem, co prawda ,gdzie ją posadzę ale pomyślę o tym jutro...dziś oglądam i napatrzeć się nie mogę![]()
![]()
- agrazka
 - Przyjaciel Forum

- Od: 22 maja 2005, o 23:39
 - Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
 - Kontakt:

Niewiele kwiatów, Ewelino u Ciebie niewiele kwiatów 

Piekny jest Twój ogród i nie ukrywam, że podpatruję go z zainteresowaniem. Dużo pomysłów mi się podoba, powiedz dokładnie jak uzyskać taką linię trawnik/ rabata - może byc na PW

Piekny jest Twój ogród i nie ukrywam, że podpatruję go z zainteresowaniem. Dużo pomysłów mi się podoba, powiedz dokładnie jak uzyskać taką linię trawnik/ rabata - może byc na PW
serdecznie - Grażyna    - Mój ogród...

- Iwcia&Patyrek
 - 500p

- Od: 5 sie 2007, o 20:39

W towim ogrodzie zawsze jest przepięknie, bez względu  na porę roku. Spacer w takim miejscu to prawdziwa przyjemnośc. Nie dziwię się, kolejne czasopisma zamieszczają zdjęcia z twojego odrodu. Tu wszystko jest takie dopracowane, zadbane, wypielęgnowane. A hortensja przepiękna. Jeszcze takiej nie widziałam. Gdzie to można takie cudeńka spotkac? Pozdrawiam

- Ewelina
 - Przyjaciel Forum

- Kontakt:

Chyba jesteś jeszcze zaspana...Iwcia&Patyrek pisze:W towim ogrodzie zawsze jest przepięknie, bez względu na porę roku. Spacer w takim miejscu to prawdziwa przyjemnośc. Nie dziwię się, kolejne czasopisma zamieszczają zdjęcia z twojego odrodu. Tu wszystko jest takie dopracowane, zadbane, wypielęgnowane. A hortensja przepiękna. Jeszcze takiej nie widziałam. Gdzie to można takie cudeńka spotkac? Pozdrawiam
- MiCz
 - 200p

- Od: 15 cze 2007, o 15:18
 - Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Spaceruję sobie po Twoim ogrodzie, kiedy tylko mogę (czyli prawie codziennie)i nawet za bardzo to się nie odzywam, bo nie mam pojęcia o tych wszystkich roślinkach rosnących u Ciebie, ale zgadzam się z wszystkimi zachwytami. Większość roślin widzę pierwszy raz. Zdradź mi proszę jak Ty zapamiętujesz te wszystkie odmiany? Czy mam szanse się tego  nauczyć(do najmłodszych już nie należę 
 )?
Mirka

Mirka
- Ewelina
 - Przyjaciel Forum

- Kontakt:

Mirko, a to dobre ! Nie należysz do najmłodszych ? A wiesz ,że M. Opania niedawno powiedział o paniach takich jak ja , że są " trącone rydwanem czasu"MiCz pisze:Spaceruję sobie po Twoim ogrodzie, kiedy tylko mogę (czyli prawie codziennie)i nawet za bardzo to się nie odzywam, bo nie mam pojęcia o tych wszystkich roślinkach rosnących u Ciebie, ale zgadzam się z wszystkimi zachwytami. Większość roślin widzę pierwszy raz. Zdradź mi proszę jak Ty zapamiętujesz te wszystkie odmiany? Czy mam szanse się tego nauczyć(do najmłodszych już nie należę)?
Mirka
Jak zapamiętuję nazwy roślin ?- nie wiem, niektóre zapamiętuję , inne są zapisane i czasem zerkam do tych moich ściągawek...A większość roślin , które u mnie rosną nie należy do " niezwykłych", przeciwnie, uprawiam te , które lubię , którymi się zachwycam , ale też , które chcą u mnie rosnąć - warunki w ogrodzie nie są idealne( piachy, cień). Nie udają się specjalnie róże , to uprawiam Hortensje i Rododendrony. Myślę ,że to jedyna metoda...natury nie da się oszukać.
Pozdrawiam i zapraszam znowu, E.