Balkonowe górale - przemek_pc cz. 2

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
czarny
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 kwie 2009, o 21:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Balkonowe górale - przemek_pc cz. 2

Post »

W tym ujęciu to ta atrovirenska z Yunchara ma kwiat pomarańczowy, z różowymi końcówkami ;)

Co do WR 578 to są malusie i chyba gdzieś po drodze korzenie straciły. Boję się ich ruszać póki co. Ale w przyszłości można spokojnie.
Moje wątki: najstarszy, stary, nowy
Albumy: Mediolobivia, Aylostera
Awatar użytkownika
piasek pustyni
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 11:33

Post »

A mógłbyś zrobić jakąś zbiorówkę tym, co kwitną? To dopiero musi być niezły widok. Jak dasz radę, to ja by bardzo prosiła... ;:131 choć i tak piękne są każde z osobna ;:138
Pozdrawiam - Żaneta. Madagaskar i reszta świata - aktualny cz. 5
Spis moich wątków
Awatar użytkownika
Ewa1821
200p
200p
Od: 19 lip 2012, o 21:11
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Zakochałam się w tych sulkach ;:167 Inne górale też piękne ;:138
U mnie niestety nawet pączków nie ma... Ale dzisiaj ładna pogoda to siedzą pod włókniną może się coś ruszy :D
A ja też się ruszam i biorąc z Ciebie przykład idę do lasu (czyli po prostu wyjdę za płot :D )
Pozdrawiam
Ewa
Awatar użytkownika
przemek_pc
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 mar 2013, o 16:20

Post »

Dzięki za odwiedziny!

Dzieciaki właśnie spłukały mnie na wesołym miasteczku, więc trzeba było szybko wracać do domu :shock:

hen_s pisze:Znów pięknie i kolorowo u Ciebie. Zostawiasz nas daleko w tyle! (...)
Henryku, jak już wspominałem wcześniej - potem to ja będę mógł sobie spokojnie pooglądać Wasze roślinki, siedząc i relaksując się przed monitorem. U mnie za jakiś miesiąc, no może półtora będzie po wszystkim... i będę miał święty spokój ;:224

czarny pisze:(...) Co do WR 578 to są malusie i chyba gdzieś po drodze korzenie straciły. Boję się ich ruszać póki co. Ale w przyszłości można spokojnie.
No ja nie mówię, że już teraz, ale w przyszłości to na pewno :wink: A w słoneczku kwiat WR 91 wygląda tak:

Obrazek Obrazek

A skoro już przy hybrydach jesteśmy to tak jak pisałem u Ciebie na wątku to moja Aylostera cv. Sunrise (ta tescowa, bo innej nie mam) ma tylko cztery pączki:

Obrazek

piasek pustyni pisze:A mógłbyś zrobić jakąś zbiorówkę tym, co kwitną? To dopiero musi być niezły widok. Jak dasz radę, to ja by bardzo prosiła... ;:131 choć i tak piękne są każde z osobna ;:138
Wiem Żanetko, że w zbiorówce to fajnie wygląda, ale nie obraź się - trzeba je ustawiać, bo są "porozrzucane", a i warunków do tego za bardzo nie mam. Poza tym jak kwitnie cztery czy pięć sztuk, to co to za zbiorówka? Może jak będzie ich więcej? ;:131

Ewa1821 pisze:Zakochałam się w tych sulkach. Inne górale też piękne (...)
Ewa witam w moim wątku i zapraszam także w przyszłości!
Pozdrawiam,
Przemek

Mój wątek: cz.1 cz.2
Awatar użytkownika
DAK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2008, o 19:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ale się u ciebie dzieje! Siedzę z nosem w moich nielicznych góralkach wyglądając choć namiastki pączków i jak już mam nos na kwintę, to przynajmniej pocieszenia kwiecistego w twoim wątku można doznać. Cudne kolory o odcienie.
Awatar użytkownika
piasek pustyni
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

przemek_pc pisze: Wiem Żanetko, że w zbiorówce to fajnie wygląda, ale nie obraź się - trzeba je ustawiać, bo są "porozrzucane", a i warunków do tego za bardzo nie mam. Poza tym jak kwitnie cztery czy pięć sztuk, to co to za zbiorówka? Może jak będzie ich więcej? ;:131
A niby za co mam się obrazić :D Przecież wiadomo, że to trudne, tylko z ciekawości zapytałam o możliwość. Swoją drogą najlepiej byłoby, gdyby wszystkie kwitły rzędami- najpierw jeden, potem drugi, człowiek by się nie głowił, jak się do zdjęcia ustawić ;:306 Sama się zastanawiam, jak się dopchać do niektórych pąków bez wyciągania doniczek, ale u mnie to i tak pestka, także spokojnie. Fajnie, że pokazujesz tak szczegółowo każdy kwiat i tak dobrze zrobione zdjęcia, bo efekt wart jest wszelkich wysiłków ;:108
Spis moich wątków
Awatar użytkownika
przemek_pc
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziękuję za wyrozumiałość Żanetko :wink: Trudno mi jest "manewrować" kaktusami, bo w zasadzie mam też cały czas na głowie dzieciaki. Ale wygrzebałem takie fotki z tamtego roku, więc przypomnę je specjalnie dla Ciebie.

Tak było w poprzednim sezonie:

Obrazek Obrazek

DAK pisze:(...) Siedzę z nosem w moich nielicznych góralkach wyglądając choć namiastki pączków (...)
Cierpliwości Danusia. Na pewno się pojawią ;:108 Ja też myślałem, że niektóre w tym sezonie nie zakwitną. Weźmy np. taką knizejkę (WR 676a) od Marka - dopiero dzisiaj zauważyłem na niej malusieńkiego pąka, a byłem pewny, że nic z tego nie będzie (o czym wcześniej pisałem) ;:173
A wygląda nawet na to, że dwu(trzy?)letnie siewki od Tomka - RH 1386 i RH 2276a zakwitną w tym sezonie :D

Być może jutro (a na pewno pojutrze) będą kwiaty na KK 638, beznumerkowej knizejce i jednej sulce :wink:
Pozdrawiam,
Przemek

Awatar użytkownika
piasek pustyni
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Achhhhhh...One naprawdę robią wrażenie. Ich kwitnienia są przecudowne, intensywne, bardzo wyraziste, a przede wszystkim różnokolorowe, nie tak jak u moich meksykańczyków - większość żółtków (choć oczywiście dla mnie najpiękniejsze na świecie). Niemniej ta mała zbioróweczka jest naprawdę urocza. Dziękuję za ten świąteczny podarunek :D ;:63
Spis moich wątków
Awatar użytkownika
czarny
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ano mediolobiwki potrafią naprawdę malusie dać kwiatuszki. A te w/w. numerki RH też zamawiam, jak się popylą i pewnie trochę innych. Zapłacę w w gotówce bądź w naturze ;)
Awatar użytkownika
piasek pustyni
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A za przeproszeniem - jak chcesz zapłacić w naturze? ;:oj ;:306 Bo albo ja po świętach niekontaktowa, albo coś mi się źle przeczytało... :;230
Spis moich wątków
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
annaoj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 sie 2012, o 21:29

Post »

Żanetka - od czego wyobraźnia :wink: Natura w końcu jest to pojęcie bardzo szerokie....
Awatar użytkownika
czarny
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ech kobietom to tylko jedne rzeczy po głowie chodzą, a przecie sprawa oczywista ;)
Awatar użytkownika
przemek_pc
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

czarny pisze:(...) A te w/w. numerki RH też zamawiam, jak się popylą i pewnie trochę innych. Zapłacę w w gotówce bądź w naturze ;)
Ja jako rasowy mężczyzna wybiorę oczywiście zapłatę w naturze ;:306
A wy dziewczyny musicie chyba trochę odpocząć po świętach :lol:
Pozdrawiam,
Przemek

Awatar użytkownika
piasek pustyni
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nie musimy, nie musimy, sprawa oczywista, a Wy Panowie się cieszcie, że nam "takie rzeczy" po głowie chodzą, bo jak przestaną, to dopiero będzie problem ;:131 Mam oczywiście na myśli wszystko związane z roślinami, w tym kwiaty, a nie .... szeroko pojętą naturę :;230
Spis moich wątków
Awatar użytkownika
przemek_pc
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam!

Mało czasu (zaczyna mi go rano brakować) - mało fotek: