Balkonowe górale - przemek_pc cz. 2
- czarny
- Przyjaciel Forum - gold 
- Od: 24 kwie 2009, o 21:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Balkonowe górale - przemek_pc cz. 2
W tym ujęciu to ta atrovirenska z Yunchara ma kwiat pomarańczowy, z różowymi końcówkami ;)
Co do WR 578 to są malusie i chyba gdzieś po drodze korzenie straciły. Boję się ich ruszać póki co. Ale w przyszłości można spokojnie.

Co do WR 578 to są malusie i chyba gdzieś po drodze korzenie straciły. Boję się ich ruszać póki co. Ale w przyszłości można spokojnie.
- piasek pustyni
- Od: 10 cze 2012, o 11:33
A mógłbyś zrobić jakąś zbiorówkę tym, co kwitną? To dopiero musi być niezły widok. Jak dasz radę, to ja by bardzo prosiła...  choć i tak piękne są każde z osobna
 choć i tak piękne są każde z osobna 

- Ewa1821
- 200p 
- Od: 19 lip 2012, o 21:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Zakochałam się w tych sulkach  Inne górale też piękne
  Inne górale też piękne  

U mnie niestety nawet pączków nie ma... Ale dzisiaj ładna pogoda to siedzą pod włókniną może się coś ruszy 

A ja też się ruszam i biorąc z Ciebie przykład idę do lasu (czyli po prostu wyjdę za płot )
 )

Inne górale też piękne
  Inne górale też piękne  
  U mnie niestety nawet pączków nie ma... Ale dzisiaj ładna pogoda to siedzą pod włókniną może się coś ruszy

A ja też się ruszam i biorąc z Ciebie przykład idę do lasu (czyli po prostu wyjdę za płot
 )
 )Pozdrawiam
Ewa

Ewa
- przemek_pc
- Od: 15 mar 2013, o 16:20
Dzięki za odwiedziny!
Dzieciaki właśnie spłukały mnie na wesołym miasteczku, więc trzeba było szybko wracać do domu 

A w słoneczku kwiat WR 91 wygląda tak:

A skoro już przy hybrydach jesteśmy to tak jak pisałem u Ciebie na wątku to moja Aylostera cv. Sunrise (ta tescowa, bo innej nie mam) ma tylko cztery pączki:

Dzieciaki właśnie spłukały mnie na wesołym miasteczku, więc trzeba było szybko wracać do domu

Henryku, jak już wspominałem wcześniej - potem to ja będę mógł sobie spokojnie pooglądać Wasze roślinki, siedząc i relaksując się przed monitorem. U mnie za jakiś miesiąc, no może półtora będzie po wszystkim... i będę miał święty spokójhen_s pisze:Znów pięknie i kolorowo u Ciebie. Zostawiasz nas daleko w tyle! (...)

No ja nie mówię, że już teraz, ale w przyszłości to na pewnoczarny pisze:(...) Co do WR 578 to są malusie i chyba gdzieś po drodze korzenie straciły. Boję się ich ruszać póki co. Ale w przyszłości można spokojnie.

A skoro już przy hybrydach jesteśmy to tak jak pisałem u Ciebie na wątku to moja Aylostera cv. Sunrise (ta tescowa, bo innej nie mam) ma tylko cztery pączki:

Wiem Żanetko, że w zbiorówce to fajnie wygląda, ale nie obraź się - trzeba je ustawiać, bo są "porozrzucane", a i warunków do tego za bardzo nie mam. Poza tym jak kwitnie cztery czy pięć sztuk, to co to za zbiorówka? Może jak będzie ich więcej?piasek pustyni pisze:A mógłbyś zrobić jakąś zbiorówkę tym, co kwitną? To dopiero musi być niezły widok. Jak dasz radę, to ja by bardzo prosiła...choć i tak piękne są każde z osobna

Ewa witam w moim wątku i zapraszam także w przyszłości!Ewa1821 pisze:Zakochałam się w tych sulkach. Inne górale też piękne (...)
- DAK
- Od: 16 lip 2008, o 19:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ale się u ciebie dzieje! Siedzę z nosem w moich nielicznych góralkach wyglądając choć namiastki pączków i jak już mam nos na kwintę, to przynajmniej pocieszenia kwiecistego w twoim wątku można doznać. Cudne kolory o odcienie.

- piasek pustyni
A niby za co mam się obrazićprzemek_pc pisze: Wiem Żanetko, że w zbiorówce to fajnie wygląda, ale nie obraź się - trzeba je ustawiać, bo są "porozrzucane", a i warunków do tego za bardzo nie mam. Poza tym jak kwitnie cztery czy pięć sztuk, to co to za zbiorówka? Może jak będzie ich więcej?
 Przecież wiadomo, że to trudne, tylko z ciekawości zapytałam o możliwość. Swoją drogą najlepiej byłoby, gdyby wszystkie kwitły rzędami- najpierw jeden, potem drugi, człowiek by się nie głowił, jak się do zdjęcia ustawić
 Przecież wiadomo, że to trudne, tylko z ciekawości zapytałam o możliwość. Swoją drogą najlepiej byłoby, gdyby wszystkie kwitły rzędami- najpierw jeden, potem drugi, człowiek by się nie głowił, jak się do zdjęcia ustawić   Sama się zastanawiam, jak się dopchać do niektórych pąków bez wyciągania doniczek, ale u mnie to i tak pestka, także spokojnie. Fajnie, że pokazujesz tak szczegółowo każdy kwiat i tak dobrze zrobione zdjęcia, bo efekt wart jest wszelkich wysiłków
  Sama się zastanawiam, jak się dopchać do niektórych pąków bez wyciągania doniczek, ale u mnie to i tak pestka, także spokojnie. Fajnie, że pokazujesz tak szczegółowo każdy kwiat i tak dobrze zrobione zdjęcia, bo efekt wart jest wszelkich wysiłków 
- przemek_pc
Dziękuję za wyrozumiałość Żanetko  Trudno mi jest "manewrować" kaktusami, bo w zasadzie mam też cały czas na głowie dzieciaki. Ale wygrzebałem takie fotki z tamtego roku, więc przypomnę je specjalnie dla Ciebie.
 Trudno mi jest "manewrować" kaktusami, bo w zasadzie mam też cały czas na głowie dzieciaki. Ale wygrzebałem takie fotki z tamtego roku, więc przypomnę je specjalnie dla Ciebie.
Tak było w poprzednim sezonie:

Ja też myślałem, że niektóre w tym sezonie nie zakwitną. Weźmy np. taką knizejkę (WR 676a) od Marka - dopiero dzisiaj zauważyłem na niej malusieńkiego pąka, a byłem pewny, że nic z tego nie będzie (o czym wcześniej pisałem)
 Ja też myślałem, że niektóre w tym sezonie nie zakwitną. Weźmy np. taką knizejkę (WR 676a) od Marka - dopiero dzisiaj zauważyłem na niej malusieńkiego pąka, a byłem pewny, że nic z tego nie będzie (o czym wcześniej pisałem)  

A wygląda nawet na to, że dwu(trzy?)letnie siewki od Tomka - RH 1386 i RH 2276a zakwitną w tym sezonie
Być może jutro (a na pewno pojutrze) będą kwiaty na KK 638, beznumerkowej knizejce i jednej sulce

Trudno mi jest "manewrować" kaktusami, bo w zasadzie mam też cały czas na głowie dzieciaki. Ale wygrzebałem takie fotki z tamtego roku, więc przypomnę je specjalnie dla Ciebie.
 Trudno mi jest "manewrować" kaktusami, bo w zasadzie mam też cały czas na głowie dzieciaki. Ale wygrzebałem takie fotki z tamtego roku, więc przypomnę je specjalnie dla Ciebie.Tak było w poprzednim sezonie:

Cierpliwości Danusia. Na pewno się pojawiąDAK pisze:(...) Siedzę z nosem w moich nielicznych góralkach wyglądając choć namiastki pączków (...)
 A wygląda nawet na to, że dwu(trzy?)letnie siewki od Tomka - RH 1386 i RH 2276a zakwitną w tym sezonie

Być może jutro (a na pewno pojutrze) będą kwiaty na KK 638, beznumerkowej knizejce i jednej sulce

- piasek pustyni
Achhhhhh...One naprawdę robią wrażenie. Ich kwitnienia są przecudowne, intensywne, bardzo wyraziste, a przede wszystkim różnokolorowe, nie tak jak u moich meksykańczyków - większość żółtków (choć oczywiście dla mnie najpiękniejsze na świecie). Niemniej ta mała zbioróweczka jest naprawdę urocza. Dziękuję za ten świąteczny podarunek  

- czarny
Ano mediolobiwki potrafią naprawdę malusie dać kwiatuszki. A te w/w. numerki RH też zamawiam, jak się popylą i pewnie trochę innych. Zapłacę w w gotówce bądź w naturze ;)

- piasek pustyni
A za przeproszeniem - jak chcesz zapłacić w naturze?  
   Bo albo ja po świętach niekontaktowa, albo coś mi się źle przeczytało...

- annaoj
- Od: 3 sie 2012, o 21:29
Żanetka - od czego wyobraźnia   Natura w końcu jest to pojęcie bardzo szerokie....
 Natura w końcu jest to pojęcie bardzo szerokie....

Natura w końcu jest to pojęcie bardzo szerokie....
 Natura w końcu jest to pojęcie bardzo szerokie....- czarny
Ech kobietom to tylko jedne rzeczy po głowie chodzą, a przecie sprawa oczywista ;)

- przemek_pc
Ja jako rasowy mężczyzna wybiorę oczywiście zapłatę w naturzeczarny pisze:(...) A te w/w. numerki RH też zamawiam, jak się popylą i pewnie trochę innych. Zapłacę w w gotówce bądź w naturze ;)

A wy dziewczyny musicie chyba trochę odpocząć po świętach

- piasek pustyni
Nie musimy, nie musimy, sprawa oczywista, a Wy Panowie się cieszcie, że nam "takie rzeczy" po głowie chodzą, bo jak przestaną, to dopiero będzie problem  Mam oczywiście na myśli wszystko związane z roślinami, w tym kwiaty, a nie .... szeroko pojętą naturę
  Mam oczywiście na myśli wszystko związane z roślinami, w tym kwiaty, a nie .... szeroko pojętą naturę  

Mam oczywiście na myśli wszystko związane z roślinami, w tym kwiaty, a nie .... szeroko pojętą naturę
- przemek_pc