Ogródek AGNESS cz.12
- malgocha1960
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogródek AGNESS cz.12
Też mnie zachwycił ten ciemny liliowiec,niesamowity.Aguś,nie wiadomo co lepsze,sucho czy mokro,na pewno po srodku,ale w naszym kraju nie ma nic normalnie.U mnie była taka burza jak nigdy przez całe moje zycie nie widziałam i straty mam spore w ogrodzie.
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Grzesiu odczuwam podobnie, myślę, ze wart posadzić w ogródku liliowce. Kwiatuszki całkowicie niekłopotliwe a naprawdę piękne
Iwonko ja również najbardziej gustuję w ciemnych liliowcach, uwielbiam takie intensywne, głęboko nasycone kolorem kwiaty. Iwonko, na łopatkowanie zapraszam osobiście , chętnie się podzielę
Aguniu niestety nie znam nazwy, kupiłam w ,,świecie cebul,, jako zupełnie inny liliowiec, a jak zakwitł okazał sie właśnie taki. Powiem szczerze, że wcale nie żałuję pomyłki, bo jestem nim zachwycona
Jacku faktycznie , gdy kępa już rozrośnięta, to bardzo długo jest cały bukiet pięknych kwiatów
Fajne jest to, że one tak szybko rozrastają się i na dużą kępę nie trzeba długo czekać
Gorzej jest z tymi najnowszymi odmianami, te są powolniejsze, ale u mnie przeważnie te popularne, starsze odmiany.
Bardzo się cieszę, ze roślinki zaadaptowały się, wilczomlecz też na pewno da radę. U mnie Twoje roślinki też przeważnie ok , jedynie mój wymarzony przetacznik stracił życie w niespodziewany sposób. Posadziłam go na rabatce przy wejściu do domu do towarzystwa róży Chopin a moja mama myślała, że to pojawiło się jakieś zielsko i go wyrwała
Ale trudno, na pewno gdzieś trafię
Grażynko ja właśnie najbardziej lubię te ciemne.....wszystkie bardzo mi się podobają, ale ciemne mają szczególne miejsce w moim serduchu
Ja w ogóle lubię ciemne kolory, nie tylko w kwiatach, ale ogólnie....nawet wszystkie meble do domu wybieram ciemne, a później tylko biegam i kurz ścieram
Majeczko, jeśli dasz się przekonać, to naprawdę bardzo namawiam, są całkowicie niekłopotliwe, nie potrzebują praktycznie żadnej pielęgnacji, a takie piękne
To jedne z najmniej kłopotliwych kwiatów
Co do gorąca w domu....ja mam dużo okien i wszędzie jaśniutkie kremowe rolety, więc one i tak przepuszczają słońce, chociaż zasłaniam
Niby wiem, że nie powinno się otwierać okien w takie upały....ale jakoś tak mimo wszystko latam po całym domu i otwieram, żeby chociaż odrobinę wiaterku powiało....a tu i tak guzik z pętelką, powietrze ani drgnie
U mnie dziś burze dookoła krążyły, a u mnie nadal nie spadła ani kropla deszczu....boję się, ze jak już dowali to na całego....aż się boję
Santio cieszę się, ze podobają Ci się
Jadziu, żeby tylko tak się dało, to skorzystałabym z radością. U mnie wciąż nieprawdopodobnie sucho, dziś nie podlewałam ogrodu, mam nadzieję, ze wreszcie popada.....oby tylko spokojnie
Mam nadzieję, ze u Ciebie w ogródku wszystko będzie dobrze, ze roślinek nie połamało....
Małgoś widziałam skutki burzy w Twoim ogródku i naprawdę bardzo Ci współczuję. Aura naprawdę coraz częściej bywa groźna a my nie mamy na to żadnej rady, pozostaje tylko lęk przed kolejną nawałnicą.....Niby nasz kraj niewielki, a takie niesamowite różnice w pogodzie, w jednym miejscu powodzie w innym pustynia

Iwonko ja również najbardziej gustuję w ciemnych liliowcach, uwielbiam takie intensywne, głęboko nasycone kolorem kwiaty. Iwonko, na łopatkowanie zapraszam osobiście , chętnie się podzielę

Aguniu niestety nie znam nazwy, kupiłam w ,,świecie cebul,, jako zupełnie inny liliowiec, a jak zakwitł okazał sie właśnie taki. Powiem szczerze, że wcale nie żałuję pomyłki, bo jestem nim zachwycona

Jacku faktycznie , gdy kępa już rozrośnięta, to bardzo długo jest cały bukiet pięknych kwiatów

Bardzo się cieszę, ze roślinki zaadaptowały się, wilczomlecz też na pewno da radę. U mnie Twoje roślinki też przeważnie ok , jedynie mój wymarzony przetacznik stracił życie w niespodziewany sposób. Posadziłam go na rabatce przy wejściu do domu do towarzystwa róży Chopin a moja mama myślała, że to pojawiło się jakieś zielsko i go wyrwała

Grażynko ja właśnie najbardziej lubię te ciemne.....wszystkie bardzo mi się podobają, ale ciemne mają szczególne miejsce w moim serduchu

Majeczko, jeśli dasz się przekonać, to naprawdę bardzo namawiam, są całkowicie niekłopotliwe, nie potrzebują praktycznie żadnej pielęgnacji, a takie piękne

Co do gorąca w domu....ja mam dużo okien i wszędzie jaśniutkie kremowe rolety, więc one i tak przepuszczają słońce, chociaż zasłaniam

U mnie dziś burze dookoła krążyły, a u mnie nadal nie spadła ani kropla deszczu....boję się, ze jak już dowali to na całego....aż się boję

Santio cieszę się, ze podobają Ci się

Jadziu, żeby tylko tak się dało, to skorzystałabym z radością. U mnie wciąż nieprawdopodobnie sucho, dziś nie podlewałam ogrodu, mam nadzieję, ze wreszcie popada.....oby tylko spokojnie

Małgoś widziałam skutki burzy w Twoim ogródku i naprawdę bardzo Ci współczuję. Aura naprawdę coraz częściej bywa groźna a my nie mamy na to żadnej rady, pozostaje tylko lęk przed kolejną nawałnicą.....Niby nasz kraj niewielki, a takie niesamowite różnice w pogodzie, w jednym miejscu powodzie w innym pustynia

- marpa
- Od: 2 sty 2009, o 13:13
Agnieszko witaj o poranku - liliowce zaserwowałaś miodzio ! U mnie wczoraj wieczorem " postraszyło"
deszczem dosłownie i na straszeniu się skończyło..a przydałby się deszcz bo już go nie było ze 2 tygodnie...
Miłego dnia !

Miłego dnia !

- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01

ten ciemny cudny podobny do Bella Logusi

Z tym rozrastaniem się liliowców jest różnie nie które nowe odmiany też pięknie się rozrastają , a nie które mam już ponad 4 lata i mają tylko 2 pędy , tak właściwie po ostatniej zimie wyglądają gorzej niż w zeszłym roku .
- AGNESS
Maryniu u mnie dziś w nocy wreszcie popadało
po długim okresie suszy.....ale to też kropla w morzu....przetoczyła się burza, lunął fajny rzęsisty deszcz , popadał z pół godziny i koniec. Ale dobre i to, dziś rano zupełnie inne powietrze
Geniu bardzo możliwe, ze ten liliowiec to właśnie Bella Logusi, kupowałam go w ,,Świecie cebul,, bardzo go lubię
Zima zniszczyła nam mnóstwo roślin, naprawdę żal, ale u Ciebie Geniu wciąż pięknie i kolorowo, wcale nie widać strat
Jeszcze troszkę liliowców

Geniu bardzo możliwe, ze ten liliowiec to właśnie Bella Logusi, kupowałam go w ,,Świecie cebul,, bardzo go lubię

Zima zniszczyła nam mnóstwo roślin, naprawdę żal, ale u Ciebie Geniu wciąż pięknie i kolorowo, wcale nie widać strat

Jeszcze troszkę liliowców

- lulka
- Od: 31 mar 2011, o 12:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jakie masz piękne liliowce
, u mnie też już zaczynają powoli kwitnąć
. Przez rok się mocno rozmnożyły, nie wiedziałam, że aż tak mi się zbiory powiększą 

- agatka123
- Od: 23 sty 2011, o 21:12
Agulka piękności
Pozdrawiam serdecznie .

Pozdrawiam serdecznie .
- robaczek_Poznan
- Od: 30 sty 2012, o 23:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Agness, liliowce cudowne
moje dopiero tegoroczne, czekam kiedy się tak rozrosną jak Twoje
te fioletowe są obłędne... 

- AGNESS
Madziu one tak właśnie się mnożą
wystarczy posadzić jedną czy dwie odmiany a po sezonie liczy się w dziesiątki
Aguś dzięki
Ciebie również bardzo pozdrawiam
Kasiu rozrosną się bardzo szybko, to prawdziwi sprinterzy . Za rok będziesz miała już śliczne kolorowe bukieciki

Aguś dzięki

Kasiu rozrosną się bardzo szybko, to prawdziwi sprinterzy . Za rok będziesz miała już śliczne kolorowe bukieciki

- JolantaG
- Od: 3 lis 2008, o 14:52
AGUŚ ,czy znasz nazwę liliowca z przedostatniej fotki .Właśnie zakwitł mi podobny i nijak nie zgadza się z nazwą .Nie ma żadnej ciemnej obwódki na płatkach ,inny niż El Desperado i inny niż Moonlight Masquerade,a może mój to Canadian Border Patrol. 

-
- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Agnieszko, śliczne te liliowce? Czy mogłabym jesienia odkupić od Ciebie poszczególne odmiany??? Zależy mi na tym, zeby to było naprawdę to co na fotkach, a nie jak zawsze w przypadku zakupów allegro naciąganie...
- AGNESS
Joluś ja niestety nie znam nazw swoich liliowców, tak, ze nie potrafię Ci odpowiedzieć...
Mariolu ja nie sprzedaję swoich roślinek, ale bardzo chętnie się dzielę
Z tym, że uwierz mi, że wiem jakie gdzie rosną tylko wtedy gdy kwitną, później nie mam pojęcia, które są jakie

Mariolu ja nie sprzedaję swoich roślinek, ale bardzo chętnie się dzielę

- IWONA1311
- Od: 28 mar 2011, o 12:10
Aguś adres już mam więc kto wie może jak się troszkę ochłodzi to się u Ciebie pojawię... nie tylko z łopatką 

- Rozanka
- Od: 9 lut 2009, o 13:19
Aga, przepiękne liliowce.
U mnie nie chcą rosnąć, a podobno są takie wytrzymałe i nieklopotliwe. Nawet ten najbardziej pospolity pomarańczowy. Jak wsadziłam jeden pęd 4 lata temu tak stoi i nic nie przyrasta.
Dostałam nowe od Kasi om, to może coś się wydarzy. Tylko Stella rośnie i zachwyca kwiatami. Dobre i to. 

- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Proszę, proszę......
I kto by pomyślał, że tyle liliowców już u Ciebie kwitnie.
Całkiem pokażna kolekcja.
Jak wpisywałam się na forum to mało kto o nich słyszał.
A teraz co ogród to liliowce kwitną.
I kto by pomyślał, że tyle liliowców już u Ciebie kwitnie.
Całkiem pokażna kolekcja.

Jak wpisywałam się na forum to mało kto o nich słyszał.
A teraz co ogród to liliowce kwitną.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki