Ogródek AGNESS cz.12

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek AGNESS cz.12

Post »

Też mnie zachwycił ten ciemny liliowiec,niesamowity.Aguś,nie wiadomo co lepsze,sucho czy mokro,na pewno po srodku,ale w naszym kraju nie ma nic normalnie.U mnie była taka burza jak nigdy przez całe moje zycie nie widziałam i straty mam spore w ogrodzie.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Grzesiu odczuwam podobnie, myślę, ze wart posadzić w ogródku liliowce. Kwiatuszki całkowicie niekłopotliwe a naprawdę piękne :D

Iwonko ja również najbardziej gustuję w ciemnych liliowcach, uwielbiam takie intensywne, głęboko nasycone kolorem kwiaty. Iwonko, na łopatkowanie zapraszam osobiście , chętnie się podzielę ;:196

Aguniu niestety nie znam nazwy, kupiłam w ,,świecie cebul,, jako zupełnie inny liliowiec, a jak zakwitł okazał sie właśnie taki. Powiem szczerze, że wcale nie żałuję pomyłki, bo jestem nim zachwycona :D

Jacku faktycznie , gdy kępa już rozrośnięta, to bardzo długo jest cały bukiet pięknych kwiatów :D Fajne jest to, że one tak szybko rozrastają się i na dużą kępę nie trzeba długo czekać :D Gorzej jest z tymi najnowszymi odmianami, te są powolniejsze, ale u mnie przeważnie te popularne, starsze odmiany.
Bardzo się cieszę, ze roślinki zaadaptowały się, wilczomlecz też na pewno da radę. U mnie Twoje roślinki też przeważnie ok , jedynie mój wymarzony przetacznik stracił życie w niespodziewany sposób. Posadziłam go na rabatce przy wejściu do domu do towarzystwa róży Chopin a moja mama myślała, że to pojawiło się jakieś zielsko i go wyrwała ;:202 :lol: Ale trudno, na pewno gdzieś trafię :roll: :lol:

Grażynko ja właśnie najbardziej lubię te ciemne.....wszystkie bardzo mi się podobają, ale ciemne mają szczególne miejsce w moim serduchu :D Ja w ogóle lubię ciemne kolory, nie tylko w kwiatach, ale ogólnie....nawet wszystkie meble do domu wybieram ciemne, a później tylko biegam i kurz ścieram :;230

Majeczko, jeśli dasz się przekonać, to naprawdę bardzo namawiam, są całkowicie niekłopotliwe, nie potrzebują praktycznie żadnej pielęgnacji, a takie piękne 8-) :lol: To jedne z najmniej kłopotliwych kwiatów :D
Co do gorąca w domu....ja mam dużo okien i wszędzie jaśniutkie kremowe rolety, więc one i tak przepuszczają słońce, chociaż zasłaniam :( Niby wiem, że nie powinno się otwierać okien w takie upały....ale jakoś tak mimo wszystko latam po całym domu i otwieram, żeby chociaż odrobinę wiaterku powiało....a tu i tak guzik z pętelką, powietrze ani drgnie :roll:
U mnie dziś burze dookoła krążyły, a u mnie nadal nie spadła ani kropla deszczu....boję się, ze jak już dowali to na całego....aż się boję :?

Santio cieszę się, ze podobają Ci się :D

Jadziu
, żeby tylko tak się dało, to skorzystałabym z radością. U mnie wciąż nieprawdopodobnie sucho, dziś nie podlewałam ogrodu, mam nadzieję, ze wreszcie popada.....oby tylko spokojnie :? Mam nadzieję, ze u Ciebie w ogródku wszystko będzie dobrze, ze roślinek nie połamało....

Małgoś widziałam skutki burzy w Twoim ogródku i naprawdę bardzo Ci współczuję. Aura naprawdę coraz częściej bywa groźna a my nie mamy na to żadnej rady, pozostaje tylko lęk przed kolejną nawałnicą.....Niby nasz kraj niewielki, a takie niesamowite różnice w pogodzie, w jednym miejscu powodzie w innym pustynia :roll:
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Agnieszko witaj o poranku - liliowce zaserwowałaś miodzio ! U mnie wczoraj wieczorem " postraszyło" ;:131 deszczem dosłownie i na straszeniu się skończyło..a przydałby się deszcz bo już go nie było ze 2 tygodnie... ;:108
Miłego dnia ! :wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Obrazek

ten ciemny cudny podobny do Bella Logusi ;:63

Z tym rozrastaniem się liliowców jest różnie nie które nowe odmiany też pięknie się rozrastają , a nie które mam już ponad 4 lata i mają tylko 2 pędy , tak właściwie po ostatniej zimie wyglądają gorzej niż w zeszłym roku .
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Maryniu u mnie dziś w nocy wreszcie popadało :D po długim okresie suszy.....ale to też kropla w morzu....przetoczyła się burza, lunął fajny rzęsisty deszcz , popadał z pół godziny i koniec. Ale dobre i to, dziś rano zupełnie inne powietrze :D

Geniu bardzo możliwe, ze ten liliowiec to właśnie Bella Logusi, kupowałam go w ,,Świecie cebul,, bardzo go lubię :D
Zima zniszczyła nam mnóstwo roślin, naprawdę żal, ale u Ciebie Geniu wciąż pięknie i kolorowo, wcale nie widać strat :D

Jeszcze troszkę liliowców :D
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jakie masz piękne liliowce ;:oj, u mnie też już zaczynają powoli kwitnąć :heja. Przez rok się mocno rozmnożyły, nie wiedziałam, że aż tak mi się zbiory powiększą :;230
Awatar użytkownika
agatka123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2011, o 21:12

Post »

Agulka piękności ;:167
Pozdrawiam serdecznie .
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Agness, liliowce cudowne ;:180 moje dopiero tegoroczne, czekam kiedy się tak rozrosną jak Twoje ;:65 te fioletowe są obłędne... ;:oj
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Madziu one tak właśnie się mnożą 8-) :lol: wystarczy posadzić jedną czy dwie odmiany a po sezonie liczy się w dziesiątki :;230

Aguś dzięki ;:196 Ciebie również bardzo pozdrawiam :wit

Kasiu rozrosną się bardzo szybko, to prawdziwi sprinterzy . Za rok będziesz miała już śliczne kolorowe bukieciki :D
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52

Post »

AGUŚ ,czy znasz nazwę liliowca z przedostatniej fotki .Właśnie zakwitł mi podobny i nijak nie zgadza się z nazwą .Nie ma żadnej ciemnej obwódki na płatkach ,inny niż El Desperado i inny niż Moonlight Masquerade,a może mój to Canadian Border Patrol. :?:
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Agnieszko, śliczne te liliowce? Czy mogłabym jesienia odkupić od Ciebie poszczególne odmiany??? Zależy mi na tym, zeby to było naprawdę to co na fotkach, a nie jak zawsze w przypadku zakupów allegro naciąganie...
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Joluś ja niestety nie znam nazw swoich liliowców, tak, ze nie potrafię Ci odpowiedzieć...

Mariolu ja nie sprzedaję swoich roślinek, ale bardzo chętnie się dzielę :lol: Z tym, że uwierz mi, że wiem jakie gdzie rosną tylko wtedy gdy kwitną, później nie mam pojęcia, które są jakie :oops: :lol:
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 mar 2011, o 12:10

Post »

Aguś adres już mam więc kto wie może jak się troszkę ochłodzi to się u Ciebie pojawię... nie tylko z łopatką :;230
Awatar użytkownika
Rozanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lut 2009, o 13:19

Post »

Aga, przepiękne liliowce. ;:138 U mnie nie chcą rosnąć, a podobno są takie wytrzymałe i nieklopotliwe. Nawet ten najbardziej pospolity pomarańczowy. Jak wsadziłam jeden pęd 4 lata temu tak stoi i nic nie przyrasta. :roll: Dostałam nowe od Kasi om, to może coś się wydarzy. Tylko Stella rośnie i zachwyca kwiatami. Dobre i to. :D
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Proszę, proszę......
I kto by pomyślał, że tyle liliowców już u Ciebie kwitnie.
Całkiem pokażna kolekcja. ;:215
Jak wpisywałam się na forum to mało kto o nich słyszał.
A teraz co ogród to liliowce kwitną.
Grażyna.
kogro-linki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”