Dziś przyszła pora na Giganta Kuby, może i nie jest gigant, gdyż miał ok 200g, ale jest bardzo wczesny
W smaku kwaskowaty, drobnoziarnisty, z wyraźnym aromatem, skórka dość twarda, przez co może nie będzie pękał.
Wysiewałem 8.03 do tunelu wsadziłem już kwitnącego 27.04 Podejrzewam, że nada się na późny zbiór.
Zdjęcie trochę mi nie wyszło.
Pozdrawiam Kamil
Siła wzrostu podkładek jabłoni12 Mój sad
Ania nie jakoś bardzo miękki, ale do K37 mu daleko, podejrzewam że jak by długo poleżał to zrobi się mączysty.
Dojrzewał na parapecie, aby odciążyć krzak, z kolejnych będzie trzeba pobierać nasiona.
Edit: Kam1AF3 ładnie zawiązał, w tej chwili zaczyna kwitnąć 7 i zaczyna wiązać, na zdjęciu udało się zmieścić 3 grona. Krzak mocny bardziej wegetatywny.
Pozdrawiam Kamil
Siła wzrostu podkładek jabłoni12 Mój sad
Ładna krzyżówka , wygląda jakby miała brzoskwiniową skórkę .
Mnie bardziej smakują dojrzewające w domu niż na krzaku . Teraz upały to błyskawicznie
przejrzewają . Mam np. porównanie z Green Martianem .
Staram się trafić z zebraniem przed pełną dojrzałościa bo wtedy robi się zbyt miękki .
Ewo, gratuluję pierwszego pomidorka.
U mnie zebrałem co nieco z Red Pear, Mamipink F1, Rosalinda F2, Cicerone F2, Silvano F1, FAV 17/1, FAV 17/6, FAV 19, Stara Babcina Malinówka, Heatherrington Pink, Gourmandia F1 i sporo z odmiany Katja.
Prawie dojrzałe są również pierwsze owoce na Leroxy F1, Gourmansun F1, Kijowianka, Fuchsia F1, Rosamunda, ale dam im jeszcze 2 dni.
Mój Red Pear również z Franchi, dojrzał dopiero jeden owoc na pierwszym gronie. Dojrzewa u mnie średnio wcześnie.
Takie Katje , czy Heatherrington Pink jednak wcześniejsze.
To jest mój Red Pear, 5 i 6 grono. Do tej pory zerwałam 6 pomidorów o łącznej wadze 1,63 kg. Każdy owoc ważę. Będę nie skromna ale jestem dumna z tego krzaczka. A miała z niego wyrosnąć Maskotka
Piękny krzak. U mnie owoce na górze jeszcze małe.
Pod folią zaczyna się dojrzewanie w hurtowych ilościach, nie nadążam z próbowaniem nowości.
W sobotę będę zbierał i smakował krzyżówki Witka - Faworyta.