Ja dziś się dowiedziałem że był u mnie festyn ogrodniczy
Ogród mojej małej Wiki
- buum
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 16 mar 2015, o 17:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Ogród mojej małej Wiki
Haha nie chciałaś przesadzać z zakupami
ale po czasie.... pech.
- AloesIk

- Od: 23 lut 2011, o 16:49
- Kontakt:
U Ciebie już pąki na liliowcach
Może rzucę na kompost jakieś nasiona i coś wyjdzie
- TROJA
- 500p

- Od: 6 kwie 2017, o 09:21
Majka spokojnie, następne dynie będziesz miała wzorcowe
Teraz najważniejsze żebyś tą wybiegniętą łodyżkę całą wsadziła do ziemi, to będzie dobrze.
Seba wszystko zależy od pogody, pomidory mam kiepskie w tym roku a papryka dopiero wschodzi i nie wiem co z tego będzie. Drzewek nie potrzebuje a krzewów sama mam sporo do pozbycia, aż się boję powiedzieć mężowi, że ma dwa wielkie krzaki do wykopania.
Alicjo ładne to były w zeszłym roku o tej porze, teraz są maleńkie
Piotrek nadrobisz
Łukasz dziś się dopiero dowiedziałam, że ten mój wczesny liliowiec to nie popularna Stella de oro a Middendorfa. Reszta liliowców jeszcze w fazie liści
Kolejny dzień minął
dziś mało zrobiłam, jedynie trochę popieliłam nowo powstającą rabatę i wsadziłam zdobyczne rojniki (byliśmy z kotem u weterynarza skąd przywiozłam rojniczki).

piwonie z kapersów pokazują, że żyją

biedronkowe dalie szybko rosną

Seba wszystko zależy od pogody, pomidory mam kiepskie w tym roku a papryka dopiero wschodzi i nie wiem co z tego będzie. Drzewek nie potrzebuje a krzewów sama mam sporo do pozbycia, aż się boję powiedzieć mężowi, że ma dwa wielkie krzaki do wykopania.
Alicjo ładne to były w zeszłym roku o tej porze, teraz są maleńkie
Piotrek nadrobisz
Łukasz dziś się dopiero dowiedziałam, że ten mój wczesny liliowiec to nie popularna Stella de oro a Middendorfa. Reszta liliowców jeszcze w fazie liści
Kolejny dzień minął

piwonie z kapersów pokazują, że żyją

biedronkowe dalie szybko rosną

Pozdrawiam Ania
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=100470" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki viewtopic.php?f=11&t=117198" onclick="window.open(this.href);return false;
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=100470" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki viewtopic.php?f=11&t=117198" onclick="window.open(this.href);return false;
Piękny rododendron, niech Ci rośnie
Pąki w liliowatych już są duże. Tworzenie nowych rabat wymaga dużo siły 
- AloesIk

- Od: 23 lut 2011, o 16:49
- Kontakt:
U mnie wszystkie liliowce w fazie liści...
Zamówiłem jakiś czas temu wczesnego
Też niech oczy cieszy wiosną 
Zamówiłem jakiś czas temu wczesnego
- Zuzia111

- Od: 13 paź 2016, o 16:43
Aniu..bardzo ładne rozsady, gdy na nie spojrzałam przypomniały mi się dynie których nie posiałam.
To dla mojego eMa...on tak je lubi.
. Ale już się nasionka moczą, tylko czy zdążą.
. Na działeczce mam podobnie, jednego dnia bym całą działkę przeorała, następnego
...choć tak samo się staram.
. Słoneczka życzę. 
-
Babciabenia

- Od: 10 maja 2012, o 19:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aniu ja latam z tymi rozsadami do piwnicy i z piwnicy taki sport,czasem dość mam już ,ale szkoda bo dalie-georginie już mam podpędzone jak u Ciebie i warzywnik pięknie powschodził,tylko niech już jest stabilizacja pogody .Pięknie masz! 
Porządne rozsady. Może coś będzie i z papryki -jak zrobi się w końcu ciepło to powinny ruszyć,jak nie będziesz musiała niestety kupić. Co do wykopywania to wiem coś o tym . My musimy wykopać jeszcze korzenie 2 wiśni, 2 bzy, i 2 leszczyny. Zastanawiam się też nad świdośliwą ,bo rośnie na samej granicy działek.
- TROJA
- 500p

- Od: 6 kwie 2017, o 09:21
Kasiu tworzenie rabat to ciężka praca, a najgorsze, że do części prac potrzebuje męża, który albo ma humor albo go nie ma
Łukaszu ten wczesny liliowiec jest bardzo wdzięczny bo zakwita później drugi raz, ja mam trzy spore kępki w ogrodzie i wszystkie są obsypane pąkami.
Zuziu ja często dynie sadzę prosto do ziemi po 15 maja i też się udaje
Zawsze mam dużo dyń, cukini i kabaczków a potem kury wcinają nadmiar i do lecza są idealne. Słońce wszystkim się przyda bo u mnie teraz snieg sypie....
Bożenko ja trzymam co się da w foli, tam zawsze choć trochę cieplej
no i nie muszę wszystkiego chować.
Iwciu u nas jest to scięcia jedno wielkie drzewo bo mocno przechyla się w stronę domu i drutów energetycznych, a jest problem bo jednej strony brama, z drugiej dom, z trzeciej folia i orzech, no i nie ma zabardzo jak go ściąć. Oczywiście jest też nieśmiertelna mirabelka która mimo ścinana na bierząco odrasta.
Miałam sporo planów bo od rana pokazało się ładne słoneczko choć było zimno liczyłam, że się ociepli a tu nic, przyszły chmury i zaczął sypać śnieg, momentami sypało jak zimą, teraz lecą cały czas pojedyncze płatki. Co za pogoda, ja chcę

Pozdrawia was nasz rudzielec o imieniu Płoszek

Łukaszu ten wczesny liliowiec jest bardzo wdzięczny bo zakwita później drugi raz, ja mam trzy spore kępki w ogrodzie i wszystkie są obsypane pąkami.
Zuziu ja często dynie sadzę prosto do ziemi po 15 maja i też się udaje
Bożenko ja trzymam co się da w foli, tam zawsze choć trochę cieplej
Iwciu u nas jest to scięcia jedno wielkie drzewo bo mocno przechyla się w stronę domu i drutów energetycznych, a jest problem bo jednej strony brama, z drugiej dom, z trzeciej folia i orzech, no i nie ma zabardzo jak go ściąć. Oczywiście jest też nieśmiertelna mirabelka która mimo ścinana na bierząco odrasta.
Miałam sporo planów bo od rana pokazało się ładne słoneczko choć było zimno liczyłam, że się ociepli a tu nic, przyszły chmury i zaczął sypać śnieg, momentami sypało jak zimą, teraz lecą cały czas pojedyncze płatki. Co za pogoda, ja chcę
Pozdrawia was nasz rudzielec o imieniu Płoszek

Pozdrawiam Ania
- Alicja125

- Od: 13 gru 2015, o 00:46
Aniu z prognozy zapowiadają śnieg wiatr i deszcz ze śniegiem do 18 maja brr.. trzeba sie uzbroić w cierpliwość i wygrzewać się najwyżej pod kołderką 
Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
- wsiania
- 500p

- Od: 27 sty 2012, o 09:51
O, Twój Płoszek wygląda jak mój wkurzony Tigi
Jak ma gorszy humor, to się umie tak nastroszyć. U mnie śniegu nie ma, ale wiatr taki lodowaty, że nawet oddychanie nie jest przyjemne. Rozsady pewnie już by chciały do ziemi, więc życzę Ci słoneczka i ciepła! Ja wysadziłam sałaty i selery, te drugie stoją na baczność, ale sałatki coś zmizerniały. Dynie, cukinie i fasolki będę od razu do ziemi siać, bo nie mam miejsca w domu. Może dzisiaj kukurydzę w ziemię wrzucę, żeby tylko coś grzebnąć, bo mnie trafia 
Moje wsiowe poczynania - c.j.d. 
gdzie diabeł nie może... tam mnie wołają
pozdrawiam, Ania
gdzie diabeł nie może... tam mnie wołają
pozdrawiam, Ania
-
Babciabenia

- Od: 10 maja 2012, o 19:16
Aniu ja w piwnicy, dałam fotkę u mnie na ogrodowym,babcine narcyzy są tu przejęte wraz z domen ta jedna kępka,a nowe mam też z Holandii i już w pączkach są.
- Carmelka00

- Od: 25 lut 2015, o 14:22
Ale fajny rudzielec
U nas też sypał śnieg brrrrr
U nas też sypał śnieg brrrrr
- Foxowa

- Od: 11 kwie 2017, o 06:55
Ale obiad to hojnie mu podałaś 
Do kitu ta pogoda, u nas też dziś kiszka...
Do kitu ta pogoda, u nas też dziś kiszka...
- seba1999

- Od: 16 sty 2014, o 20:10
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ale fajny kocur ! Mam podobnego rudzielca tylko ma krótką sierść 
Aniu jakbym jechał do jakiejkolwiek szkółki to dam Tobie koniecznie znać
Aniu jakbym jechał do jakiejkolwiek szkółki to dam Tobie koniecznie znać