Ogród mojej małej Wiki

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2015, o 17:43
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Ogród mojej małej Wiki

Post »

Haha nie chciałaś przesadzać z zakupami :D
Ja dziś się dowiedziałem że był u mnie festyn ogrodniczy :( ale po czasie.... pech.
Moja działka mój raj :) Pozdrawiam Piotrek ;:163
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
Awatar użytkownika
AloesIk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lut 2011, o 16:49
Kontakt:

Post »

:wit
U Ciebie już pąki na liliowcach :) Ja na swoje jeszcze trochę poczekam :roll: U mnie w tym roku z dyniowatych nie ma nic w ogrodzie, nawet cukini...
Może rzucę na kompost jakieś nasiona i coś wyjdzie :)
Awatar użytkownika
TROJA
500p
500p
Od: 6 kwie 2017, o 09:21

Post »

Majka spokojnie, następne dynie będziesz miała wzorcowe :wink: Teraz najważniejsze żebyś tą wybiegniętą łodyżkę całą wsadziła do ziemi, to będzie dobrze.

Seba wszystko zależy od pogody, pomidory mam kiepskie w tym roku a papryka dopiero wschodzi i nie wiem co z tego będzie. Drzewek nie potrzebuje a krzewów sama mam sporo do pozbycia, aż się boję powiedzieć mężowi, że ma dwa wielkie krzaki do wykopania.

Alicjo ładne to były w zeszłym roku o tej porze, teraz są maleńkie :wink:

Piotrek nadrobisz :wink:

Łukasz dziś się dopiero dowiedziałam, że ten mój wczesny liliowiec to nie popularna Stella de oro a Middendorfa. Reszta liliowców jeszcze w fazie liści :wink:

Kolejny dzień minął :wink: dziś mało zrobiłam, jedynie trochę popieliłam nowo powstającą rabatę i wsadziłam zdobyczne rojniki (byliśmy z kotem u weterynarza skąd przywiozłam rojniczki).

Obrazek

piwonie z kapersów pokazują, że żyją :wink:
Obrazek

biedronkowe dalie szybko rosną :wink: :wink:
Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam Ania
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=100470" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki viewtopic.php?f=11&t=117198" onclick="window.open(this.href);return false;
1Kasia1
100p
100p
Od: 1 lut 2016, o 17:23
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Piękny rododendron, niech Ci rośnie :) Pąki w liliowatych już są duże. Tworzenie nowych rabat wymaga dużo siły :)
Pozdrawiam - Kasia :)
Dom w Lukrecji z ogrodem
Awatar użytkownika
AloesIk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lut 2011, o 16:49
Kontakt:

Post »

U mnie wszystkie liliowce w fazie liści...
Zamówiłem jakiś czas temu wczesnego :) Też niech oczy cieszy wiosną :wink:
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43

Post »

Aniu..bardzo ładne rozsady, gdy na nie spojrzałam przypomniały mi się dynie których nie posiałam. :wink: To dla mojego eMa...on tak je lubi. ;:oj . Ale już się nasionka moczą, tylko czy zdążą. ;:224 . Na działeczce mam podobnie, jednego dnia bym całą działkę przeorała, następnego ;:222 ...choć tak samo się staram. ;:306 . Słoneczka życzę. ;:167
Babciabenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2012, o 19:16

Post »

Aniu ja latam z tymi rozsadami do piwnicy i z piwnicy taki sport,czasem dość mam już ,ale szkoda bo dalie-georginie już mam podpędzone jak u Ciebie i warzywnik pięknie powschodził,tylko niech już jest stabilizacja pogody .Pięknie masz! :wit
Awatar użytkownika
coco12
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2008, o 12:32

Post »

Porządne rozsady. Może coś będzie i z papryki -jak zrobi się w końcu ciepło to powinny ruszyć,jak nie będziesz musiała niestety kupić. Co do wykopywania to wiem coś o tym . My musimy wykopać jeszcze korzenie 2 wiśni, 2 bzy, i 2 leszczyny. Zastanawiam się też nad świdośliwą ,bo rośnie na samej granicy działek.
Awatar użytkownika
TROJA
500p
500p
Od: 6 kwie 2017, o 09:21

Post »

Kasiu tworzenie rabat to ciężka praca, a najgorsze, że do części prac potrzebuje męża, który albo ma humor albo go nie ma 8-)

Łukaszu ten wczesny liliowiec jest bardzo wdzięczny bo zakwita później drugi raz, ja mam trzy spore kępki w ogrodzie i wszystkie są obsypane pąkami.

Zuziu ja często dynie sadzę prosto do ziemi po 15 maja i też się udaje :wink: Zawsze mam dużo dyń, cukini i kabaczków a potem kury wcinają nadmiar i do lecza są idealne. Słońce wszystkim się przyda bo u mnie teraz snieg sypie....

Bożenko ja trzymam co się da w foli, tam zawsze choć trochę cieplej :wink: no i nie muszę wszystkiego chować.

Iwciu u nas jest to scięcia jedno wielkie drzewo bo mocno przechyla się w stronę domu i drutów energetycznych, a jest problem bo jednej strony brama, z drugiej dom, z trzeciej folia i orzech, no i nie ma zabardzo jak go ściąć. Oczywiście jest też nieśmiertelna mirabelka która mimo ścinana na bierząco odrasta.

Miałam sporo planów bo od rana pokazało się ładne słoneczko choć było zimno liczyłam, że się ociepli a tu nic, przyszły chmury i zaczął sypać śnieg, momentami sypało jak zimą, teraz lecą cały czas pojedyncze płatki. Co za pogoda, ja chcę ;:3 ;:3 ;:3 ;:3 ;:3 ;:3
Pozdrawia was nasz rudzielec o imieniu Płoszek :wink:
Obrazek
Pozdrawiam Ania
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=100470" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki viewtopic.php?f=11&t=117198" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2015, o 00:46

Post »

Aniu z prognozy zapowiadają śnieg wiatr i deszcz ze śniegiem do 18 maja brr.. trzeba sie uzbroić w cierpliwość i wygrzewać się najwyżej pod kołderką ;:306
Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
wsiania
500p
500p
Od: 27 sty 2012, o 09:51

Post »

O, Twój Płoszek wygląda jak mój wkurzony Tigi :;230 Jak ma gorszy humor, to się umie tak nastroszyć. U mnie śniegu nie ma, ale wiatr taki lodowaty, że nawet oddychanie nie jest przyjemne. Rozsady pewnie już by chciały do ziemi, więc życzę Ci słoneczka i ciepła! Ja wysadziłam sałaty i selery, te drugie stoją na baczność, ale sałatki coś zmizerniały. Dynie, cukinie i fasolki będę od razu do ziemi siać, bo nie mam miejsca w domu. Może dzisiaj kukurydzę w ziemię wrzucę, żeby tylko coś grzebnąć, bo mnie trafia :wink:
Moje wsiowe poczynania - c.j.d. :)
gdzie diabeł nie może... tam mnie wołają :)
pozdrawiam, Ania
Babciabenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2012, o 19:16

Post »

Aniu ja w piwnicy, dałam fotkę u mnie na ogrodowym,babcine narcyzy są tu przejęte wraz z domen ta jedna kępka,a nowe mam też z Holandii i już w pączkach są.
Awatar użytkownika
Carmelka00
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2015, o 14:22

Post »

Ale fajny rudzielec :D
U nas też sypał śnieg brrrrr :twisted:
Pozdrawiam
Lenka

Leśny zakatek...
Awatar użytkownika
Foxowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2017, o 06:55

Post »

Ale obiad to hojnie mu podałaś :D

Do kitu ta pogoda, u nas też dziś kiszka...
Awatar użytkownika
seba1999
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2014, o 20:10
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ale fajny kocur ! Mam podobnego rudzielca tylko ma krótką sierść :D
Aniu jakbym jechał do jakiejkolwiek szkółki to dam Tobie koniecznie znać :D
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”