Kochani pogoda przez te dwa dni nas rozpieściła chyba na maksa.Ja nie mogę już rękoma ruszać ,wzięłam się jak głupia do pracy a teraz troszkę da się to odczuć.Najpierw wypróbowałam mój nowy nabytek do chwastów,który niedawno kupiłam-może być tylko chyba przy takiej ilości tych chwaściorów to ja nie wiem czy do zimy się wyrobię

a potem za truskawki ,usunęłam suche liście co by nowe miały miejsce .Mam zamiar po deszczu ,jak będzie dosadzić jeszcze troszkę truskawek bo pędów nawet sporo .W ramach przerwy stwierdziłam,że pora grilla odpalić i tak też zrobiła,.Więc sezon grillowy uważam za otwarty.Dzień pracowity ,ale za to jaki cudny
vimen Kasiu czy ja mam taki porządek
Najgorzej nie jest, ale dobrze wcale.Te chwaściory tak szybko rosną ,mam wrażenie ,że szybciej od moich roślin ,że dobrze jednych się pozbędę to już mam drugą turę i tak non stop.
TerDob Tereniu krzewów mam sporo i chyba czas pomyśleć o większej ilości cebulowych i bylin.Co prawda jeszcze myślę o różach na pniu i jarzębinie,ale zobaczymy co z tego wyjdzie.Ciesze się,że zdjęcia się podobają
Violka33 Wiolu ja też miałam takie podejście jak ty w pierwszym roku moich zmagań ogrodowych a teraz wiem,ze trzeba czekać i być cierpliwym,ale problem u mnie był i jest nadal z tym ,że ja nie umiem czekać i z cierpliwością u mnie też różnie

Ja mam taki preparat co nie szkodzi tym naszym dobrym robaczkom tylko tym strasznym mszycom a tylko ten okropny zapach je odstrasza ,ale nie szkodzi

Zapraszam kiedy tylko będziesz miała ochotę
Ankos7 Aniu kochana mam nadzieję,że w tym roku bardziej nam to wypali niż w zeszłym

Wszystko będzie wiadomo w czwartek wieczorem ,trzymaj kciuki
sweetdaisy Zuziu

i dziękuję
Miło mi bardzo
beatrix+ Beatko zniknie,ale coś muszę zostawić
Kochana jak robię zdjęcia z bardzo bliskiej odległości to one tak wychodzą ,bo łapią tą część o którą mi konkretnie chodzi ,dlatego reszta zamazana
witch Asiu

i również dziękuję
Pogoda cudna i mimo,ze zapowiadają deszcze to ja się ciesze bo bynajmniej u mnie sucho jak diabli.No i roślinki teraz też potrzebują i słonka i wody .Owady i inne stworzenia też bardzo szczęśliwe
A tak moje zwierzątka odpoczywały po całym dniu spędzonym ze mną przy pracach na świeżym powietrzu
kiełbacha z grilla pycha po takiej długiej przerwie ,dzieci zadowolone i najedzone
korony cesarskie mam pierwszy raz i jestem nimi z dnia na dzień coraz bardziej zauroczona,na pewno dokupię więcej