Błagam, zdradźcie mi co robicie z tymi storczykami, że Wam tak super kwitną? A może to jakiś specjalny, tajemniczy nawóz, hę?
Moje Phalaenopsisy
Słów mi brak, powiem tylko: "łomatko!!!"
Błagam, zdradźcie mi co robicie z tymi storczykami, że Wam tak super kwitną? A może to jakiś specjalny, tajemniczy nawóz, hę?
Pozdrawiam- Kaśka
Kaśkowe storczyki
Kaśkowe storczyki
- aledra7
- 1000p

- Od: 21 paź 2008, o 14:17
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Stosowałam nawóz do storczyków do co drugiego "moczenia"
Moczę jak korzonki zrobią się szarawe. Stoją na zachodnim parapecie, codziennie spryskuję. Nie wiem czy to moja zasługa że tak kwitną obficie czy po prostu są takie silne same z siebie. Wszystkie moje storczyki kupiłam w Ikea. Mają je tak zadbane, zdrowe i mają zawsze dużo korzeni
Jedynie moją "przecenkę" kupiłam w Castoramie.
A to ona

A to ona

- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Storczykowa

- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- marlenka78
- 500p

- Od: 7 maja 2009, o 20:38
aledra7 pisze:Stosowałam nawóz do storczyków do co drugiego "moczenia"Moczę jak korzonki zrobią się szarawe. Stoją na zachodnim parapecie, codziennie spryskuję. Nie wiem czy to moja zasługa że tak kwitną obficie czy po prostu są takie silne same z siebie. Wszystkie moje storczyki kupiłam w Ikea. Mają je tak zadbane, zdrowe i mają zawsze dużo korzeni
Jedynie moją "przecenkę" kupiłam w Castoramie.
A to ona
Witam i gratuluje super kwitnien.A spryskujesz tylko korzenie czy tez liscie i kwiaty?
- aledra7
- 1000p

- Od: 21 paź 2008, o 14:17
głównie to spryskuję liście ale oczywiście zdarzy się że woda spadnie też na korzenie. Cieszę się że zdecydowałam się założyć tutaj wątek bo tu wszyscy są bardzo mili i życzliwi
Mam jedno pytanie, jeden z falków wypuścił keika i ma on już 2 listki ale żadnego korzonka, po jakim czasie można się ich spodziewać?
- orange30

- Od: 27 paź 2007, o 22:59
Olu różnie z tymi korzonkami u keiki bywa. Podam Ci tylko przykład z własnego parapetu. Otóż jednego mam już ponad rok i skubany nie chce wypuścić korzonków, a drugi dopiero w marcu wypuścił keiki i już prawie 3 tygodnie jak sobie rośnie oddzielony w swoim "domku". Tak to bywa z tymi naszymi milusińskimi ;:12 Życzę Ci aby jak najszybciej Twoje się usamodzielniło 

To malutkie nie wiadomo co, może być korzonkiem - u niektórych storczyków czubeczki korzonków są bordowe a u innych zielone - zajrzyj przez doniczkę na korzonki i upewnij się jaki kolor u ciebie mają te końcóweczki, bo mnie wydaje się, że rośnie Ci korzonek ale na tym etapie bardzo trudno jest stwierdzić więc czas zweryfikuje co się tam kluje.
Nowy storczyk śliczny, wszystkie pieguski mają swój niepowtarzalny urok. Już sobie wyobrażam jaki on będzie piękny i ile będzie miała kwiatów, kiedy ponownie zakwitnie bo z tego co nam pokazałaś, to wszystkie Twoje kwitnienia są o wiele piękniejsze od sklepowych.
Nowy storczyk śliczny, wszystkie pieguski mają swój niepowtarzalny urok. Już sobie wyobrażam jaki on będzie piękny i ile będzie miała kwiatów, kiedy ponownie zakwitnie bo z tego co nam pokazałaś, to wszystkie Twoje kwitnienia są o wiele piękniejsze od sklepowych.