Roślinki Mikołaja
Fajnie, że zdjęcia podobają się
Dla zainteresowanych wykonane są Canonem 30D i najczęściej obiektywami EF 70-200 4 IS, EF 50/1.8 II. Widzę, że wiele osób fotografuje tutaj roślinki i bardzo lubi to robić
Z całą pewnością pomożecie mi jeśli chodzi o sprawy związane z uprawą roślinek, znając siebie od wiosny będę co chwilę o coś pytać
Ja w takim razie mogę odwdzięczyć się pomagając w sprawach fotografowania, nie wiem czy jest zainteresowanie ale mogę przygotować coś w stylu filmu ( wystawionego potem na YouTube ) z informacjami jak podejść do tematu fotografowania roślin, jak najlepiej wykorzystać posiadany sprzęt fotografczny, jak kadrować i przy jakim świetle itd. Będzie to co prawda amatorski film ale zawsze jakaś dawka wiadomości
Co o tym myślicie ?
pozdrawiam
Mikołaj

Z całą pewnością pomożecie mi jeśli chodzi o sprawy związane z uprawą roślinek, znając siebie od wiosny będę co chwilę o coś pytać

Ja w takim razie mogę odwdzięczyć się pomagając w sprawach fotografowania, nie wiem czy jest zainteresowanie ale mogę przygotować coś w stylu filmu ( wystawionego potem na YouTube ) z informacjami jak podejść do tematu fotografowania roślin, jak najlepiej wykorzystać posiadany sprzęt fotografczny, jak kadrować i przy jakim świetle itd. Będzie to co prawda amatorski film ale zawsze jakaś dawka wiadomości

Co o tym myślicie ?
pozdrawiam
Mikołaj
- e-genia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Mikołaju ja w robieniu zdjęć jestem mniej niż amatorem ,zdjęcia robię jakimś tanim aparatem nastawionym na automatyczne ustawienie .przepraszam że tak chaotycznie piszę ale o robieniu zdjęć nie mam pojęcia dobrze że jakoś udaje mi się zrobić marne zdjęcia moich kwiatków , ale tym chętniej wchodzę do Ciebie żeby pooglądać piękne zdjęcia.mikolaj pisze:Fajnie, że zdjęcia podobają sięDla zainteresowanych wykonane są Canonem 30D i najczęściej obiektywami EF 70-200 4 IS, EF 50/1.8 II. Widzę, że wiele osób fotografuje tutaj roślinki i bardzo lubi to robić
![]()
Z całą pewnością pomożecie mi jeśli chodzi o sprawy związane z uprawą roślinek, znając siebie od wiosny będę co chwilę o coś pytać![]()
Co o tym myślicie ?
pozdrawiam
Mikołaj
I bardzo proszę o więcej
Genia
coma95 - naprawdę w wielu przypadkach zaawansowany sprzęt wcale nie jest konieczny, ważne jest aby umieć dobrze wykorzystać to co mamy bo w prostym sprzęcie także drzemią olbrzymie możliwości ale ich nie potrafimy wykorzystać
takie aparaty compactowe, po dokupieniu prostej i taniej przystawki stają się demonami macro zdjęć
i wiele razy są dużo dużo lepsze niż zaawansowane lustrzanki z drogimi obiektywami
dla przykładu pokaże Tobie zdjęcie, które autor zrobił sprzętem za ok 400-500 pln
http://profi.fotigo.pl/photo/show/id/3410/#photo
Sama widzisz
pozdrawiam
Mikołaj

takie aparaty compactowe, po dokupieniu prostej i taniej przystawki stają się demonami macro zdjęć

dla przykładu pokaże Tobie zdjęcie, które autor zrobił sprzętem za ok 400-500 pln
http://profi.fotigo.pl/photo/show/id/3410/#photo
Sama widzisz

pozdrawiam
Mikołaj
tutaj masz przykład kolejnego zdjęcia z przystawką do macro
http://profi.fotigo.pl/photo/show/id/4439/#photo[url]
mamy w domu aparaty, które wieleeeeee potrafią i nawet o tym nie wiemy
pozdrawiam
Mikołaj
http://profi.fotigo.pl/photo/show/id/4439/#photo[url]

pozdrawiam
Mikołaj
-
- 500p
- Od: 17 lut 2008, o 22:48
- nieszka
- 50p
- Od: 29 sie 2008, o 21:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
też nie będę oryginalna... B O S K I E zdjęcia!!!!!!
Pozdrawiam AgNieszka
"Jeśli chcesz być szczęśliwy przez chwilę - napij się wina, jeśli chcesz być szczęśliwy przez rok - ożeń się, jeśli chcesz być szczęśliwy przez całe życie - zostań ogrodnikiem. "
Mój ogród...
"Jeśli chcesz być szczęśliwy przez chwilę - napij się wina, jeśli chcesz być szczęśliwy przez rok - ożeń się, jeśli chcesz być szczęśliwy przez całe życie - zostań ogrodnikiem. "
Mój ogród...