Zielone... - Zielona i córka :-)

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Ziel-ona
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2007, o 21:19
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Już nie marudzę :D Czekam na wiosnę i biorę sie do dzieła, a w międzyczasie będę "spacerowała" po Waszych ogródkach podziwiała, podglądała i ściągała, jak napisała grazyna56 Dziękuje Grażyno :D
KaRo mam na imię Monika, miło mi :D To fakt, ogród już coś w sobie ma dzięki temu, że rośnie w nim już trochę drzew, krzewów i trawy :D Jak troszkę się ociepli postaram się uchwycić ciekawsze miejsca i pstryknąć kilka fotek. Będzie co porównywać :D
A powiedzcie mi kiedy najwcześniej mogę wysiać trawę, mam kilka miejsc, gdzie jest marna.
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2008, o 18:27

Post »

Witaj Moniko. Dziękuję za odwiedziny w moim ogrodzie, miło mi, że ci się podobał. Odwiedziłam również twój ogródek. Masz w nim duże pole do popisu, możesz zaprojektować swój ogród od podstaw. Miejsce jest bardzo ładne. Masz już różne drzewka i krzewy, trochę wiosennych kwiatów, jak posadzisz to wszystko, co wysiałaś będzie naprawdę pięknie i kolorowo. Teraz wszystkie działki i ogrody są szaro-bure, więc twój niczym nie różni się od innych. Poza tym masz już właściwie gotowe oczko wodne, wystarczy je dokończyć i obsadzić roślinami. Do prawdziwej wiosny jeszcze trochę czasu, więc na pewno uda ci się wiele zrobić. Wiele ciekawych pomysłów można zaczerpnąć również tutaj na Forum. Pozdrawiam serdecznie Irena
Awatar użytkownika
Ziel-ona
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bardzo dziękuje za odwiedziny i za słowa otuchy Ireno :D Zapraszam wiosną, może już będzie co pooglądać, może takich cudów jak u Ciebie jeszcze nie będzie, ale...zapraszam i tak :D
Awatar użytkownika
nezka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2007, o 19:21

Post »

Moniczko wreszcie pokazałaś swój kawałek zieleni. Jak się zaweźmiesz to szybko zamienisz go w małą oazę. Ja swój ogródek urządzam juz prawie 8 lat, a skutki cały czas są marne, pewnie dlatego, że zaczęłam najpierw robić a później czytać, ale nic do stracenia.
Tutaj masz tyle wiadomości, że szybko coś wymyślisz ;:1

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
aanula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2007, o 10:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Moniczko :D jeden sezon na tym Forum a ogród będziesz miała jak marzenie :D :D Sama się przekonasz ... :D :D :D
Awatar użytkownika
Ziel-ona
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

nezka, aanula dzięki dobre kobiety za odwiedziny :D Nezko o jakich marnych skutkach Ty piszesz :?: W Twoim ogrodzie już byłam, jest piękny, zadbany i takiiii kolorowy! Jak będę miała choć ułamek tego co Ty to będzie ok. aanula, to fakt, to forum tak nakręca, że chciało by sie wyjść do ogrodu już dziś, w mróz i deszcz. Do Twojego ogrodu chyba jeszcze nie trafiłam, muszę go odszukać i trochę pospacerować po nim :D
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37

Post »

Super Monisiu, że pokazałaś wreszcie swój ogród. Masz naprawdę wielkie pole do popisu. Już wygląda bardzo ciekawie, a co dopiero będzie , gdy ''weźmiesz się za niego''
Jednego elementu ogrodowego bardzo ci zazdroszczę ;:171 Są to duże drzewa, których ja niestety nie mam. Nadają one naprawdę niepowtarzalny charakter każdemu ogrodowi :wink: Bardzo spodobało mi się to suche drzewo obrośnięte winobluszczem. Nie mogę doczekać się, kiedy pokarzesz go w barwach jesieni. To musi być naprawdę cudny widok :D
Fajnie zapowiada się też zakątek w którym kiedyś było oczko.
Z niecierpliwością czekam wiosny i kolejnych wiosennych fotografii.
Z przyjemnością (i ciekawością :P ), będę tu często zaglądała :wink:
Awatar użytkownika
Ziel-ona
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziękuję Wiolu za odwiedziny :D Te stare drzewa to drzewa owocowe. Marnie obrodziły na jesień - śliwy miały po 2 śliwki góra, może dlatego, że nie były przycinane od dawna. Na jesieni trochę je poprzycinałam. Jedną śliwę zostawiłam na "zmarnowanie" - tak ją obrósł bluszcz, że trudno się go pozbyć, ale nadaje to uroku ogrodowi. W sumie większość drzew była nim obrośnięta. Ile się namęczyłam zrywając go z orzecha! Na miejsce po oczu wodnym jeszcze nie mam planów. Połowa rodziny chce oczko, a druga połowa altankę w tym miejscu. Ja najchętniej zrobiłabym tam ogrooooomny skalniak. Zobaczymy co z tego będzie.
Awatar użytkownika
gucia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 27 wrz 2007, o 18:27
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

aanula pisze:Moniczko :D jeden sezon na tym Forum a ogród będziesz miała jak marzenie :D :D Sama się przekonasz ... :D :D :D
Nic dodać, nic ująć!!
Moniusiu, pamiętaj, że widziałam Twoje wspaniałe doniczkowce!
Masz rękę do "zielonego", a do wiosny już niedaleko!
Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Awatar użytkownika
Deirde
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 cze 2007, o 10:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj, przeglądałam Twój wątek i postanowiłam się włączyć, sama mam studnie w ogrodzie i można ją nieźle włączyć w kompozycje. U mnie służy ona jako małe oczko i poidełko dla ptaków, a studia jest obsadzona konwaliami i gryszpanem obciętym w koło, a miejsce po oczku można tam ustawić altankę, - to takie moje propozycje - Twój ogród i tak się ciekawie zapowiada, będę śledzić wątek.
Awatar użytkownika
Ziel-ona
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Deirde dziękuje za ciekawe pomysły i odwiedziny, muszę się do Ciebie wybrać w odwiedziny. Mam nadzieję, że ta Twoja studnia jest uwieczniona na zdjęciu. guciu Tobie też dziękuję za odwiedziny :D
Zmieniłam tytuł swojego wątku, bo moja córka miała mi za złe, ze ona pstryka fotki, a ja przypisuje sobie autorstwo :D Pomału zaraża się też miłością do roślin, więc będę miała pomocnika :D
Ukończyłam dzisiaj moje dzieło (zmarzłam przy tym strasznie). Zaplanowałam odgrodzić hortensje, które rosną pod drzewem i często przy koszeniu trawnika zahaczam je kosiarką. Przez tydzień, wraz z córką zbierałyśmy kamienie po polnych drogach i taszczyłyśmy je do ogrodu. :D Oto efekt:

Obrazek Obrazek

I trochę wiosny w moim ogrodzie, nareszcie....
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22

Post »

Moniczko, zaprosiłaś mnie to jestem. Masz całkiem ładny ogród. Ato drzewo obrośnięte bluszczem wygląda super.
Studnie można, tak jak ktoś już pisał, obudować czymś, obsadzić roślinkami i na pewno będziesz miała pięknie.
Czekam na wiosenne zdjęcia.
Awatar użytkownika
Ziel-ona
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gabrielo dziękuje za odwiedziny i liczę na Twoje porady:-). Kupiłam ostatnio trochę nasion, niektóre z nich już wysiałam do doniczek. Wzeszła mi już lewkonia i teraz sie obawiam czy sie trochę nie pospieszyłam :( Kiedy ją wysadzić do ogrodu? Pewnie w domu powyciąga mi sie do słońca i nic z niej nie będzie :( Nigdy nie wysiewałam nasionek w taki sposób, zawsze sadziłam wprost do ziemi, a w tym roku juz nie mogłam wytrzymać...Obrazek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22

Post »

Nasionka masz super. Moniko nasionka bylin można wysiać szybciej, to wtedy jest nadzieja że zakwitną w tym roku. Natomiast z jednorocznymi to trzeba troszkę uważać, bo faktycznie mogą się "powyciągać". Można je też wstawić gdzieś do chłodnego ale widnego pomieszczenia,to też mogą przetrwać. A do gruntu wsadzić najlepiej tak jak piszą na opakowaniu, chyba że temperatura jest wysoka to można przyspieszyć.
Mnie zdarza się wsadzać szybciej, a gdy zapowiadają przymrozki, to nakrywam doniczkami na noc.
I wtedy sadzonki przetrzymują ochłodzenie.
Awatar użytkownika
Ziel-ona
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A widzisz Gabrielo, a ja myślałam, że wszystkie nasionka można wcześniej wysiać. Teraz już wiem, że tylko byliny. Serdecznie dziękuję i już błędu drugi raz nie popełnię :D
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”