Ogród u stóp Ślęży, czyli moc czakramu

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Sylwek-zx
1000p
1000p
Od: 8 lut 2009, o 09:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród u stóp Ślęży, czyli moc czakramu

Post »

Hehe, Mariola przyszła aż zapytać jak ze śniegiem :D :D Dalu po prostu w wątku u Marcina byliśmy zdziwienie, że u Ciebie nic nie pada :D ale chyba jednak popadało, ale bynajmniej u mnie teraz jakieś słoneczko tam się przedziera zza chmur więc czekamy na tez pierwszy dzień wiosny jak na zbawienie :wink:
Miłego dnia Dalu ;:196
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52

Post »

Słodziutkie te Twoje psiaczki . :P ;:196
Hibki obficie zakwitły ,swoich się pozbyłam ,bo były takie jakieś niemrawe .
Choróbska współczuję ,kuruj się ,bo mnie trzymało ponad miesiąc .Nawet antybiotyk nie pomógł . :?
x-d-a

Post »

Joluś, no właśnie - zauważyłam, że ostatnio rzadko bywałaś na forum :(
A to jakieś paskudztwo się Ciebie trzymało. A więc Tobie życzę też dużo zdrówka!

Sylwek,jeszcze wczoraj po południu nie było u mnie grama śniegu, więc ze zdziwieniem czytałam o ataku zimy w różnych regionach Polski. Dopiero wieczorem - jak zaczęło padać to białe świństwo, to napadało znowu kilkanaście centymetrów.
Miałam szczerą nadzieję, że do rana wszystko stopnieje...Niestety, śnieg się utrzymuje i znowu cały ogród jest przykryty białą pierzynką.

Mariolko, sytuacja ze śniegiem -jak wyżej! Szkoda słów :evil:
I na pewno i pogoda, i wiosenne przesilenie przyczyniają się do szerzenia różnych chorób :(
Jesteśmy normalnie zmęczeni i osłabieni tą długą zimą, a od tego do łatwego złapania bakterii, albo wirusa droga już bardzo krótka.

Grabku, dość drogi ten obornik, zważywszy na powierzchnię mojego ogrodu, ale jeszcze poszukam. W każdym razie -dzięki za info ;:196

Aniu, do mnie dzisiaj już przyszła paczuszka! Teraz czekam aż pogoda się poprawi i cebule pójdą do ziemi ;:65

Pozwólcie, że nic nie napiszę o pogodzie :evil: :evil: :evil:
Jestem już tak wściekła, że wstrzymam się od komentarza, żeby nie używać brzydkich słów...
Fotek aktualnych oczywiście nie robię, więc na pocieszenie pokażę te z zeszłego roku - tak może wyglądać świat, jeśli ktoś nie wierzy:
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Sylwek-zx
1000p
1000p
Od: 8 lut 2009, o 09:34

Post »

Dalu, nie komentujmy juz pogody :) ja skupię się na zdjęciach, które pokazałaś :) no nic dodac nic ująć ;:196 pieknie, ciepło tak, że nawet śnieg nie taki staraszny za oknem :) a tulipanki na ostatnim zdjęciu cudeńka :)
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 20:11
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ja wierzę! Wierzę Daluś, bo zobaczyłam dzisiaj kiełki botanicznych tulipanów (moje ukochane ;:167 ) i ciekawski łepek sasanki! Będzie dobrze!
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Witaj Dalu cudne kwiatki , aż przyjemniej się robi .
Ale rzeczywiście u mnie też wychodzą żonkile tulipany ,sasanki i hiacynty .
Najbardziej martwią mnie ciemierniki bardzo brzydko wyglądają .
Genia :wit
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

Obrazek

Daluś czy ja dobrze kojarzę to Bonica?

Pięknie wyglądasz na schodkach, zresztą piękny masz ogród.

pozdrawiam i dużo zdrówka ;:196
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
fela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lut 2009, o 17:51

Post »

Dalu, na pierwszeju fotce, widzę coś podobnego do kordyliny. Fajnie wygląda w kolorowych tulipanach.
Uwielbiam sasanki. Czy one są też cebulkowe? A jeśli tak, to czy cebulki kupuje się i zakopuje do ziemi jesienią? Podobnie jak krokusy? Tyle w Waszych ogrodach cudownych kwiatów. Chciałabym mieć choć namiastkę tego piękna.
Ogródek Feli
A tu wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
x-d-a

Post »

Felu, ta roślinka podobna do kordyliny to jukka karolińska. Latem pięknie kwitnie wiechem białych kwiatuszków:
Obrazek

Sasanki to bylinki - w każdym razie nie wykopuje się ich na zimę; lubią wapienną glebę i kwitną w ogrodzie jako jedne z pierwszych kwiatów - już w kwietniu.
Przecież u Ciebie w ogrodzie Felu też jest mnóstwo pięknych kwiatów :lol:

Taruś, na tej fotce widać dwa rodzaje róż - okrywowe i jedną wyższą po prawej stronie, szczepioną na pniu. Tej ostatniej, niestety, już nie ma, bo w zeszłym roku zaatakowała ją paskudna choroba grzybowa i musiałam wyciąć. I nawet nie wiem jak się nazywała. Okrywowe są różne - od ciemnoróżowych, poprzez różowe do bladoróżowych. Prawdopodobnie część z nich to The Fairy.
Za miłe słowa dzięki i buziaki ;:196

Geniu, moje ciemierniki parę dni temu miały już piękne, duże pąki, ale teraz są całe przysypane śniegiem, więc kompletnie nie wiem, co z nimi :( Mam szczerą nadzieję, że sobie poradzą z tymi wahaniami temperatury.

100krotko, u Ciebie widać jakieś wychodzące z ziemi kwiatki :?: :roll: U mnie śnieg wszystko równo przykrył i znowu na parę dni mam z głowy ogród :evil:
Ale masz rację: będzie dobrze, bo już od jutra ma się ocieplić ;:65

Sylwek, teraz to tylko letnie zdjęcia, parapetowy ogródek i głowa pełna planów trzymają mnie przy życiu. Nie dość, że pogoda kichowata, to ja jeszcze ciągle nie mogę wyjść z choroby i to mnie też denerwuje, żeby nie użyć bardziej dosadnego słowa :;230

A więc dalej aplikuję wam i sobie letnie fotki jako antidotum na to, co dzieje się za oknem

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Dalu cudne lato na Twoim wątku .
Moje ciemierniki po tych mrozach wyglądają okropnie
szczególnie te pełne boję się o nie.
Genia :wit
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

DALU- przecudne zdjęcia. :roll: Od tej fotki z różami mój M dłuuugo nie mógł oderwać wzroku. :) :) :)
Napisałam Ci Dalu w swoim wątku o mojej dzisiejszej przygodzie z roślinką z Biedronki. :wink:
Awatar użytkownika
bodzia3012
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2009, o 08:41

Post »

Witaj Dalu
masz piękny ogród , taki różnorodny,a Ptyś i Gutek słodziutkie żywe maskotki.
życzę Ci powrotu do zdrowia, bo już w sobotę wiosna , żebyś nie przegapiła ;:3 ;:3 ;:3 ;:3
pozdrawiam cieplutko papa
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Muszę sobie sprawić takie donice jak Twoje, one pasują do każdego ogrodu i pięknie wyglądają ;:196

Obrazek
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 20:11

Post »

To prawda, te ceramiczne mają taką fajną patynę...
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
grabek
200p
200p
Od: 26 lut 2010, o 17:37

Post »

Daluś, no trochę drogi, ale szukałam w różnych miejscach i ten był najtańszy. Myślę, że to kwestia jego obróbki zwiększa koszty, bo jeśli brać taki sypki to byłby tańszy. Mój już dotarł, wzięłam 80 l i myślę, że wystarczy, bo jest go dość dużo, granulki są dość kruche i nie mają zapachu :) co też było dla mnie ważne zważywszy na sąsiadów :wink: Co do skuteczności to zobaczymy, zamierzam go rozsypać pod większymi roślinkami i bylinami, no i oczywiście w dołki pod cebule i zobaczymy :D
Zdrówka życzę :wit
A doniczki też mi się podobają, szczególnie ten pękaty dzban ( potrzebuję coś takiego na studnię ).
Moje królestwo
Zapraszam serdecznie do mnie:-) Jola
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”