Miłego dnia Dalu
Ogród u stóp Ślęży, czyli moc czakramu
Re: Ogród u stóp Ślęży, czyli moc czakramu
Hehe, Mariola przyszła aż zapytać jak ze śniegiem
Dalu po prostu w wątku u Marcina byliśmy zdziwienie, że u Ciebie nic nie pada
ale chyba jednak popadało, ale bynajmniej u mnie teraz jakieś słoneczko tam się przedziera zza chmur więc czekamy na tez pierwszy dzień wiosny jak na zbawienie
Miłego dnia Dalu
Miłego dnia Dalu
- JolantaG
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 3 lis 2008, o 14:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Słodziutkie te Twoje psiaczki . :P
Hibki obficie zakwitły ,swoich się pozbyłam ,bo były takie jakieś niemrawe .
Choróbska współczuję ,kuruj się ,bo mnie trzymało ponad miesiąc .Nawet antybiotyk nie pomógł .
Hibki obficie zakwitły ,swoich się pozbyłam ,bo były takie jakieś niemrawe .
Choróbska współczuję ,kuruj się ,bo mnie trzymało ponad miesiąc .Nawet antybiotyk nie pomógł .
-
x-d-a
Joluś, no właśnie - zauważyłam, że ostatnio rzadko bywałaś na forum
A to jakieś paskudztwo się Ciebie trzymało. A więc Tobie życzę też dużo zdrówka!
Sylwek,jeszcze wczoraj po południu nie było u mnie grama śniegu, więc ze zdziwieniem czytałam o ataku zimy w różnych regionach Polski. Dopiero wieczorem - jak zaczęło padać to białe świństwo, to napadało znowu kilkanaście centymetrów.
Miałam szczerą nadzieję, że do rana wszystko stopnieje...Niestety, śnieg się utrzymuje i znowu cały ogród jest przykryty białą pierzynką.
Mariolko, sytuacja ze śniegiem -jak wyżej! Szkoda słów
I na pewno i pogoda, i wiosenne przesilenie przyczyniają się do szerzenia różnych chorób
Jesteśmy normalnie zmęczeni i osłabieni tą długą zimą, a od tego do łatwego złapania bakterii, albo wirusa droga już bardzo krótka.
Grabku, dość drogi ten obornik, zważywszy na powierzchnię mojego ogrodu, ale jeszcze poszukam. W każdym razie -dzięki za info
Aniu, do mnie dzisiaj już przyszła paczuszka! Teraz czekam aż pogoda się poprawi i cebule pójdą do ziemi
Pozwólcie, że nic nie napiszę o pogodzie
Jestem już tak wściekła, że wstrzymam się od komentarza, żeby nie używać brzydkich słów...
Fotek aktualnych oczywiście nie robię, więc na pocieszenie pokażę te z zeszłego roku - tak może wyglądać świat, jeśli ktoś nie wierzy:

A to jakieś paskudztwo się Ciebie trzymało. A więc Tobie życzę też dużo zdrówka!
Sylwek,jeszcze wczoraj po południu nie było u mnie grama śniegu, więc ze zdziwieniem czytałam o ataku zimy w różnych regionach Polski. Dopiero wieczorem - jak zaczęło padać to białe świństwo, to napadało znowu kilkanaście centymetrów.
Miałam szczerą nadzieję, że do rana wszystko stopnieje...Niestety, śnieg się utrzymuje i znowu cały ogród jest przykryty białą pierzynką.
Mariolko, sytuacja ze śniegiem -jak wyżej! Szkoda słów
I na pewno i pogoda, i wiosenne przesilenie przyczyniają się do szerzenia różnych chorób
Jesteśmy normalnie zmęczeni i osłabieni tą długą zimą, a od tego do łatwego złapania bakterii, albo wirusa droga już bardzo krótka.
Grabku, dość drogi ten obornik, zważywszy na powierzchnię mojego ogrodu, ale jeszcze poszukam. W każdym razie -dzięki za info
Aniu, do mnie dzisiaj już przyszła paczuszka! Teraz czekam aż pogoda się poprawi i cebule pójdą do ziemi
Pozwólcie, że nic nie napiszę o pogodzie
Jestem już tak wściekła, że wstrzymam się od komentarza, żeby nie używać brzydkich słów...
Fotek aktualnych oczywiście nie robię, więc na pocieszenie pokażę te z zeszłego roku - tak może wyglądać świat, jeśli ktoś nie wierzy:

Dalu, nie komentujmy juz pogody
ja skupię się na zdjęciach, które pokazałaś
no nic dodac nic ująć
pieknie, ciepło tak, że nawet śnieg nie taki staraszny za oknem
a tulipanki na ostatnim zdjęciu cudeńka 
- 100krotka

- Od: 2 gru 2008, o 20:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ja wierzę! Wierzę Daluś, bo zobaczyłam dzisiaj kiełki botanicznych tulipanów (moje ukochane
) i ciekawski łepek sasanki! Będzie dobrze!
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
- e-genia

- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Witaj Dalu cudne kwiatki , aż przyjemniej się robi .
Ale rzeczywiście u mnie też wychodzą żonkile tulipany ,sasanki i hiacynty .
Najbardziej martwią mnie ciemierniki bardzo brzydko wyglądają .
Genia
Ale rzeczywiście u mnie też wychodzą żonkile tulipany ,sasanki i hiacynty .
Najbardziej martwią mnie ciemierniki bardzo brzydko wyglądają .
Genia
- tara

- Od: 16 mar 2008, o 22:01
- fela

- Od: 23 lut 2009, o 17:51
Dalu, na pierwszeju fotce, widzę coś podobnego do kordyliny. Fajnie wygląda w kolorowych tulipanach.
Uwielbiam sasanki. Czy one są też cebulkowe? A jeśli tak, to czy cebulki kupuje się i zakopuje do ziemi jesienią? Podobnie jak krokusy? Tyle w Waszych ogrodach cudownych kwiatów. Chciałabym mieć choć namiastkę tego piękna.
Uwielbiam sasanki. Czy one są też cebulkowe? A jeśli tak, to czy cebulki kupuje się i zakopuje do ziemi jesienią? Podobnie jak krokusy? Tyle w Waszych ogrodach cudownych kwiatów. Chciałabym mieć choć namiastkę tego piękna.
-
x-d-a
Felu, ta roślinka podobna do kordyliny to jukka karolińska. Latem pięknie kwitnie wiechem białych kwiatuszków:

Sasanki to bylinki - w każdym razie nie wykopuje się ich na zimę; lubią wapienną glebę i kwitną w ogrodzie jako jedne z pierwszych kwiatów - już w kwietniu.
Przecież u Ciebie w ogrodzie Felu też jest mnóstwo pięknych kwiatów
Taruś, na tej fotce widać dwa rodzaje róż - okrywowe i jedną wyższą po prawej stronie, szczepioną na pniu. Tej ostatniej, niestety, już nie ma, bo w zeszłym roku zaatakowała ją paskudna choroba grzybowa i musiałam wyciąć. I nawet nie wiem jak się nazywała. Okrywowe są różne - od ciemnoróżowych, poprzez różowe do bladoróżowych. Prawdopodobnie część z nich to The Fairy.
Za miłe słowa dzięki i buziaki
Geniu, moje ciemierniki parę dni temu miały już piękne, duże pąki, ale teraz są całe przysypane śniegiem, więc kompletnie nie wiem, co z nimi
Mam szczerą nadzieję, że sobie poradzą z tymi wahaniami temperatury.
100krotko, u Ciebie widać jakieś wychodzące z ziemi kwiatki
U mnie śnieg wszystko równo przykrył i znowu na parę dni mam z głowy ogród
Ale masz rację: będzie dobrze, bo już od jutra ma się ocieplić
Sylwek, teraz to tylko letnie zdjęcia, parapetowy ogródek i głowa pełna planów trzymają mnie przy życiu. Nie dość, że pogoda kichowata, to ja jeszcze ciągle nie mogę wyjść z choroby i to mnie też denerwuje, żeby nie użyć bardziej dosadnego słowa
A więc dalej aplikuję wam i sobie letnie fotki jako antidotum na to, co dzieje się za oknem

Sasanki to bylinki - w każdym razie nie wykopuje się ich na zimę; lubią wapienną glebę i kwitną w ogrodzie jako jedne z pierwszych kwiatów - już w kwietniu.
Przecież u Ciebie w ogrodzie Felu też jest mnóstwo pięknych kwiatów
Taruś, na tej fotce widać dwa rodzaje róż - okrywowe i jedną wyższą po prawej stronie, szczepioną na pniu. Tej ostatniej, niestety, już nie ma, bo w zeszłym roku zaatakowała ją paskudna choroba grzybowa i musiałam wyciąć. I nawet nie wiem jak się nazywała. Okrywowe są różne - od ciemnoróżowych, poprzez różowe do bladoróżowych. Prawdopodobnie część z nich to The Fairy.
Za miłe słowa dzięki i buziaki
Geniu, moje ciemierniki parę dni temu miały już piękne, duże pąki, ale teraz są całe przysypane śniegiem, więc kompletnie nie wiem, co z nimi
100krotko, u Ciebie widać jakieś wychodzące z ziemi kwiatki
Ale masz rację: będzie dobrze, bo już od jutra ma się ocieplić
Sylwek, teraz to tylko letnie zdjęcia, parapetowy ogródek i głowa pełna planów trzymają mnie przy życiu. Nie dość, że pogoda kichowata, to ja jeszcze ciągle nie mogę wyjść z choroby i to mnie też denerwuje, żeby nie użyć bardziej dosadnego słowa
A więc dalej aplikuję wam i sobie letnie fotki jako antidotum na to, co dzieje się za oknem

- e-genia

- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Dalu cudne lato na Twoim wątku .
Moje ciemierniki po tych mrozach wyglądają okropnie
szczególnie te pełne boję się o nie.
Genia
Moje ciemierniki po tych mrozach wyglądają okropnie
szczególnie te pełne boję się o nie.
Genia
- Tajka

- Od: 23 sty 2010, o 17:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
DALU- przecudne zdjęcia.
Od tej fotki z różami mój M dłuuugo nie mógł oderwać wzroku.
Napisałam Ci Dalu w swoim wątku o mojej dzisiejszej przygodzie z roślinką z Biedronki.
Napisałam Ci Dalu w swoim wątku o mojej dzisiejszej przygodzie z roślinką z Biedronki.
- bodzia3012

- Od: 10 wrz 2009, o 08:41
Witaj Dalu
masz piękny ogród , taki różnorodny,a Ptyś i Gutek słodziutkie żywe maskotki.
życzę Ci powrotu do zdrowia, bo już w sobotę wiosna , żebyś nie przegapiła
pozdrawiam cieplutko papa
masz piękny ogród , taki różnorodny,a Ptyś i Gutek słodziutkie żywe maskotki.
życzę Ci powrotu do zdrowia, bo już w sobotę wiosna , żebyś nie przegapiła
pozdrawiam cieplutko papa
- AniaDS

- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Muszę sobie sprawić takie donice jak Twoje, one pasują do każdego ogrodu i pięknie wyglądają

- 100krotka

- Od: 2 gru 2008, o 20:11
To prawda, te ceramiczne mają taką fajną patynę...
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Daluś, no trochę drogi, ale szukałam w różnych miejscach i ten był najtańszy. Myślę, że to kwestia jego obróbki zwiększa koszty, bo jeśli brać taki sypki to byłby tańszy. Mój już dotarł, wzięłam 80 l i myślę, że wystarczy, bo jest go dość dużo, granulki są dość kruche i nie mają zapachu
co też było dla mnie ważne zważywszy na sąsiadów
Co do skuteczności to zobaczymy, zamierzam go rozsypać pod większymi roślinkami i bylinami, no i oczywiście w dołki pod cebule i zobaczymy
Zdrówka życzę
A doniczki też mi się podobają, szczególnie ten pękaty dzban ( potrzebuję coś takiego na studnię ).
Zdrówka życzę
A doniczki też mi się podobają, szczególnie ten pękaty dzban ( potrzebuję coś takiego na studnię ).
Moje królestwo
Zapraszam serdecznie do mnie:-) Jola
Zapraszam serdecznie do mnie:-) Jola