Moja już dojrzała działka cz. 14

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moja już dojrzała działka cz. 14

Post »

Witajcie kochani ;:7
Dwa dni pracy zaliczone, dzis odpoczynek, czekam na dzieci, a w miedzy czasie odpowiem Wam i pokażę kolejne dni września :wit
Lidziu ja myslę, że tak samo żarłoczna jak inne kwiaty, nie karmię jej szczególnie jakoś, zresztą prawdę mówiąc ja wszystkie rośliny staram sie traktowac tak samo, nie rozpieszczam, robie gnojówkę z zielska, jakieś pokrzywy, wrotycze, rdesty, czekam aż sie przerobi i tym podlewam, wiosna i jesienią daję nawozy wiosenne i jesienne odpowiednio, na całą działkę i to wszystko ;:108 W oczku większość roślin to rośliny z wycieczek różnych, wkładam, wsadzam i albo się zadomowią albo nie ;:108
Marzenko ja też, zresztą chyba wszyscy mamy już dość tej dziwnej zimy, ale powiem Ci, że świtak nie zobaczył swego cienia, więc wiosna tuż, tuż :tan ;:3
Martusiu a pamiętasz jak zaczynałam, nie było tam nic, no prawie nic, a teraz sąsiedzi z dalszych działek na zwiady przychodzą i pytaja co nowego dosadzone, pytają o szczepki itd... ;:108
Aniu to niebieskie to powojnik bylinowy Cassandra, ślicznie pachnie ;:215
Beatko no mnie się udało, u nich dwa razy zamawiałam i było dobrze, więc w tym roku też planuję, mam nadzieję, że się nie zawiodę ;:108 , mówisz, że jak w śródziemnomorskim klimacie :D , lubie eksperymenty, ale jak sie nie uda, to nie rozpaczam, próbuję dalej, to mi pozwala oderwać się od codzienności, chorób, lekarzy, Dzięki za odwiedzinki ;:196
Jak co roku we wrześniu u nas w Zieleniewie odbywa się Święto Dyni, i jak co roku jesteśmy na nim, w tamtym też byliśmy :tan

Obrazek

Obrazek

Spotkałam tam koleżankę, która maluje i pokazała mi obraz namalowany zainspirowany moim zdjeciem z działeczki ;:138

Obrazek

A ztego zdjęcia to było

Obrazek

No i widoki moich skarp :wit

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Iwonko, ubiegłoroczny wrzesień był niespotykanie letni, zresztą październik i kawał listopada również. ;:333 Dzięki temu sezon poza działkowy mamy krótszy i spokojniej oczekujemy wiosny niż zwykle. ;:303
Napadało i u mnie śniegu co niemiara, ale topnieje i powstała breja, stoją wielkie kałuże wody, a w nocy ma być -4*. ;:223 Jutro rano można będzie tylko współczuć kierowcom i pieszym. ;:108
A ja jutro siać będę i pikować. :tan :tan
Miłego popołudnia. ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Hej Iwonko :) ja cały czas jestem i obserwuję hihi może nie u siebie ale u Was na pewno ;:108
Kurczę obrazek faktycznie zainspirowany zdjęciem, pięknie wygląda, powinnaś dostać go od koleżanki w prezencie hihi ;:224
Te twoje skarpy to takie wielkie się wydają, ja myślałem, że troszkę niższe są :) fakt domek wzniesiony to wiedziałem, ze masz ponad działeczkę, ale nie sądziłem, że aż takie wielkie te doliny :)
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Iwonko , najważniejsze , że zdrowie powraca , a wyjście do pracy między ludzi też ma swoje plusy .Na następnym zdjęciu pod trawą i hortensją są krzewy obsypane czerwonymi koralami , ciekawa jestem co to za krzaczory .
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam pięknie kochani :wit
Lucynko masz rację dość długo było ładnie i ciepło, niby sezon poza działkowy niezbyt długi, jednak te ostatnie tygodnie ciągną się w nieskończoność, , niby nie chcę aby czas szybko płynął, bo wiadomo, na naszą niekorzyść ;:306 , ale marzec już by mógł być ;:224 , u nas nadal baz śnniegu, zimy, ale szaro, nie ma słonka, smutno. Ja chyba jutro przywioz,e ziemię i zacznę coś tam wysiewać, jeszcze nie wszystkie zamówione nasionka do mnie dotarły, więc i zasiewy niewielkie, ale zacznie się jak dojadą :tan
Mariusz, no własnie zaglądamy do Ciebie, a Ty u nas, do siebie nie po drodze masz :;230 , obraz ze zdjęcia pojechał do Krakowa na kolejną wystawę i tam już pozostał , skarpy mam bardzo wysokie, lubię wyzwania, jak zobaczyłam tą działkę, zakochałam się od razu, nie było etapu zauroczenia ;:306 , ciężka jest w uprawie, ale radzę sobie myślę dobrze, przynajmiej na razie ;:108
Elu właśnie do ludzi już mi się chciało, gdyby to wiosna była, to pewnie na działce bym siedziała, ale teraz to jeszcze tam nie ma co robić, te krzewy dostałam od kolerzanki, maluchy, ona z kolei przywiozła je z Norwegii, jak się nazywają, nie wiem, ale one są też z patyczka, poprowadziłam je na jednym pędzie, znaczy na nóżce i z krzaka mam drzewko ;:108
Kolejne dni września :wit

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Iwonko koniec z leniuchowaniem tzw.i do pracy .Jednak miedzy ludźmi czas szybciej mija,a po przyjściu z pracy trzeba sie sprężać w domu z pracą i tak lecą dni i tygodnie .Dobrze ,ze nie muszę chociaż odwiedzać lekarzy bo bym sie chyba mocniej rozchorowała :;230 Achhh kiedy znów będzie tak kwieciście i zielono ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Iwonko,Twój ogród jak park ,nawet nie widać tych kaskad taki zarośnięty,na początku te kaskady były dobrze widziane ,zagospodarowałaś maksymalnie swoje włości i dużo ciekawych roślin masz u siebie ,pozdrawiam ;:168
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Iwonko, muszę przyznać, że masz ogromną ilość roślin kwitnących, a jeszcze i trawy, i oczko wodne, i basenik pomieściłaś. ;:63 ;:63 ;:63
Wrzesień miałaś równie kolorowy jak poprzednie miesiące. ;:215
I znowu o jeden dzień bliżej do wiosennych widoków. :tan :tan
Pozdrawiam cieplutko i słonecznie. ;:167 ;:3 ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie dziewczyny kochane :wit
Jadziu, Martusiu, Lucynko byłam dzisiaj na działce, przywiozłam sobie ziemię, jakieś nasionka, które zostały z tamtego roku, będę się dzisiaj bawić :tan :tan :tan
A Wam pokażę, że już widać pierwsze oznaki wiosny :wit

Kalina chyba wonna, nie pamiętam ;:131

Obrazek

Obrazek

Jaśmin nagokwiatowy ;:108

Obrazek

Dereń jadalny już ma mocno nabrzmiałe pączki ;:215

Obrazek
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Wow! Iwonko! :roll: Oczy przecieram ze zdumienia. :shock:
Muszę i ja jutro zajrzeć na działeczkę, bo może wiosna i do mojej działeczki nieśmiało zagląda... ;:218
A słońce pięknie dogrzewa, i w najbliższych dniach ma dogrzewać. ;:138 ;:138
Może to już ostatnie podrygi zdychającej ostrygi i wiosna buchnie ciepełkiem. ;:303 Byłoby ;:333
Miłego wieczorku. ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Awatar użytkownika
ed04
Przyjaciel Forum - silver
Przyjaciel Forum - silver
Od: 5 mar 2017, o 14:48
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Widzę że wiosna już mocno puka do Twoich drzwi. U mnie też niestety jedna róża zaczyna puszczać pąki liściowe i jakieś cebulowce zaczynają wyłazić. Za wcześnie trochę.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Iwonko no popatrz a ja myślałam ,ze u Andrzeja [any] najszybciej zawita wiosna a to u Ciebie już jej pierwsze oznaki. ;:333 U mnie niestety dalej śnieg i mróz nocą .Dzisiaj jednak zaświeciło nam słonko ,ale ciekawe jaka jutro będzie pogoda.
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Iwonko no proszę i u Ciebie już się wiosna pokazuje :) u mnie też, szczególnie, że teraz pogoda iście wiosenna, słonko świeci i przygrzewa :) ;:3 ;:3 ;:3 od razu człowiek ma więcej energii i chęci hihi :)
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Iwonko, poszłam za Twoim przykładem i nawiedziłam swoją działeczkę. ;:65 Niestety, żadnych oznak wiosny nie znalazłam. ;:185 Na rabatach leży ładna kołderka śniegowa, ;:108 roślinki jeszcze śpią snem zimowym. ;:19
Po drodze zajrzałam do marketu i na stoisku ogrodniczym wypatrzyłam nową dostawę cebul i kłączy w kapersach. Oczywiście nie wyszłam z niczym, bo nie wypada. ;:306 Cały dzień towarzyszyło mi piękne słoneczko na czysto błękitnym niebie. ;:63 ;:63
Miłego wieczoru ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Miło obejrzeć budzące się u Ciebie kaliny Iwonko bo one pierwsze się śpieszą ;:138 ja jeszcze moich nie widziałam...

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”