Dwa dni pracy zaliczone, dzis odpoczynek, czekam na dzieci, a w miedzy czasie odpowiem Wam i pokażę kolejne dni września

Lidziu ja myslę, że tak samo żarłoczna jak inne kwiaty, nie karmię jej szczególnie jakoś, zresztą prawdę mówiąc ja wszystkie rośliny staram sie traktowac tak samo, nie rozpieszczam, robie gnojówkę z zielska, jakieś pokrzywy, wrotycze, rdesty, czekam aż sie przerobi i tym podlewam, wiosna i jesienią daję nawozy wiosenne i jesienne odpowiednio, na całą działkę i to wszystko

Marzenko ja też, zresztą chyba wszyscy mamy już dość tej dziwnej zimy, ale powiem Ci, że świtak nie zobaczył swego cienia, więc wiosna tuż, tuż

Martusiu a pamiętasz jak zaczynałam, nie było tam nic, no prawie nic, a teraz sąsiedzi z dalszych działek na zwiady przychodzą i pytaja co nowego dosadzone, pytają o szczepki itd...

Aniu to niebieskie to powojnik bylinowy Cassandra, ślicznie pachnie

Beatko no mnie się udało, u nich dwa razy zamawiałam i było dobrze, więc w tym roku też planuję, mam nadzieję, że się nie zawiodę

Jak co roku we wrześniu u nas w Zieleniewie odbywa się Święto Dyni, i jak co roku jesteśmy na nim, w tamtym też byliśmy

Spotkałam tam koleżankę, która maluje i pokazała mi obraz namalowany zainspirowany moim zdjeciem z działeczki

A ztego zdjęcia to było

No i widoki moich skarp